Kategoriat
Kotimaa Ulkomaat

Otsikkonikkarit kiroavat Osama bin Ladenin kuolemaa

(LEHDISTÖ) Useiden iltapäivälehtien toimituksissa hikoiltiin maanantaina, kun tieto Osama bin Ladenin kuolemasta tuli julkisuuteen. Lehdistö ei ollut varautunut maailman etsityimmän terroristijohtajan äkilliseen ja väkivaltaiseen kuolemaan, joten nokkelia ja hiottuja otsikoita jouduttiin työstämään kylmiltään verkkojulkaisuihin.
”USA:n osuma Osamaan. Osuma Osamaan. Osamaan osunut. Osama sai osuman. Laden laineiden alle”, pohdittiin eräänkin keltaisen lehdistön päämajassa.
”Kymmenen vuotta ne jahtasivat. Pitikö se nyt vapun jälkeen tappaa. Meillä olisi nokkelia otsikoita kotimaisista rappiolla olevista viihdetaiteilijoista, mutta ei ulkomaalaisesta terroristista”, pöydän alle piiloutunut toimittaja Repo R. Teri sanoo ääni väristen, kun Osama ja Obama menevät hetkeksi toimitukselta sekaisin:
”Ruotsiksi olisi niin paljon helpompaa. Laittaisi vaikka ’Laden lade livlös’. Tai saksaksi ’Ich bin Laden – nicht mehr’. Se olisi juu niin nokkelaa, koska on vain lystiä, kun ihmisiä tapetaan.”
Helsingin arvopaperipörssi ei reagoinut uutiseen sen enempää kuin tietoon siitä, että Sami Hyypiä lopettaa pelaamisen.

10 vastausta aiheeseen “Otsikkonikkarit kiroavat Osama bin Ladenin kuolemaa”

Osa toimittajista lamaantui täysin kuultuaan tiedon, koska tapaus uutisoi itse itsensä: bin Laden = olen juttu.
Sitä paitsi vappuyönä tapeltiin niin isosti julkkisyökerhossa, että mitä nyt pieni sattumus jossain Arapiassa.

USA:n lipusta tipautettiin yöllä täi, samoin kuin kommunistit ja natsit tekivät vallassa ollessaan.
Puhdasta pitää olla. Mutta onko samasta asiasta kyse kun lehti työntää kameran maalaisten edustajan eteen? Vai kutsutaanko sitä ristiinnaulitsemiseksi?

Murha se oli. Turha sitä on laimentaa ja puhua tappamisesta. Vaikka kyseessä on rikollinen niin eikö niitä pitäisi viedä Haagin sen sijaan että murhataan. Ja mitä eroa on Osaman kaatumista kaduilla juhlivilla jenkeillä ja jonkun jenkkisotilaan kaatumista juhlivilla arabeilla. Eipä juuri mitään…

Obama alkaa valmistelemaan tulevaa jatkokautta. Martti Koskenniemen mukaan Obama hoiteli poliittisen vastustajansa Osaman tylysti. Tuoreen mittauksen mukaan Osamalla olisi ollut mahdollisuus saada 0% äänistä yhdysvaltain presidentinvaaleissa. Osama onkin uhonnut seuraavaksi pyrkivänsä EU:n presidentiksi. Kuvernaattori Arnold ”Arska” Sveitsinnäkkäri on kuitenkin luvannut ampua Osamaa päähän jos näin käy. Hastala vista baby kuultin kuvernaattorin huutavan samalla kun hän tyhjensi joukkotuhoaseeksi luokiteltavan 22 kaliiperisen pistoolin Osama tauluun.

Jotenkin tyhjä ja epätodellinen olo.
Kenen partaa tästä eteenpäin katsellaan?

Mielestäni kuolleita ei saa tällai tai muutenkaan pilkata. Mieti jos olisit itte kuollut, ja joku sitte naurais ja osoittelis!

Jos Jimmy Carter ei olisi vienyt Martti Ahtisaarta Pjongjangiin ruokkimaan tuhansia nälkäisiä lapsia, hän olisi ehtinyt välittää kestävämmän ratkaisun Obaman ja Osaman väliseen kiistaan yhdestä kirjaimesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pohjanmaa siirtyy Libyaan

(LAKEUS) Presidentti [search]Tarja Halonen[/search] ei poissulje Pohjanmaan lähettämistä Libyaan. Pohjanmaan maakunnan siirtäminen Libyan valtion alaisuuteen riippuu siitä, miten YK asiaan...

Close