Kategoriat
Kansalaisjournalismi Politiikka

Vanhanen: Älkää antako köyhille liikaa rahaa

(ALKIO) Pian väistyvä pääministeri Matti Vanhanen (seks) vetoaa seuraajiinsa hallituksessa, etteivät nämä budjetoisi ensi vuodelle liikaa ”köyhien ja muiden syrjäytyneiden” sosiaalimenoihin. Hänen mukaansa tämä olisi ylivoimaisesti helpoin ja tehokkain tapa torpata ongelmallinen sosiaalitukien väärinkäyttö.
”Ei kestäisi montaa kuukautta, niin tämä ilmiö loppuisi Suomessa. Vetoankin siihen, että näin toimittaisiin. Se vaatii teiltä vain päätöksen: ei anneta rahaa, ainakaan kovin paljon.”
Vanhanen puhui Suomea jossain määrin jo 1970-luvulta vaivanneesta ongelmasta Politiikan toimittajien lounaalla Helsingissä keskiviikkona. Omalla pääministerikaudellaan hän ei omien sanojensa mukaan pystynyt parempaan pummien aseman heikentämiseksi, mutta toivoi seuraajien jatkavan työtään.
Kansanedustaja Juha Hakola (lol) on tehnyt eduskunnassa aloitteen sosiaaliturvalainsäädännön muuttamisesta niin, että tukien väärinkäyttö kävisi ennen pitkää mahdottomaksi.
”Ensin kiellettäisiin toimeentulotuki niiltä, jotka pystyvät liikkumaan ja puhumaan, mutta eivät suostu työttömyysaikanaan 8 tunnin työharjoitteluun kuutena päivänä viikossa perunateatterissa, margariinitehtaalla tai kansanedustajien kengänkiillotuspalvelussa. Myöhemmin voitaisiin tuki lakkauttaa näiltä ihmisiltä kokonaan, elättäköön vittu ittensä rehellisellä työllä niin kuin me muutkin”, Hakola kommentoi aloitetta.
(Jutun kansalaistoimitti Lady Dada.)

2 vastausta aiheeseen “Vanhanen: Älkää antako köyhille liikaa rahaa”

Samaan hengenvetoon Vanhanen muistutti, että vaalirahan kerjääjille täytyy edelleen antaa rahaa ja paljon. ”Koko Keskustapuolueen toiminta perustuu rahan ja säälin kerjäämiseen. Jos kerjääminen kielletään lailla, Kepu kuolee nälkään”, sanoi Vanhanen kylkiluut nahan alta paistaen.
Paitsi vaalirahan kerjuusta, Keskusta ei kieltäydy myöskään puolueen jäsenkorttien postittamisesta. ”Kaksi jäsenkorttia jokaiselle Suomen kansalaiselle on vähimmäistavoitteemme”, linjasi Vanhanen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Antakaa palautetta Aikakaus-Lehti 1/2010:stä

Lukijat, maksavat asiakkaat, loiset. Sanokaa rehellinen mielipiteenne Aikakaus-Lehden uusimmasta numerosta. Jos ette uskalla tässä julkisesti sitä tehdä, niin käyttäkää sähköpostia....

Close