Kategoriat
Talous

Stockmannilta löytyi huonolaatuisia asiakkaita

(HELSINKI) Tavaratalo Stockmannilta on löydetty tällä viikolla useita huonolaatuisia asiakkaita. Elinkeinoelämän valtuuskunnan tekemissä pistokokeissa tavaratalon eri osastoilta löytyi useita asiakkaita, joiden varallisuustaso jäi selvästi alle Evan määrittelemän vähimmäistason.
”Joukossa oli jopa henkilöitä, joilla ei ollut luottokorttia”, toteaa Evan johtaja Risto E.J. Penttilä.
Stockmannin tavarataloryhmän johtaja Heikki Väänänen pitää tapausta ”inhimillisenä erehdyksenä”. Väänäsen mukaan asiakkaiden laadunvalvontaan on panostettu muun muassa palkkaamalla lisää vartijoita, mutta sataprosenttista laadunvarmistusta ei hänen mukaansa ole keksittykään.
Penttilä uskoo, että Suomen liittyminen sotilasliitto Natoon helpottaisi tavarataloasiakkaiden tarkempaa kontrollia ja ongelmatapausten hoitamista modernilla teknologialla.

10 vastausta aiheeseen “Stockmannilta löytyi huonolaatuisia asiakkaita”

Ongelmana kai ovat olleet nimenomaan väärillä ”pakkausmerkinnöillä” olleet asiakkaat. Jopa eläkeikäiset henkilöt ovat esiintyneet harhauttavasti nuoren aikuisen kaltaisina, mutta lähempi tarkastelu on paljastanut huiputuksen.

Onko toveri Stalin viime aikoina käynyt Siperiassa? Siellä on kuulemma mukavaa tähän aikaan vuodesta.

Suomen Oikeistointoilijoiden Liitto syyttää tapahtuneesta myös ay-liikettä.
”Onhan se selvää, että kun palkansaajien palkkoja nostetaan, joillekin heistä saattaa tulla käsitys, että ovat hyväosaisia. Keskiluokan pyrkyryys ahdistaa useita omistavan luokan jäseniä, myös useita jäseniämme”, kertoo puheenjohtaja Aimo af Familjenbetalar.
Sattumalta juustotiskiltä tavoitettu, nimettömänä pysyvä kaivopuistolaisrouva vahvistaa omalta osaltaan rikkaiden hämmennyksen. Hänen mukaansa on esimerkiksi ”erittäin ahdistavaa ja arvoa alentavaa joutua jonottamaan huonosti pukeutuneen köyhälistön seurassa”. Rouva kertoo pöyristyneenä jopa nähneensä edellisenä perjantaina farmarihousuihin ja hupulliseen paitaan pukeutuneen nuoren mieshenkilön. Hän toteaakin samaan hengenvetoon, että harkitsee jatkossa palvelijansa lähettämistä ostoksille hänen puolestaan.
Ylimystö on siis todellakin ahtaalla. Vähäisen kilpailun vuoksi vaihtoehtoja on niukasti, joten useimpien on vain sopeuduttava siihen, että jatkossa alempiarvoisia on tökittävä ostoskärryillä – jos nämä ymmärtäisivät siirtyä rahvaalle tarkoitettuihin marketteihin.

Asiakkaiden harhaanjohtavat pakkausmerkinnät korostuvat merkittävästi kesähelteillä.
Tavallisen minkkiturkkikääreen käyttäminen nimittäin kasvattaisi pyörtymisriskin normaalista 90 %:sta lähes sataan viimeistään siinä vaiheessa kun joutuisi pohjoisesplanadilla odottamaan nimellä tilattua taksia viemään henkilön (en fru) kotiin (till Drumsö).

”Så här går det, när man får inte bygga hypermarketteja på lande”, kommentoi syvästi närkästynyt rouvashenkilö toimittajalle väistellessään pehmiskoneelle vyöryvää rahvasta kello- ja koruosastolla.
Keskustan paluu kannatusmittausten kärkipaikalle ohi kokoomuksen onkin selitettävissä Jan Vapaavuoren tölväisyillä Vihdin Ideaparkista. ”Lähes koko muutos kepun ja kokoomuksen kannatuksessa on mitattu postinumeron 00100 alueella. Jopa muutama iki-RKP:läinenkin on ainakin kyselyssä hypännyt Sukarin kelkkaan.” kertoo Suomen Gallupin tutkimuspäällikkö Aimo Tietäväinen.

Muistan erään skandaalin Wanhoilta Hywiltä Ajoilta. Seisoimme Stockan kassajonossa, kun eräs mies pudotti lompakkoaan taskusta ottaessaan myös demareiden jäsenkirjan. Kyllä me punastuimme ihan silmissä.
Mutta ajat muuttuvat ja koska Stocka ei ole suostunut ottamaan yhteyttä vuokraisäntäänsä vuokrarästeistä Venäjällä Ben Zyskowiczin tai Ron Jeremyn avuilla niin jostainhan se tulos osakkeenomistajille on tässä kvartaalikapitalismissa revittävä. Stocka on aloittanut vihreiden kanssa yhteistyön, jossa biojätteiden kustannukset vältetään nerokkaasti myymällä ne vihreiden kannattajille. Näin kapitalismi ja poliittinen ideologia kohtaavat toisensa hedelmällisessä yhteistyössä: homejuustojen valikoima on monipuolistunut.
Lisää järisyttäviä muutoksia on luvasssa. Lehden ydinlukijakunnalle tiedoksi: Stocka aikoo hankkia lisää asiakkaita laajentamalla toimintaansa myös muihin köyhiin: alle 30-vuotiaisiin nuoriin miehiin, joille tehdään johonkin nurkkaan pallomeri, jossa voi samalla katsella pornoa.

Jatkossa tavaratalo Tukkimies palkitsee lahjakorteilla ne asiakkaat jotka bongaavat ja ilmiantavat liiketilassa laahustavat imagovialliset.
Samaan ketjuun kuuluva Akateeminen kirjakaupppa liittyy mukaan tuoreustakuu-kampanjaan poistamalla hyllyistään epäkurantin ja pystyynhomehtuneen kirjallisuuden. Terve menoa Tolstoi, Paavo Väyrynen ja Arto Paasilinna, tervetuloa Seiskajulkkisten muistelmat, joiden takakansiin on painettu ”parasta ennen seuraavaa eroa” -päiväys.

Stockmannin asiakkaiden joukossa ei suomalaisia. Ainoastaan paskatärkeitä suomenruotsalaisia joiden joutaakin syödä vanhaa lihaa hienostelunsa lomassa.
Tiettävästi vanhan lihan joukossa myytiin myös Paavia.

Mun kokemukset stockasta ovat kyllä päinvastaisia. Siellä ja akateemisessa kirjakaupassa palvelu pelaa hyvin ja ystävällisesti, vaikka asiakas olisi paikalla hiukan rähjäisenäkin ja maksaisi käteisellä.
(Ja kyllä, tämä perustuu empiirisiin havaintoihin, joista olen itsekin yllättynyt.)

Nyt turkkimummot joutuvat hakemaan uusia ideoita ajanvietteekseen. Aiemmin suosituin ”jäädään kaksi rinnakkain seisomaan rullaportaiden yläpäähän just turvaporttien kohdalle ja portaat syöttää takaa koko ajan lisää väkeä, joka ei pääse ohi”, lisukkeenaan ”mite tuo raffas tuossa käy ylle, fy faan” -ilme jää nyt pakostakin historiaan, kun portaisiin ei enää mahdu hupparinkansan sekaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
WTO-neuvottelut kaatuivat

(GENEVIEVE) Maailmankaupan vapauttamiseen tähtäävät WTO-neuvottelut kaatuivat tiistai-iltana portaissa. Silminnäkijöiden mukaan hieman nauttineessa tilassa olleet neuvottelut kompastuivat toisella tai kolmannella askelmalla,...

Close