Kategoriat
Ulkomaat

Wikileaks julkaisi uusia tietoja raiskausoikeudenkäynnistä Ruotsissa

(LÄCKAGE) Wikileaks-sivusto on tuonut julkisuuteen satoja asiakirjoja, jotka koskevat Ruotsissa käytössä olevaa oikeusvaltion mallia ja sikäläisten oikeusistuinten toimintaa. Asiakirjoista käy ilmi muun muassa, että maan oikeuslaitos tutkii myös kuuluisiin avoimuuden edistäjiin liittyvät epäilyt, etenkin jos kyseessä on epäily erittäin vakavasta rikoksesta. Asiakirjojen esiintuomia yksityiskohtia pidetään yleisesti merkittävinä.
Aiemmin julkisuuteen on kerrottu, että eräs nainen kertoo Wikileaks-sivuston perustajan Julian Assangen raiskanneen hänet. Internetin keskustelupalstoilla on uusien asiakirjapaljastusten myötä laajalti säikähdetty ajatusta siitä, että oikeuslaitos tutkisi tällaiset syytökset. Erityisesti huolta on kannettu siitä, että rikoksesta epäilty voitaisiin määrätä pidätettäväksi, jos hän ei suostu oikeuden kuultavaksi asiassa ja poistuu maasta. Päätös tutkia raiskaussyytökset on laajasti nähty osoituksena Yhdysvaltojen keskustiedustelupalvelun CIA:n vaikutusvallasta.

6 vastausta aiheeseen “Wikileaks julkaisi uusia tietoja raiskausoikeudenkäynnistä Ruotsissa”

Hmm. Ei nyt oikein aukene tämä. Assange jäi kuukaudeksi Tukholmaan odottamaan vapaaehtoisesti, jotta asia selvitettäisiin. Häntä ei kuitenkaan haluttu kuulla ja syyttäjä lopettikin tutkinnan. Assangea syyttävät naiset ovat myös kertoneet harrastaneensa Assangen kanssa vanhaa sisään-ulos -temppua vapaaehtoisesti. CIA-salaliiton epäileminen ei ole lainkaan niin foliopipoista, kuin voisi kuvitella. CIA nimittäin on harrastanut juuri seksuaalisuuteen liittyviä lokakampanjoita todistetusti ”vihollisiaan” vastaan.

Jaa, enpä tiedä jutun taustoista (alkoi kyllä kiinnostaa), mutta oli juttu miten tahnansa, niin ei tämä naurata, vaikka siinä pointtia olisikin. Ja onhan se vähän niinku miinus tai sillee.

epäilen CIA:ta tästäkin uutisesta.
Juhani Urja = Jimmy Hoffa.
Avatkaa silmänne!
Kas kun naiset eivät syyttäneet Assangea ihmiskaappauksesta, pahoinpitelystä ja ojan pohjalle heittämisestä. Tais sama Assange voittaa Kalajoella lotossakin. Eikö tätä miestä saada kiinni, eikö kukaan ajattele lapsia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Almanakka-maistiainen nro 1

Vielä on pari päivää aikaa ennakkotilata Rakas almanakka 2011 kotikuljetuksena liian halpaan 11,5 euron hintaan. Vaan millaista on kirjan sisältö?...

Close