Kategoriat
Politiikka Ulkomaat

Suomi huolestui Afganistanin vaaleista

(KABUL) Suomalainen vaalitarkkailijoiden ryhmä on saapunut pikavauhtia Afganistaniin. Iskuryhmän kokosi pääministeri Matti Vanhanen (kesk), joka sanoo olevansa ”erittäin, erittäin huolissaan” siitä, ettei Suomi pysy mukana demokratian kansainvälisessä kehityksessä.
”Pääministeri on ilmaissut olevansa hyvin kiinnostunut mallista, jossa vaalit ratkaistaan siten, että jäljellä on vain yksi ehdokas”, ryhmän johtaja Markku-Tieto Enator kertoi.
Lisäksi asiantuntijaryhmän tehtävänä on selvittää, mikä on paikallinen maan tapa ja voitaisiinko osia siitä ottaa käyttöön myös Suomessa.

10 vastausta aiheeseen “Suomi huolestui Afganistanin vaaleista”

Äänestys pitäiisi suorittaa nettipollinna jota Homma-foorumilaiset seuraajani voisivat spämmätä käyttää tasa-arvoisesti.

Myös minä olen huolestunut Afganistanin vaaleista. Mitenhän vaaleat mahtavat yleensä pärjätä tuollaisissa romahtaneissa valtioissa? Kyllä YK-joukkojen pitäisi evakuoida kaikki vähänkään vaaleammat sieltä rättipäiden seasta rip-rap-vauhtia.
Afganistanin tummista en ole niin kovin huolissani.
J.K. Miten YK-Jouko Afganistanissa erottaa hyvät pahoista?
Helposti! Hyvillä on hatut, ja pahoilla on rättejä.

Kepulla on ollut yhden ehdokkaan järjestelmä jo kauan käytössä. Pienissä pitäjissä vain sen ehdokkaan on tähänkin saakka ollut mahdollista tulla valituksi, sillä kepulaiset ääntenlaskijat tietävät ketkä ovat poliittisesti harhaoppisia ja tunnistavat heidän äänestyslipukkeensa käsialasta. Puoluekoneisto taasen kykenee tekemään väärin äänestäneen harhaoppisen elämän hankalaksi.
Kaapuntilaisien meininki menee kepulaisien syviltä riveiltä yli hilseen, sillä ajatus poliittisien virkojen jakamisesta eri puolueiden kesken on heille vieras. Myös etelän metian kohina vaalirahoituksesta herättää heissä ihmetystä ja tyytymättömyyttä. Muut puolueet kyllä saisivat kaupungeissa medianäkyvyyttä ilman vaalbudjettiakin, koska niiden ehdokkaat ovat kaupunkilaisia ja ajavat kaupunkilaisien asioita, mutta kepulaiset joutuvat hankkimaan medianäkyvyyden mainonnalla. Muilla puolueilla ei toisaalta ole mahdollisuuksia menestyä Kepun hallitsemilla alueilla, joten vaalirahoituksen poistaminen heikentäisi ensisijaisesti Kepun asemaa.
Niinpä onkin ymmärrettävää, että vaalirahoituskohun seurauksia pelkäävät kepulaiset ovat kiinnostuneita yhden ehdokkaan mallista. Sen avulla kaupungeissakin voitaisiin taata poliittiset virat kepulaisille ja samalla päästäisiin eroon myös ruotsinkielisissä pitäjissä ja Ahvenanmaalla kepulaisuuden leviämistä estävästä RKP:stä.

Eiköhän se todellinen syy Abdullahin vetäytymiselle ollut se, että suomalaiset rauhanturvaajat ovat lähdössä pois ja ruotsalaiset joukot tulevat tilalle. Selvää on, ettei svante-birgitat sod.. siis öh.. turvaa rauhaa yhtä hyvin kuin suomalaiset aavikkotaistelijat.
Heti kun suomalaiset joukot poistuvat, demokratia romahtaa. Itänaapurissakaan ei Suomen torjuntavoiton jälkeisen kunniakkaan vetäytymisen jälkeen ole juuri vapaita vaaleja ollut. Oikeastaan Suomen vetäytymisen takia koko Itä-Eurooppa joutui 45 vuoden kurimukseen viime sodan jälkeen. Että ei siellä Aftonbladetissa kannata paljon vittuilla tai täältä hyökätään ja lähdetään samantien pois.

Ei syytä huoleen! Suomi on ollut jo vuosikymmeniä edelläkävijä mainitunlaisessa demokratiassa. Sanoisin jopa että ykönen!

Hallitus asettakoon pidetyn ja arvostetun Olli Rehnin ehdolle Afganistanin korkean edustajan virkaan.
Lipponen, Halonen ja Ahtisaari tunkevat paikalle joka tapauksessa.

Vaalitarkkailija Kimmo Kiljunen, esitätte Paavo ”Mooses” Lipposta Afganistanin presidentiksi?
Kyllä, hän sopii. Hän on aina kannattanut pakko-opetusta: uskontoa ja ruotsia alakoululaisille. Lipponen liittoutuu aina paikallisten arkkikonservatiivien kanssa”

Veli Lenja tarkoitti varmaan sitä että Neuvvvostoliitossa ehdokasasettelu oli niin demokraattinen prosessi että äänestyksessä riitti yksi ehdokas. Pohjois-Koreassa tämä on viety vielä astetta pitemmälle, parlamentin valinta on tämä ääridemokraattinen prosessi eikä kansa napise. Seuraavassa vaiheessa maasta tulee monarkia jossa ei ole turhia vallanperimyssääntöjä ja puolustusneuvoston puheenjohtajalla on katkeamaton vallanperimysketju joka alkaa Kim Il Sungista.

Olen levännyt täällä Hietaniemen hautausmaalla tyytyväisenä kumpujen kuninkaana rauhassa jo 25 vuotta, ja vähitellen tekisi mieli taas harrastaa vähän estejuoksua. Eikös siellä Afganistanissa voi loikkia räjähtäneiden autonrankojen ja räjähtämättömien miinojen yli? Ja kai siellä vuorilla voi hiihtääkin.
Suostun viidennelle kaudelle kuitenkin kahdella ehdolla:
1) Karzain poika vetäytyy kiltisti toiselta kierrokselta
2) vaali toimitetaan valitsijamiesvaalina ja valitajsijamiehinä toimivat samat kuin vuoden 1978 presidentinvaaleissa
Jos te saatanan tunarit ette tätäkään onnistu tekemään, tulen pitämään henkilökohtaisesti huolen että Lehti lakkautetaan alta aikayksikön.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti paljastaa parhaat lottonumerot!

(GERLANDER III) Uskomatonta mutta totta - ei ole yhdentekevää, mitkä numerot lottokuponkiisi raapustat, jos mielit miljoonien perään! Lehti paljastaa, miten...

Close