Kategoriat
Kotimaa

Kaikki mediat reputtivat matematiikan ylioppilaskokeessa

002825
(MOLESTUS SENECTUS) Yksikään suomalainen joukkoviestin ei suorittanut matematiikan ylioppilaskoetta hyväksyttävin tuloksin tänä keväänä. Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan huolestuttavinta tuloksessa on, että se on toistunut samanlaisena jo useiden vuosien ajan.
”Joka vuosi ainoana kysymyksenä on kehittää menetelmä lukioiden vertailemiseksi, ja joka joka vuosi kaikki mediat hoitavat sen ihan päin persettä asettamalla koulut yo-arvosanojen mukaiseen järjestykseen”, tuskailee tutkintosihteeri Mauri Spss.
Ylioppilastutkintolautakunnan mukaan lehtien jatkuva turoilu on painanut normitetun pistejakauman niin länään, että kokeesta saisi approbaturin jo menetelmällä, jossa järjestys perustuu kolmen promillen humalassa pelattuun darts-otteluun.
”Erityisen masentavaa on, että joka vuosi preliminääreissä käydään läpi parempia vertailutekniikoita, mutta kirjoituksiin mennessä keloaivot ehtivät unohtaa kaiken ja vouhkaavat yo-papereiden keskiarvoista”, Spss sanoo.

6 vastausta aiheeseen “Kaikki mediat reputtivat matematiikan ylioppilaskokeessa”

Näkisin, että lukiot voisivat parantaa sijoitustaan, tai ainakin mainettaan suuresti muuttamalla nimiään, esim ”Ohhoh!”:ksi tai ”Katso kuvat!”:ksi. Ohhoh, onko tässä Suomen paras lukio, katso kuvat!

Verkkolehdissä lukijoiden vertailu on paljon helpompaa edellyttäen että he jättävät keksit rauhaan, ja istunnoista voidaan tuottaa tunnuslukuja vaikka kuinka monen desimaalin tarkkuudella.

Enemmän kuin Gaussin käyrästä ja lukioiden paremmuudesta olen huolestunut oppilasaineksen lattapäisyydestä. Lattapäisyydestä on haittaa mm. lakin istuvuudelle, hiusten asettelulle ja itsenäiselle ajattelulle. Sinänsä merkityksettömiä seikkoja, ja varsinkin viimeksi mainittu kovasti yliarvostettu, mutta toki vaihtelu virkistäisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitus harkitsee opintoaikojen lyhentämistä 13 kuukauden lukuvuodella

(FJÄDER) Opetusministeriö ja hallitus aikovat laatia uuden toimintaohjelman opintoaikojen lyhentämiseksi. Viime aikoina useat arvokkaat miehet, joilla on huonosti istuvia pukuja,...

Close