Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Aktivistit vapauttivat journalisteja Säätytalolta

(SUOMEN PÄÄKAUPUNKI) Viime yönä suoritetussa aktivistien iskussa Säätytalon ala-aulasta päästettiin vapaaksi lukuisia journalisteja. Tekijät olivat tunkeutuneet sisään varhain aamuyöllä ja avanneet säätytalon pariovet, jolloin kymmeniä toimittajia ja kameramiehiä pakeni yön selkään. Useita toimittajia oli myös värjätty hennavärein.
Iskusta ilmoittautui vastuulliseksi Journalistien Vapautusrintama (JVR), jonka tiedotteen mukaan journalisteja oli pidetty useita vuorokausia lukittuna Säätytalon ahtaaseen ala-aulaan epäinhimillisiin oloihin. Vankeudessa olevia toimittajia ruokittiin ainoastaan sisällöttömillä tiedotustilaisuuksilla ja ympäripyöreyksillä. JVR:n julkaiseman kuvamateriaalin perusteella säätytalojournalistit eivät voineet harjoittaa luonnollista käyttäytymistään, vaan turhautuneena päätyivät laatimaan otsikoita Alexander Stubbin jäätelöostoksista ja opiskelijajärjestöiden saunotustempauksesta.
Helsingin yliopiston biologian laitoksella työskentelevä tuntiopettaja ja dosentti Linnea Linné suhtautui JVR:n julkaisemiin kuviin vakavasti.
“Useissa tapauksissa materiaalissa on nähtävissä selviä stressireaktioita, joihin lääkäri puuttuisi välittömästi. Räikeimmissä tapauksissa, esimerkiksi Paavo Arhinmäen jalkapallo-ottelusta kertovissa artikkeleissa, on selvää, että journalisti olisi parempi tässä vaiheessa parempi lopettaa”, Linné totesi.
Toimittajainkasvatusliiton tiedottaja Franz-Emil Alio sitä vastoin tuomitsi JVR:n toimet jyrkästi vandalismina laillista elinkeinoa vastaan.
“Suomalainen journalismi on tunnettu vastuullisuudestaan ja ekologisuudestaan. Toimittajien kohtelu säätytalonkin tapauksessa on huomattavasti parempi kuin Euroopan unionin normit vaativat. Kaiken kaikkiaan on kuitenkin parempi, että journalismia harjoitetaan Suomessa, eikä esimerkiksi Kiinassa, jossa toimittajien olot ovat selkeästi Suomea huonommat”, Alio sanoi.
Hän ihmetteli myös sitä, miten aktivistit kiinnittävät huomiota nimenomaan journalistien oloihin, vaikka käytännössä hallitusneuvottelijoiden olot ovat keskeisesti toimittajia huonommalla tasolla.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Vapaa toimittaja”]Vapaa toimittaja[/search].)

6 vastausta aiheeseen “Aktivistit vapauttivat journalisteja Säätytalolta”

Varhain keskiviikkoaamuna osa eläimistä löydettiin kellumassa Vantaanjoessa mikrofoni ja kamera peräpeiliin tungettuna. ”Jyrki, Jutta, vittu koko hallitus, wii lav juu”, eläimet kiljuivat.
”Yksilöt ovat frustroituneet niin, että ovat unohtaneet lajityypillisen käyttäytymisensä ja toteuttaneet hallitusneuvottelijoiden antamat ärsykkeet suoraan”, totesi Helsingin kaupungin eläinsuojeluvalvoja Ali Ruokittu.

Keskenkasvuiset pantiin paikkaan, jossa eivät pääseet käsiksi tulitikkuihin.
Nyt ne potkivat luita hautausmailla. Siellä tulee karhu vastaan.

Perussuomalaisten suhtautuminen vapautettuihin journoihin on monijakoinen. Halla-ahon mielestä ne pitäisi ampua heti tavatessa Tehtaanpuistossa ysimillisellä reikäpääluodilla koska villiintynyt ja itse juttunsa kirjoittamaan oppinut journalisti ei kuitenkaan enää kesyynny kirjoittamaan mitä Halla-aho käskee.
Soinin mielestä ne pitäisi sulkea pieniin häkkeihin, lihottaa ja nylkeä kun turkki kiiltää kauniisti.
Hakkarainen taas haluaisi lähettää kaikki Vihreät Somaliaan koska ne niin kovasti tykkäävät somaleista.

Harmi kun toimittajista ei saa nylkemällä kaunista turkkia, saati sitten hallitusneuvottelijoista 🙁 Nuorimpia yksilöitä voitaisiin myydä elävinä arabimaihin siitoskäyttöön.

Jos tapaatte SÄÄTYTALOLLA mooseksen, päästäkää vapaaksi: haukkuu ja murisee, kun muut pitää hauskaa. On muutenkin kuin kristitty ihminen.

Stressaantuneen toimittajan liha tuskin maistuu hyvältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ustasa, NSF ja Nasionale Party allekirjoittivat perussuomalaisten rasismijulistuksen

(SIRKUS SARIOLA) Perussuomalaisen puolueen alkuviikolla antama rasisminvastainen julkilausuma on saanut vahvaa kannatusta myös ulkomailla. Perjantaina julistuksen tukijoukkoihin liittyivät muun muassa...

Close