Kategoriat
Kulttuuri

Viisukohu: Waldo plagioi!

(TILAÄÄNI) Ei Euroviisukarsintoja ilman Euroviisuskandaalia. Kaksi vuotta sitten kohistiin Katran kappaleesta, nyt silmätikuksi on kohonnut karsinnan voittanut Waldo’s Peoplen kappale.
Asiantuntijoiden mukaan Lose Control -laulu kuulostaa erehdyttävästi samalta kuin 1000 Ways, Be Bob A Lula, Bounce (To The Rhythm Divine), Cool Lover, Dancer’s Theme, Dangerous, Disconnected, Don’t Stop Movin’, Fallen Angel, Feel So Good, Fire, Forever, Gimme, Gimme, Give It Up, Give Me Your Love, Going To The Top, I Dream, I’ll Be Waiting, I’m Alive, It’s About Time, Let’s Get Busy, Life, Lose Control, Love Just Give It To Me, Mindblower, Move Closer, Move Your Body, New Vibration, No Drugs, No-Man’s-Land, Ooh-la-la, Our Love Is Coming Together, Paranoid, Party’s Not Over, Pray, Rain, Remedy, Remind Me, Ride the Tide, Rock The World, Runaway, See the Light, Shining Star, Take Me Away, Take Me Higher, The Look, The Riddle, U Drive Me Crazy, Whatcha Gonna Do, Wild Wild Thing ja World Empire.
Waldo’s People ei ole kommentoinut asiaa.

20 vastausta aiheeseen “Viisukohu: Waldo plagioi!”

Eikä tässä vielä kaikki! Lisäksi Waldo’s Peoplen se-pipopäinen-ruikku näyttää erehdyttävästi samalta kuin Waldo’s Clothingissa lökäpöksyjä myyvä Waldo! Be bop a lula sentään!

Minusta se kuulostaa iham samalta kuin ”Aikuinen nainen”, ”Kill by death”, ”Jäätelökesä”, ”Helsinki-twist”, ”Lentäjän poika” ja ”Daddy fool”; laulaja taas oli ilmiselvä Rick Astley.

Viisuehdokaskappale ”Surrurrender” oli taas epätarkka kopio edellisvuotisesta Azerbaijanin ”Day after day after” tzipaleesta, For real! Tämä ei ole vale, tämä on totuus! ainoastaan enkulin siivet oli vaihtuneet lumihiutaleeksi, joka sulikin sitten televisiovalojen loisteessa total, mikä on totuus!

.. ja listaan voisi vielä lisätä parin vuoden takaisen Ruotsin edustuskappaleen Hero, IM(H)O.

Pernelli sentään, kohta käteni alkavat hehkua ja räjähdän! Olin viimevuotinen Ruåtsin vosu!

Plagiointiväite on toki sinänsä totta, mutta sanktioihin tai edes paheksumiseen ryhtyminen on kohtuutonta.
Euroviisuissa tähän mennessä esiintyneet tyylilajeihin mahtuvat teemat ja poljennot on vain yksinkertaisesti käyty kaikki matemaattisen systemaattisesti läpi.
Ainoa mahdollisuus välttyä plagioinnilta olisi tuottaa aivan uutta tyyliä. Siihen on kuitenkin kaksi vakavaa estettä. Ensinnäkään paikallisen organisaation kelpuuttamat tekijät eivät osaa ja toisekseen kansainväliselle yleisölle noin piirua vaille varmalla todennäköisyydellä ei kelpaa.
Kaiken kaikkiaan: lukekaamme kirjallisuutta, vaeltakaamme luonnossa, nauttikaamme toistemme virkistävästä seurasta. Nykytekniikka on niin kehittynyttä, että se osaa itse katsoa ja kuunnella hömppäohjelmansa.

Mahtavaa!
Nimittäin kansalta, joka on plagioinut suomelta vaatimattomasti mm. kansallislaulun ja kansalliseepoksen. Way to go Eesti möylät! Tullaan kohta kostoksi oksentelemaan teidän kaduille taas.

Suomi-Finland tiedottaa, että Viro on halpa kopio Suomesta ja suomalaisuudesta. Sen kielessä on selvästi samanlaisia lauseenparsia, melodiassa on paljon yhteneväisyyksiä ja rakenne on kuin yksi yhteen. Viron tasavalta yrittää olla pohjoismainen hyvinvointivaltio, aivan kuten Suomi halusi olla ennen sitä. Virolaisilla on alemmuuskompleksi ruotsalaisia kohtaan, ja he pelkäävät venäläisiä, aivan kuten suomalaiset.
Suomi tulee viemään asian EU:n kilpailuviraston käsiteltäväksi. Mikäli virasto sallii, kopio hävitetään polttamalla.

– Yäk, yäk! varkautelaismies kakoo muistellessaan maanantaista yllätystä.

Waldo ei ole vaihtanut kanavaa
Jos tuntuu siltä, että ääni ja kuva tulevat sekä oikealta että vasemmalta, ei kannata rynnätä digiboxille. Kanava on oikea, joko 7 tai joku muu.
Surround-vaikutelma syntyy siitä että Waldo on suurin, suurempi kuin Ahtisaari.

Sillä aikaa kun eurooppa tuhlaa miljoonia sirkushuveihin, miljoonat hanhet tulevat kynityksi elävältä. Ruotsi voittoon.

Johannes jurkele, aivan naurettava väite. Itse olen nimimerkkini säveltänyt jo 1958, mutta soittanut sitä vain perhejuhlissa. Minkä sille voi jos se muistuttaa jotain toista nimimerkkiä? Sitä paitsi minä keksin omani aiemmin, joten minä olen plagioinnin uhri. Hä? Itekin plagioit raamatullisia henkilöitä. Täh?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Hallitus elvyttäisi kahdella puhalluksella ja kymmenellä painalluksella

(SMOLNA) Suomen hallitus on esitellyt aamupäivällä uuden elvytyspakettinsa maan talouden pelastamiseksi maailmanlaajuiselta talouskriisiltä. Pääministeri Matti Vanhasen mukaan hallitus aikoo "puhaltaa...

Close