Kategoriat
Politiikka

Ydinkäyttöinen Jyrki Katainen huolissaan Suomen energiapolitiikasta

(U235) Ydinvoimalla toimiva Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen muistuttaa kansalaisia uusien ydinvoimaloiden rakentamisen tärkeydestä. Kahden A4W-reaktorin voimin operoiva Katainen kommentoi Työ- ja elinkeinoministeriön arviota sähkönkulutuksen kehityksestä lähivuosina muistuttamalla, että Suomi tarvitsee tulevaisuudessa ydinenergiaa paitsi teollisuuden niin myös johtavien poliitikkojen tarpeisiin.
”On ensiarvoisen tärkeää, että turvaamme puolueiden puheenjohtajien toimintakyvyn äärimmäisissä olosuhteissa, joissa polttoainetäydennystä ei välttämättä ole saatavilla vuosiin. Näissä tilanteissa ainoastaan ydinvoima takaa riittävän toimintavarmuuden”, Katainen sanoi ja laukaisi F-18C-rynnäkkökoneen kanneltaan.
Valmistajan ilmoituksen mukaan Jyrki Kataisen kaksoisreaktorien toimintaikä on arviolta 23 vuotta.

8 vastausta aiheeseen “Ydinkäyttöinen Jyrki Katainen huolissaan Suomen energiapolitiikasta”

Nimenomaan Suomessa F-18 merkinällä alunperin korostettiin, että se ei ole rynnäkkökone (A) vaan torjuntahävittäjä (F). Alkuperäiseltä merkiltäänhän se on F/A-18

Jyrki altistui kokoomusnuorena ydinräjähdykselle ja hänestä kasvoi: HULK – vähemmän vihreä jätti. Yhdessä Kapteeni Amerikan kanssa he asustelevat teletappimaassa ja vartioivat ettei ”Pai”-niminen selvä punikkiteletappi pääse toteuttamaan vallankumouksellista ”isoa halia”.

Mikähän mahtaa olla puheenjohtajan suoltaman tuuban puoliintumisaika? Esimerkiksi viime kesän ”fantastista talouspolitiikkaa” -lausunto säteillee Lohjan uimahallin betonijalassa vielä vuoden 9810 vaalienkin jälkeen.

Suomineidon peräaukon reikä löytyi Helsingistä.
Rautatientorin metroasema bongauspaikka.

Puoluejohtajista Jutta Urpilainen on tämänhetkisten gallupien mukaan poistumassa kalustosta piankin, mutta Keskustan puheenjohtajana ja pääministerinä jatkaa Matti Vanhanen aina vuoteen 2080, jolloin Suomi on vajonnut jäätiköiden sulamisvesien alle. Täytyyhän Duracellin saada rummuttaa eli nyt sitä joutselipulla merkittyä ydinsähköä kehiin!
Viimeaikaisten tietojen mukaan kotitaloudet voisivat itsekin tuottaa suurimman osan energiastaan. Teollisuus irtisanoo tai lähtee Aasiaan. Uudet ydinvoimalat voidaan siis kohdentaa pelkästään poliitikkojemme kasvaviin tarpeisiin! Piuhat kuntoon myös Kataisen kotisohvalle! Ampu tulee!

Suomessa käytetään merkintää ”F-18”, joka tarkoittaa vain hävittäjätehtäviin käytettävää konetta (F, fighter), erotukseksi myös rynnäköintiin soveltuvasta koneesta (A, attack[5]). Erottelu on poliittinen, sillä kone on identtinen Yhdysvaltain merivoimien käyttämiin nähden – ilmasta-maahan-aseistus vain päätettiin jättää ostamatta. Hankinta-aikana asiaan vaikutti myös Pariisin rauhansopimuksen Suomea koskeva pommikonekielto. Sama sopimus tosin rajoitti Suomen taistelukoneiden määrän 60:een. Kauppaneuvotteluiden edetessä poliittisen ympäristön muutosten seurauksena rauhansopimuksen aserajoitteet kuitenkin kumottiin 1990.
Päätökseen kuitenkin palattiin 2000-luvun alussa ja Hornetien ilmasta-maahan-ominaisuudet tullaan ottamaan käyttöön. Tämän mahdollistamiseksi on tilattu elinkaaren keskivaiheen päivityksen (MLU2) yhteydessä muun muassa Litening AT-maalinosoituslaitteita. Tilaus toimitetaan vuoden 2012 loppuun mennessä[6] ja aseistus hankitaan vuoden 2012 jälkeen.[7]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kohuväite: Martti Backmanin lämpenemisestä ei todisteita

(YLEISOHJELMA) Lehden tutkivien journalistien keräämien tietojen mukaan väitteet Martti Backmanin lämpenemisestä eivät pidä paikkaansa. Ylen MOT-ohjelman toimittajana toimivan Backmanin aivojen...

Close