Kategoriat
Kotimaa Muut lehdet

Suomen improvisaatioteatterin huiput urakoivat kesäkaudella

(NORDENSTRENG) Suomalaisen lavakomiikan ykköstähdet ovat jälleen kokoontuneet perinteisille festivaaleilleen valtajulkisuuteen. Improvisaatioesitysten teemaksi oli tänä vuonna valittu haastava ”Tiitisen listan julkistaminen” ja kuvitteelliseksi esittäjäksi huikean fiktiivinen ”vastuullinen mediapäättäjä”, mutta humoristit osoittivat jälleen kerran venymiskykynsä – monien lohkaisujen uskotaan jopa yltävän klassikon asemaan.
Tykityksen aloitti taiteilijanimi ’Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Janne Virkkunen’ hilpeällä heitollaan ”asia täytyy miettiä läpikotaisin, ei se niin automaattista ole”, mikä herätti kuulijoissa melkoisen remakan.
Mediaeettisillä vitseillään jo useita vuosia kunnostautunut ’Aamulehden Matti Apunen ’ vastasi kuitenkin välittömästi salaovelalla huulella ”hyvin vaikea nähdä, että listaa ei kaiken tämän jälkeen julkaistaisi”. Yleisö ehti hädin tuskin toipua tästä, kun Apunen jatkoi salamana:
”Pelkkien nimien julkaisu on hyvin helppoa. Mutta median vastuulla on myös nimien ja yksityiskohtien painoarvon punninta.” Tätä pidettiin jopa lehden määräaikaiskäytäntöjä hauskempana.
Suomen johtavana media-aiheisen huumorin tuottajana tunnettu hauskuuttajakollektiivi Turun Sanomat ei jäänyt pekkaa pahemmaksi. ’Päätoimittaja Aimo Massinen ’ väläytti varsinaissuomalaista tilannetajuaan petollisen vaatimattomaksi naamioidulla lohkaisulla ”tuskin listan julkaisusta kohtuutonta vahinkoa kenellekään tulee”.
Vitsiarsenaalin huipensi verkko- ja printtimedian erillisyyttä parodioivasta lavashowstaan jo ennestään tuttu ’Ilta-Sanomien Tapio Sadeoja’ todellisella naurupommillaan ”hyvin todennäköistä on, että yksi harkinta käydään vielä läpi.”
Vielä suurempia vitsejä odotetaan kuultavan syksyllä, jolloin ohjelmistoon tulee vain muutaman vuoden välein esitettävä klassikkorevyy ”Lehdistön TES-neuvottelut”.

3 vastausta aiheeseen “Suomen improvisaatioteatterin huiput urakoivat kesäkaudella”

”Emme me Tiitisen listaa julkaise. Emme mässäile listalla montaa kuukautta tai jotenkin spekuloi mitä listalla olleet ihmiset ovat tehneet nyky Suomessa. Emme yritä vainota listalla olevia ihmisiä puolta vuotta. Emme myöskään taida kysellä ”kadunmiehiltä”: miten tämä vaikuttaa listalla olevien ihmisten uskottavuuteen.” – ”heh, heh” sanoo toimittaja Tuho-Murha Vittuilija – ”paskaa myllyyn, siinähän vittu kiemurtelevat”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Kansanedustajien kesäjuhlat keräsivät mukavat sponsorituotot

(KMS) Kansanedustajien kesäjuhlien varainhankinta onnistui tänä vuonna yli odotusten, iloitsevat järjestäjät. Juhlien myyjäisiä varten saatiin lahjoituksena muun muassa useita tauluja...

Close