Kategoriat
Ulkomaat

Pohjois-Karjala irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen

(JOENSUU) Viikkojen mittainen sapelinkalistelu Etelä- ja Pohjois-Karjalan välillä kärjistyi eilen, kun Pohjois-Karjala ilmoitti vetäytyvänsä aseellisia yhteenottoja ehkäisemään solmitusta sopimuksesta.
Maiden välit viilenivät äkisti, kun Joensuu syytti Etelä-Karjalan poliisivoimien pysäyttäneen Etelä-Karjalasta Pohjois-Karjalaan pyrkineen liperiläisen Matti ”Mara” Asikaisen laittomasti maakuntien rajalla.
Etelä-Karjala on myöntänyt pysäyttämisen, mutta kertonut pidätetyn loukanneen kansainvälisiä sopimuksia ajamalla katsastamattomalla Fiat Tempra -farmariautolla yli kahden promillen humalassa.
Lehti on lähettänyt kirjeenvaihtajan Lappeenrantaan, Etelä-Koreaan.
Tausta: Jaettu Karjala

Karjala jaettiin YK:n päätöksellä kahtia toisen maailmansodan voittajavaltioiden miehitysvyöhykkeiksi. Neuvostoliiton tukema Pohjois-Karjala on maailman sulkeutuneimpia valtioita.
Pohjois-Karjalan talous on nojannut vahvasti raskaaseen teollisuuteen, mutta Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen maan talous on ollut katastrofaalisessa tilanteessa. Suurimman osan työväestöstä arvellaan olevan työttöminä.
Pohjois-Karjalaa on 2000-luvulla koetellut kolme vakavaa nälänhätää. Lapsikuolleisuus Pohjois-Karjalassa on yksi maailman pahimipia. Lukutaidottomia pohjoiskarjalaisista arvellaan olevan noin 49 prosenttia aikuisväestöstä.
Fakta: Kuka Pohjois-Karjalaa johtaa?

Pohjois-Karjalaa pitkään hallinnut Pentti Hyttinen sairastui vakavasti viime vuoden lopulla. Pohjois-Karjalan virallisen lehden Karjalaisen välittämän tiedon mukaan Hyttinen selvisi vakavasta leikkauksesta ja on toipunut hyvin.
Epävirallisesti johtajan vointi on kuitenkin kyseenalaistettu. Julkisuutta aiemmin rakastanut johtaja ei ole esiintynyt julkisesti pohjoiskarjalaisissa viestimissä sitten pääsiäisen.
Rakkauden arvellaan pehmittäneen johtajaa. Hän avioitui nykyisen puolisonsa, kiteelässyntyisen naisen kanssa salaisessa seremoniassa Kolin huipulla keväällä 2008.
Hyttisen ympärille on Pohjois-Karjalassa rakennettu mittava henkilökultti. Valtaapitävien äänenkannattajan sanomalehti Karjalaisen mukaan puheenjohtaja Hyttinen on lehden mukaan esimerkiksi maailman paras säveltäjä sekä kuvataiteilija.
Lisäksi Hyttisen julkisia esiintymisiä kunniottavat tiedotusvälineiden mukaan luonnonvoimatkin: taivas piirtää sateenkaaria ja linnut laulavat unisonossa PMMP:tä, kun johtaja esiintyy kansalle.

8 vastausta aiheeseen “Pohjois-Karjala irtisanoi hyökkäämättömyyssopimuksen”

Pohjois-Karjalan rauhaarakastava kansa haluaisi vain molempien valtioiden yhdistyvän Rakkaan Johtajan alaisuuteen. Mikäli tämä vaatii kemiallista sodankäyntiä viimeviikkoisilla kalakukoilla nin so be it. Tosin Etelä-Karjalan arsenaali sisältää toissapäiväiset rieskat ja porkkanakarjalanpiirakat, joiden valmistusta vastaan P-Karjalan kansa on protestoinut jo vuosikymmeniä.

Lappeenrannassa niillä on kuulemma varaa pitää katuvaloja päällä. Kertovat. Suomen Pjongjangissa istutaan pimeässä ja koetetaan erottaa sanomalehdestä päivittäiset yksi tai kaksi tiedonsirua, jotka on kätketty maakunnan ylistyslaulujen rivienväleihin. Lukutaidottomuus ei edistä tätä tavoitetta merkittävästi.
Tällä hetkellä Suomen Pjongjangissa on koolla kommunistipuolueen yleiskokous, joka valitsi yksimielisesti puheenjohtajakseen ainoan ehdolla olleen henkilön. Hän lupasi jatkaa ”uutta, avointa ja osallistavaa poliittista kulttuuria” myös tulevalla kaksivuotiskaudellaan.

Virheitä artikkelissa:
”…Lappeenrantaan, Etelä-Koreaan.”
”…sanomalehti Karjalaisen mukaan puheenjohtaja Hyttinen on lehden mukaan…”

Olen pohjoiskarjalasta muutamia päiviä sitten paennut mies. Pääsin ylittämään rajan yllättävän helposti. Minusta tuntuu, että Pohjois-Karjalasta pääsee helpommin pois kuin sinne pääsee sisään. Ainakin Pohjois-Savoon pääsee rajan yli erittäin helposti. Tunnetusti Pohjois-Savoahan tuskastuttaa lukutaidottomien mutta fanaattisten ja hieman nälkäänäkevien pohjoiskarjalaisten pakolaisten virta rajajoen (Vuoksi) ylitse. Tämän arvellaan olevan yksi syy siihen, miksi Savon ja Pohjois-Karjalan välit ovat viime vuosina viilentyneet.
Karjalaisen ote koko Pohjois-Karjalan informaatiosta on ollut tiukka, mutta viimeaikaisen teknisen kehityksen, kuten radiopuhelimien, myötä sen tiukka ote on hellittänyt. Nykyään jopa me pohjoiskarjalaiset saamme tietoa siitä, mitä maan rajojen takana tapahtuu. Erityisen kiinnostavia ovat olleet uutiset Etelä-Karjalasta ja sen hyvinvoinnista. Kuitenkaan emme uskalla maan sisällä puhua kovinkaan paljoa muista asioista, sillä joukossamme on urkkijoita. Suurin toisinajattelijalehtemme, Karjalan Heili, on jatkuvasti viranomaisten kätyreiden ja mustapaitojen ahdistelujen kohteena. Vähemmän tunnettua on se, että tunnetuimmat pohjoiskarjalaiset vientituotteet, kuten Nightwish ja karjalanpiirakka, ovat todellisuudessa erikoisjoukkojen kaappaamia ulkomailta viekkaudella ja vääryydellä varastettuja tuotteita – Nightwishinkin osia on jäljitettävissä Saksaan. Pahin esimerkki lienee se, että pohjoiskarjalaiset kaappasivat propagandafilmejään varten eteläkarjalaisia elokuvaohjaajia. Puhdistuksista selvisi vain Markku Pölönen, jonka täysin epärealistiset propagandakuvaukset pohjoiskarjalaisten arjesta nauttivat täälläkin jonkinlaista kulttisuosiota. Näistä elävistä kuvista ei totuus voisi olla kauempana!
Kuitenkin täällä Uudellamaalla asuessani mieleeni on hiipinyt epämiellyttäviä asioita. Ristiriita sen totuuden, jota meille pohjoiskarjalaisille on opetettu jo pienestä pitäen, ja sen totuuden, jonka omin silmin näen edessäni, välillä on niin valtava, että tunnen, ettei psyykeeni kestä sitä. Siksi, raskain mielin ja kognitiivinen dissonanssi sisälläni kiehuen, palaan takaisin kotiseuduilleni rakkaitten luo.
Me haluaisimme vain nähdä Etelä- ja Pohjois-Karjalan lyövän vihdoin kättä toveruuden alttarin yllä, mutta kansakuntiemme johtajat eivät tuota mahdollisuutta meille tarjoa.

Sapelinkalistelu on loppunut. Pohjoinen on vakiintunut Jutta ”Toivo, usko ja rakkaus” Urpilaisen johtoon, taksilla etelästä vipinää tuoneen ”Micro” Jungnerin avulla.

Eivät sentään kidnapanneet Lehden naistoimittajia ja pistäneet työleirille 20 vuodeksi. Pitäkäähän ne mimmit hihnassa kiinni etteivät loiki siellä Karjalan rajojen yli eestaas ettei tarvi Klinttonin Pillille soittaa naisia pelastamaan. Prkleen naiset.

Onko tässä kysymys lörtsyjen sodasta, vai kalakukkojen sodasta?
Antakaa Hyttiselle ripsipiirakkaa niin se rauhottuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ministeriö korostaa pedofiilin henkilökohtaista jumalasuhdetta

(AMSTETTEN) Sosiaali- ja terveysministeriö ei jatkossakaan edellytä pappien ja kirkon lehtorien tekevän ilmoitusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kunhan hyväksikäyttö on tullut...

Close