Kategoriat
Kotimaa

Poliisi paljasti nuorten alkoholiringin – nuorimmat 13-vuotiaita

(MÄNTTÄ) Poliisi on paljastanut yhteensä 84 nuoren alkoholiringin Mänttä-Vilppulassa Pirkanmaalla. Valtaosa alkoholivyyhtiin osallisista on alle 20-vuotiaita, ja nuorimmat vain 13-vuotiaita.
Esitutkinnassa on tullut ilmi muutamia törkeitä alkoholirikoksia, 70 alkoholirikosta sekä satoja alkoholin käyttö- tai hallussapitorikoksia. Liigan sisällä on liikkunut pääasiassa keskiolutta ja jonkin verran viiniä ja väkeviä. Kiljun mahdollisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois.
”Pääasiassa nuoret ovat käyttäneet keskiolutta ja siideriä kotibileissä tai nyt kesän tullen uimarannalla”, tutkinnanjohtaja komisario Palmu kommentoi ja tuprauttaa sikariaan. ”Täysi-ikäiset pääepäillyt ovat myös käyttäneet viinaa, kuten kossua, ja heitä epäillään törkeästä alkoholirikoksesta.”
Enemmistö epäillyistä on Palmun mukaan ihan tavallisia nuoria hyvistä perheistä, joissa äänestetään kokoomusta, ajetaan farmariautolla ja käydään joulukirkossa.
Pikkukaupungin
idylli järkkyy

Lehden toimittajan tavoittamat paikalliset nuoret kertovat kokemuksistaan hyvin avoimesti.
”Kyllä näin pienellä kylällä kaikki tietävät, kuka juo kaljaa lauantai-iltana saunan jälkeen ja mistä kaupoista sitä voi ostaa. Parhaimmillaan täällä on aikuisia ihan vitun päissään keskellä viikkoakin”, sanoo 17-vuotias Jaakko.
Poliisin saamien tietojen mukaan osa alkoholista on tuotu Mänttä-Vilppulaan Virosta. Alkoholidiilerit ajavat farmariauton kanssa Viroon ja tuovat sieltä tutuilleen muutaman laatikon olutta. He ovat yleensä aivan tavallisia perheenisiä, eivätkä pääse juuri tienaamaan tällä bisneksellä.
Varsinainen ongelma Mänttä-Vilppulassa on järjestelmällinen alkoholin myynti, jonka edessä poliisi on voimaton.
”Useampi yritys myy täällä alkoholia järjestelmällisesti. Se on valtiolle ja näille kaupoille valtava bisnes. Kun alkoholia myydään valtiojohtoisesti valtavalla verolla, me emme voi sille mitään. Sitten tulee näitä surullisia paljastuksia”, Palmu päättää lausuntonsa.
Paikallinen terveysviranomainen on hyvin huolestunut tapahtuneesta.
”Keskiolut ja siideri ovat niin kutsuttuja porttialkoholeja. Jos niiden käyttämisen aloittaa 13-vuotiaana, voi olla varma, että viimeistään ammattikoulussa tai lukiossa mukaan tulevat kovemmat viinat”, kommentoi päihdetyöntekijä Armas tapahtunutta terassilta.
Anonyymiksi jäävä kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettu pitää puolestaan alkoholinkäyttöä arvoliberaalien provokaationa valtakulttuuria vastaan.
(Jutun kansalaistoimitti Oskari Heino.)

7 vastausta aiheeseen “Poliisi paljasti nuorten alkoholiringin – nuorimmat 13-vuotiaita”

Männässä eletään kuin Venäjällä: lipitetään vaan viina eikä huolita terveellisiä suomalaisia maitotuotteita!

Onneksi nämä nuoret käyttävät alkoholia. Se ei aiheuta juurikaan riippuvuutta eikä kukaan ole koskaan kuollut alkoholin käytöstä johtuvaan myrkytystilaan. Alkoholi tekee käyttäjästä hyväntuulisen ja rauhallisen sekä kasvattaa ruokahalua. Alkoholi on myös hyödyllinen kasvi. Sama kasvi ruokkii, vaatettaa, lääkitsee ja antaa miellyttävän päihtymystilan.
Kuvitelkaapa jos kyseessä olisi liuotin nimeltä kannabis. Myrkytyskuolemat olisi neljättä tuhatta ihmistä vuodessa puhumattakaan muista sen lieveilmiöistä kuten fakta, että 80% vakavista pahoinpitelyistä sekä henkirikoksista tehdään kannabispäissään.

”Alkoholi tekee käyttäjästä hyväntuulisen ja rauhallisen sekä kasvattaa ruokahalua ..”
so. saattaa matkaan hövelin käytöksen (kylläkin vain asianomaisen omien korvien välissä, mutta se on eri asia).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pelko kahvikupin hinnannoususta voi vesittää Viron EMU-jäsenyyden

(RÄÄVELI) Euron käyttöönotto Virossa saattaa viivästyä tai jopa kokonaan peruuntua, varoittivat talousekspertit torstaina. Uuteen valuuttaan siirtymisen pelätään esimerkiksi tuovan kestämättömiä...

Close