Kategoriat
Politiikka Talous

Oppiriita repii oikeistoa

(CHICAGO) Suomen valtionohjauksesta vastaava ministeri [search]Jyri Häkämies[/search] (kok.) moittii Chilen kuollutta diktaattoria Augusto Pinochetia liiallisesta valtionuskosta. Häkämies suomi torstaina vuonna 2006 kuollutta kenraalia siitä, että vuonna 2006 kuollut kenraali Pinochet kieltäytyy edelleen yksityistämästä maan suurinta kuparikaivosyhtiötä.
Itseään ”jonkin sortin oikeistolaisena” pitävä Pinochet puolestaan pitää Häkämiehen markkinafundamentalismia ja vaatimuksia valtion roolin kutistamisesta liian pitkälle menevänä.
”Joku vitun roti nyt saa olla. Minä olen kyllä valmis ammututtamaan vaikka jalkapallokentällisen ay-johtajia, vasemmistolaulajia ja muita toisinajattelijoita, mutta jos luonnonvaroja hyödynnetään, on vain järkevää, että valtio pyrkii ottamaan siitä osansa”, puolustautui Pinochet puhelinhaastattelussa Lehdelle.
Häkämiehen mukaan Pinochet tuntuu huutavan valtiota apuun asiassa kuin asiassa. Kokoomuksen aivoina pidetty Häkämies muistuttaa jostain lukeneensa, että valtion rooliksi pitäisi jäädä vain yritystoiminnan yleisten edellytysten luominen – ei valtionyhtiöiden perustaminen ja pyörittäminen.
Häkämies muistuttaa, että esimerkiksi Venäjä, Venäjä ja Venäjä eivät pystyisi nyt kasvattamaan puolustusbudjettiaan kokoomuslaisten unia häiritsevään tahtiin, ellei valtio siellä olisi ottanut osaansa oligarkkien öljy-, kaasu- ja muista raaka-ainetuloista.
”On aina ongelma, jos valtio säätelee ja omistaa samaa alaa, koska tällöin puuttuu taho, jonka vaikutusyrityksiä ohjaisi pelkkä yksityinen voitontavoittelu ja tuota. Lisäksi on vaikea kuvitella, miten valtiollisen kaivosyhtiön tuotot saataisiin ohjattua järkevään käyttöön. Eihän valtio voi ostaa huvijahteja, yksityissuihkukoneita tai jalkapallojoukkueita”, muistuttaa Häkämies.

5 vastausta aiheeseen “Oppiriita repii oikeistoa”

”Valtion tehtävä on myydä Länsi-Euroopan ainoat apatiittikaivokset alihintaan ulkomaille.” – Kurt Cobain

Augusto Elokuu on vaan kateellinen kaimalleen joka kuoltuaan otti valtion rahat mukaansa.

Ei pudonnut osaa edesmenneen appi-ukkoni perintöruletissa, nyt mietin millä maksan kaikki ne naiset joita kuusamosta asti hain.

Uutisen valossa on ymmärrettävää että Kari Häkämies on tilannut Björn Wahlroosin osoittamalta konsultilta 2 milj. euron selvityksen maailmankuulun Pinochet-museon saamiseksi Helsinkiin.
Odotettavissa on ainakin miljoona munanheittäjää eri puolilta maailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Maanantaidebatti: Viina ja hauskanpito

Jyväskylän Ylioppilaslehti julkaisee Lehden toimituksen kirjoittamia Maanantaidebatti-kirjoituksia. Lue koko juttu Jylkkärin sivuilta. Seija Saippua: Hauskaa voi pitää myös juomatta viinaa...

Close