Kategoriat
Kotimaa

Helsinki pyrkii korvaamaan Vihreät puupelletillä vuoteen 2015 mennessä

(SINNEMÄKI) Helsinki pyrkii eroon Vihreistä kaupungin luottamustehtävissä ja viroissa. Viimeisistäkin Vihreistä on tarkoitus päästä eroon reilun neljän vuoden sisällä. Ensimmäisessä vaiheessa puupelletit on tarkoitus ottaa käyttöön Vihreiden rinnalla valtuustotyöskentelyssä jo ensi vuoden alusta alkaen.
Pääministeri [search]Mari Kiviniemi[/search] kiirehti kritisoimaan rajusti Helsingin päätöstä pitäen sitä Suomen kestävän kehityksen vastaisena. Kiviniemen mukaan vaarana on, että edetessään valtiolliseen päätöksentekoon saakka puupelletit asettavat ehtoja hallitusyhteistyölle. Ne myös saattavat itse asiassa lukea erilaiset pöydälleen tulevat aloitteet ennen kuin äänestävät hallituksen enemmistön mukana. Toisaalta asiantuntijat muistuttavat, että pellettien lämpöarvo on selvästi Vihreitä parempi.
Pelletti on puupurusta ja -pölystä puristettua polttoainetta. Sen suosio kasvaa jatkuvasti. Vihreät on hallituspuolue, joka pyrkii vaikuttamaan erityisesti Suomen 1980-luvun lopun ympäristöpolitiikkaan. Sen suosio ei juuri kasva, ei.

3 vastausta aiheeseen “Helsinki pyrkii korvaamaan Vihreät puupelletillä vuoteen 2015 mennessä”

Aikataulu on ihan realistinen, vaikka mentäisiin pitemmälle eli saatettaisiin vihreät hyötykäyttöön ja tehtäisiin niistä pellettejä. Menettelytapa voisi olla samanlainen kuin metsien hakkuutähteiden hyödyntämisessä ainakin Etelä-Ruåtsissa, eli kerätään teiden varsille muutaman kymmenen metrin pinoon ja annetaan kuivua joitakin vuosia ennen polttolaitokseen viemistä. Pinon väristä ja maatumisasteesta nähdään kuinka vanha läjä on.
Pahimmat tapaukset, jotka ovat alunperin mediajulkkiksia, tai joissa on suuria jäämiä kiellettyjä lisäaineita (esim. stallariumia tai hassiumia) joudutan käsittelemään matala-aktiivisen ydinjätteen joukossa.

Poistetut vihreät tulee hyödyntää lämpöenergiana sikäli, kun ne eivät ole lahonneet lämpöorvoltaan kelvottomiksi. Tuolloin kyseeseen tulee kompostointi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Seksitutkija Roihuvuorella haluja asettua ehdolle vaaleissa

(ITÄSTADI) Kaupunginvaltuutettu, sosiologi ja seksitutkija Anni Mellunmäki on ilmaissut omaavansa voimakkaita haluja asettua ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa. "Olen erittäin halukas....

Close