Kategoriat
Talous

Mediatalot odottavat lehtien Spectrum-versioista uutta rahasampoa

(AMSTRAD) Internetin ilmaissisällön ja laskevien levikkien paineissa pyörivät mediatalot uskovat, että uusi teknologia korjaa markkinatilanteen ongelmat ja näyttää väylän uudenlaisen journalismin tuotannolle. Niinku sillon viimeksikin, hjuu. Erityisen suuret odotukset kohdistuvat uusiin Sinclair ZX Spectrum -versioihin, joita valmistellaan jo monessa lehdessä, ja onpa muutamia tullut markkinoillekin.
”Lehtiemme parhaat puolet – vahva visuaalisuus, koskettava sisältö ja nautinnollinen lukukokemus – yhdistyvät ennen näkemättömällä tavalla uuden tekniikan tuomiin mahdollisuuksiin, ja, tuota, nyt tämä valmiiksi kirjoitettu osuus taisikin loppua”, kertoo kehitysjohtaja Ray Stöder.
Lehdissä ympäri maata on ihastuttu ZX Spectrumin teknisiin innovaatioihin, kuten kasettiasemaan, 16 kilotavun muistiin ja 3,5 megahertsin taajuudella toimivaan Z80-prosessoriin. Lisäksi arvellaan, että jos sama alimiehitetyllä toimituksella, alipalkatuilla pätkäläisillä ja helvetinmoisessa kiireessä tuotettu materiaali tuupataan uuteen koreaan tuuttiin, kukaan ei huomaa mitään ja joku saattaa hölmöyksissään maksaa siitä, että lukee suurina uutisina purkkiruokien ravintosisältöluetteloita ja Oikotiestä kopioituja asuntojen hintoja.
”Noh, perseääliöt ostivat 90-luvun lopussa miljoonilla soittoääniä ja vaihtokuoria, ja siitä ajateltiin saatana Suomen uutta talouden tukijalkaa, siis vittu soittoäänistä, mieti. Kyllä tähän jengiin uppoaa ihan mikä tahansa”, Stöder arvioi.
Kriitikoiden mielestä Spectrum-versioiden hyöty on rajallinen muun muassa siksi, että laitteiden valmistus lopetettiin vuonna 1992 ja niitä myytiin etupäässä Britanniassa. Versioiden kehittäjien mielestä on kuitenkin päivänselvää, että uusi tekniikka korjaa kaikki tämänhetkiset journalismin pulmat, koska ja siksi.
Lehti aikoo julkaista piakkoin oman BBC Micro -versionsa, jonka kehittämisestä vastaa David Brabeniksi naamioitunut limoviikuna.

8 vastausta aiheeseen “Mediatalot odottavat lehtien Spectrum-versioista uutta rahasampoa”

Tuntuu, et kaverit on hieman liian kyynisia ja ihan eri alalla mita pitais. Minka takia ootte lehtibusineksessa jos kaikki on paskaa? Rakennusala tarvii osaajia.

Aapo ei muista, että Spectrumeita oli sekä 16 että 48 kilotavun muistilla. Täytyi tosin olla aika tahvo, jos osti sen 16 kt:n version.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti-ohjelma: Iskevä kiila, kestävä salpa

Mikä on Peten huumetestin tulos? Suora lähetys Tampereen Tohlopista. Vieraana Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Janne Virkkunen. Lehti-ohjelma on toteutettu yhteistyössä...

Close