Kategoriat
Seksivau

Lehden lukijakilpailu: Keksi vetävämpi nimi Helsingin Sanomille!

HS
(JOBS 3:13) Uusi Helsingin Sanomat on saapunut tänään kauppoihin ympäri maata pitkän, noin vuorokauden odottelun jälkeen. Monin paikoin Helsingin Sanomia oli keräännytty jopa jonottamaan oven taakse. Jo monet tahot pohtivat tuottavansa sisältöä siihen, ja myös Lehti suunnittelee omia Helsingin Sanomia.
Mutta mikä nimeksi tulokkaalle? ”Helsingin Sanomat” on kovin pitkä ja vaivalloinen, varsinkin otsikossa, ”sanomalehti” on sekin pitkä ja ihan tyhmä, ”Hesari” taas kuulostaa puukotukselta. Siksi Lehti käynnistääkin nimikilpailun: keksi Helsingin Sanomille parempi nimi ja voit voittaa oman Helsingin Sanomat, tai millä uudella jännällä ja lukijasuhdetta tiivistävällä nimellä se jatkossa tunnetaankaan!
Voit valita, haluatko palkintosi 28.11.- vai 29.11.-versiona!
Muista, että aiempien nimikilpailujemme tuloksena on jo nimetty se vitun hölmö tötterö joka roikkuu Musiikkitalon katossa kätevästi ”siksi vitun hölmöksi tötteröksi joka roikkuu Musiikkitalon katossa”.
Kuva: Adam Burt

71 vastausta aiheeseen “Lehden lukijakilpailu: Keksi vetävämpi nimi Helsingin Sanomille!”

Tarvitseeko moderni ihminen enää sanomalehteä? Meillä on viidakkorumpuakin nopeampi Facebook, jossa uutinen leviää kotitalouksiin ympäri Suomea paljon ennen kun Hesari on kissaa kerennyt sanoa, ja Youtubesta voit vielä linkittää tarvittavat kuvamateriaalit mukaan.
Mutta jos Hesari uutta nimeä kaipaa, olkoon se em. kahden yhdistelmä YouBook, eli SunJuttus.
-T

Hesarin uusi nimi voisi olla ”pp-huusi”, joka varsin hyvin kuvastaa mielestäni Hesarin nykyistä sisältöä. Toisen p-kirjaimen voi mieltää lyhennykseksi sanasta pää, jolloin korostuu Hesarin asema kaikkien typerien juttujen (varsinkin sen kolumnien) alkuäitinä ja -isänä. Käytin Hesari 50-60-luvuilla p-huusissa ja olipa p revetä, kun siinä silloin oli niin vahvaa tekstiä.

Kansan Sanomat, lyhyenä nätisti ’kasari’, kuvastaa läpykän sosialidemokratian kulta-ajalle jähmettynyttä henkeä ja antaa myös assosiaation tuon vuosikymmenen paskaan muotiin, joka hyvin kuvaa lehden jäätävää sisältöä nykyään.

No kyllähän tuota julkaisua voi ihan hyvällä syyllä alkaa kutsumaan vaikka nimellä: ”Römpötin”. Ja miksi hyvää nimeä edes perustella sen kummemmin, tuossa se on ja pysyy.

Runosuoleni sykki seuraavat: Helsingforskaja Pravda, Etelän media, Imuteho, Kolumnisto, Markkinointi & Mainonta.
PS. Onko kommenteista kadonnut fanittamis-/ dissaamismahdollisuus, vai onko aika uusia kaksiteholinssit?

Kansallissosiallisdemokrattisen Suomen kehityksestä, ilosta ja erinomaisuudesta kertova juhlallisen mahtava ja innovaatiota uhkuva valtion virallinen vapaa sanomalehti

”Suomen virallinen lehti”, kuten Reetta Meriläinen asian HS:n joulukonsertissa ilmaisi. Olin vähän loukkaantunut teidän puolesta, tämähän se Virallinen Lehti on.

Nykyjournalismin aikakaudella tällaisten kuolleisiin puihin tehtyjen viestien nimi on tietenkin Eilisen Netti. Informaatiosisältönä on kaikki se, minkä luit jo eilen (viikko sitten jos olet edelläkävijä) netistä. Koska HS haluaa olla edelläkävijä, tiputetaan ”Eilisen” pois ja jäljelle jää vaan Netti.
Tämä sopii myös yritysstrategioihin, sillä ainahan on haluttu ratsastaa jo olemassaolevilla mutta muihin yrityksiin kiinnittymättömillä nimillä. Sitten julkaistaan lukijakyselyn tieto, jossa todetaan että ”90% lukijoista käyttää ensisijaisena tietolähteenään Nettiä.”

Lehden Nimessä On Kyllä Helsinki, Mutta Se Ilmestyy Siltikin Koko Suomen Alueella Sanomat
Eli tuttavallisemmin LNOKHMSISKSAS.

Aatos, sillä takaperoin nimi viittaisi sotaan, jonka julistuksena Paavo Väyrynen jokaisen Hesarin jutun ottaa. Ja Erkkokin tykkäis.

Me täällä Aalto-yliopistossa kehittelimme tällaisen huippuidean, että nimi voisi olla:
#esa!ri?
Miksi? Kysymysmerkki siksi, että se ilmentää lehden journalistista uteliaisuutta. # taas on mukana, koska se näyttää vähän h-kirjaimelta kaukaa katsottuna. !-merkki nyt vain piti ahtaa mukaan ihan välimerkin vuoksi. Voitte vaikka kuvitella, että se ilmentää #esa!ri?n keskustaoikeistolaisuutta. Muut kirjaimet ja merkit henkivät konservatiivista jämäkkyyttä. Jos kyseessä olisi ns. miestenlehti-tyyppinen lifestylejulkaisu, ehdottaisimme näpäkkää titteliä #! (ja ennakkoluulottomasti kolmea numeroa vuodessa).
Kirjasintyyppi uudessa logossa olisi Arial MT, jonka tilasimme kolmen kuukauden pohtimisen jälkeen aivan saatanan kalliilla intialaiselta typograafikolta.

H16 – luonnollisesti. Tuttavallisemmin Hoosexton. Lempinimensä ansiosta H16 olisi yhtäkkiä aika mediasexikäs lehti.

Ehdotus: Erotiikan maailma. (Disclaimer: Ei sisällä lähikuvia pilluista eikä niitä hyviä artikkelejakaan. Satunnainen otos Matti Vanhasesta juomassa kevytlimpparia saattaa olla eksynyt lehden sivuille, emme ota vastuuta mahdollisista peniksen jäykistymisistä.)

Himot Englannissa
Hinnat Ongelmissa
Koska pidän anagrammeista ja pentagrammeista.

En uudesta nimestä tiedä… Ihmettelen kuka se H.E.L. lyhenteen henkilö on, joka lehden nimen mukaan laulaa sisään ne sanomat? Yleensähän sisäänsyötetään kirjoittamalla, mutta heillä täytyy olla jonkinlainen muunnos puhetunnistimesta.

Asiaa oltuani hetken ajattelematta ja täysin vahingossa sivulle takaisin eksyttyäni, ehdottaisin nimeksi Viidakkorumpu, kun nuo sähkösanomat ovat kuitenkin tuollaista uuden ajan hapatusta ja ohimenevä ilmiö. ”Eksynyt oon asfalttiviidakkoon…” :kailotus:

Helsingin Sanomat -> Laakamato. Tämä nimi viittaa lehden toimituksellista linjaa ohjailevaan selkärangattomaan elämänmuotoonl.

Helsingin Sanomat valtakunnallisena sanomalehtenä on merkittävä yhteiskunnallinen instituutio, joten ehdottaisin uudelleennimeämisessä seurattavan valtion laitoksista tuttua kaavaa Itella, TraFi, Destia. Helsingin Sanomat voisi kuvata sisältöään ja modernia pohjoismaista henkeään, hauskasti merenrantakaupungissa ilmestyvänä lehtenä kansainvälisellä tavalla meren antimiin viittaavalla nimellä Salmonella.

Nythän olisi oiva paikka petrata hesarin katu-uskottavuutta (semikonservatiivisella tavalla tietenkin) ennen kuin Wikileaks murjoo senkin lopullisesti, joten miten olisi pikku H?

Ehdöttömästi lehden uutukaisexi nimeksi vaihdettava seuraavasti: Wanha Kunnon Analooginen Pad-julkaisin, lyhennettynä tietysti (AP) sekaannusten saavuttamiseksi erään vähemmän tunnetun uutistoimiston kanssa ja koska AP on aina homo.

Lyhyestä virsi kaunis:
”Helsingin ja muun maailman alueella jaeltava Helsingin ja muun maailman asioita käsittelevä puolueeton kaikkien kansanosien ja kansallisuuksien mielipiteitä ilmaiseva ja totuudenmukaisia uutisia ilmituova aamuisin jaeltava paperinen viestinvälittäjä”
eli HjMMAJHjMMAKPKKjKMIjTUIAJPV

hAbbletti, lausutaan häpletti. Nimeen saatu vaikutteita pefletistä ja hyysärin meneillään olevasta mainoskampanjasta sekä myötähäpeästä.

Lestadilainen. Nimessä yhdistyisi niin lehden julkaisupaikka, juttujen nurkkakuntaisuus, harrastettu yksisilmäinen asianajojournalismi kuin nykyisen päätoimittajan arvomaailmakin. Nimeä voitasiin vaihtaa tarvittaessa, sillä saman nimen käyttö vuosikymeniä on niin viime vuosituhannelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti-ohjelma: Erämaan laki

Seikkailija Saku, Pompulat, Taitavat koirat sekä Lauri kilpa-auto. Lehti-ohjelma on toteutettu yhteistyössä Ylen kanssa, joten jakso löytyy myös Areenasta.

Close