Kategoriat
Kulttuuri

Taidekiista repii perussuomalaisia

(MONTMARTRE) [search term=”perussuomalaiset”]Perussuomalaisten[/search] ehdokkaat ovat joutuneet ilmiriitaan postmodernista taiteesta. Puolueen sisällä on jo ehditty vaatia puolueen valtuuston jäsenen ja eduskuntavaaliehdokkaan Sirkka-Liisa Lamminkosken eroa puolueesta.
Kiista alkoi puolueen varapuheenjohtaja [search term=”Vesa-Matti Saarakkala”]Vesa-Matti Saarakkalan[/search] esitettyä Helsingin Sanomissa, että kaikki keskeiset abstraktin ekspressionismin piirteet voidaan löytää jo Wassily Kandinskyn töistä. Lamminkoski piti väitettä ”pöyristyttävänä”. Hänen mukaansa esimerkiksi Jackson Pollockin teosten alkuvoimaista raivoa ei voida johtaa suoraan mistään aiemmista taidesuuntauksista. Lamminkosken mielipiteet saivat pitkäaikaisen perussuomalaisen ja taidekauppiaan Raimo Malinin vaatimaan Parnassossa, että Lamminkosken tulisi erota.
Malin kertoi pitävänsä Lamminkosken näkemystä ”yksinkertaisesti loukkaavana”. Esimerkiksi Damien Hirstin For the Love of God edustaa hänen mukaansa sekin taiteiljan itsensä brändäämisineen sinällään aivan uudenlaista veistostaidetta. Kuitenkin jopa siinä on nähtävissä Kandinskylle ominaisia piirteitä, esimerkiksi muodon, värin ja muiden kokemusten yhtäaikaisen toisistaan irtaantumisen ja toisiinsa yhä uusilla tavoilla sekoittumisen kautta.
Puolueen ehdokasasettelusta vastaava piirijohtaja Axel Gallén ei halunnut tänään kommentoida mahdollista eroa.

6 vastausta aiheeseen “Taidekiista repii perussuomalaisia”

”Yhtenäiskulttuuri luo tarpeen sille, että arvoyhteisön yhteisistä normeista radikaalisti poikkeavia ja
sitä sopimattomilla tavoilla muuttamaan pyrkiviä tarvittaessa rangaistaan.
-PS-nurten periaateohjelma vm 2008”
Ansaitusti on siis Sirkka saamassa kenkää kun ei kulttuurisilta arvoiltaan sovi joukkoon. Se on kuitenkin salaa postmodernistikin vai mitä ne taulut on missä ei ole Suomalainen Mies ylväästi liehuvan lipun alla katse kohti tulevaisuutta.

TAIDE TARKOTTAA SITÄ ETTÄ ON MAISEMA TAULUJA!!! NIISTÄ PITÄS NÄHÄ HETI ET SUOMEN MAISEMAT JA SUOMALAIS ROTU ON PAREMPII KUN HAISEVIEN ULKO MAALASTEN!!!!! KAIKKI MUU TAIDE PITÄÄ POLTTAA JA JOS JOKU VITUN KOMMUNISTI YRITTÄÄ VÄITTÄÄ ETTÄ JOKU VITUN RUMA PYTINKI OLIS TAIDETTA NIIN SE SAA PAINUU VITTUUN MEIDÄN MAASTA!!!!!

No tämähän on ihan mahtava uudistus, että olette lisänneet tuohon noi peukut ylös tai alas, muttei niiden klikkaaminen sitten näy missään.
Sivujen toteutuksen paskuudessa on saavutettu aivan uusi taso! Jatkakaa samaan malliin.

Eri taiteen haaroissa on menty jo pitkään täysin ohi itse taiteen ainostaan sen vuoksi, että kaikilla olisi mahdollisuus kutsua itseään taiteilijaksi. Suomeen on yllättäen syntynyt satojatuhansia eri alojen taiteilijoita, vaikka todellisia osaajia ei ole sen enempää kuin ennenkään. Runokilpailuitten tuomaristo ei itse pysty kirjoittamaan ensimmäistäkään kelvollista runoa, mutta he voivat asemansa turvin äänestää voittajaksi sitä samaa hölynpölyä, mitä itsensä lisäksi kuka hyvänsä meistä pystyy suoltamaan niin halutessaan. Sama surkea tilanne kaikessa muussakin tekotaiteessa. Sitten ihmetellään suureen ääneen, miksi taide ei käy kaupaksi, miksei kukaan osta runokirjoja.

Nyt on kovasti muodissa ostaa oma kansanedustaja. Myös ministerit ovat kaupan. Pääministerikin on myynyt rahasta palvelujaan turkisten kasvattajille.
Hankit vain jostain vaikka 100 000 euroa ja ostat jonkun valmiin kansanedustajan vaalien jälkeen. Rahat kouraan ja lista asioista mitä tämän pitää hoitaa. Jos olet oikein taitava, voit saada sadalla tonnilla useita kansanedustajia. Kannattaa tinkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehden poliittinen viikkokatsaus: yhteys banaaliuden huipulle

Ajankohtainen Ykkönen radioi viikottain Lehden poliittisen viikkokatsauksen eduskuntavaaleihin saakka. Ohjelma lähetetään torstaisin kello 12.15–13.00 Ylen Ykköseltä.

Close