Kategoriat
Kulttuuri

Kampanja vetoaa: älä ota kesähittiä

(KAISANIEMI) Suomen Muusikoiden Liitto vetoaa kuuntelijoihin, jotta kesähiteiltä vältyttäisiin tänä vuonna. Sadattuhannet ihmiset ottavat Suomessa joka kesä kesähitin, minkä takia syksyllä muusikoiden yösuojat ovat tupaten täynnä hauskoja duurirenkutuksia. Kaksi–kolme kuukautta elävät yhden hitin ihmeet ovat jokakesäinen ilmiö, josta on lyhyt ilo ja pitkä suru, liitosta muistutetaan.
”Ensin sitä esitellään riemulla ihan kaikkialla, mutta parissa viikossa innostus laantuu ja loppukesästä kesähitti voi herättää suoranaisia inhon tunteita”, toteaa puheenjohtaja Etude Gavotte.
Surullisina esimerkkeinä Gavotte muistuttaa Mikä kesä? -rallista, joka nousi koko kansan suosioon kesällä 2006. Hetkellisen hurmion jälkeen on seurannut tasaisen hiljainen alamäki ja tällä hetkellä olisi viisaampaa päästää koko kappale tuskistaan.
”Pääsevätkö Valvomon jätkät tänä keväänä juhlimaan Teostoilla? Aika hiljaista taitaa olla”, Gavotte toteaa.

13 vastausta aiheeseen “Kampanja vetoaa: älä ota kesähittiä”

Vielä on kesähittejä jäljellä
vielä on karmeita säkeitä
vielä voit murskata radion tai
vielä encoren saat.

Suomen kesähittien hautausmaalta kerrotaan että menneiden ”klassikoiden” rinnalle on tehty tilaa uusille radion kautta raiskaaville joiden syksyinen kuolema ei tule hetkeäkään liian pian. Kesähitiksi veikataan yleisesti Frederikin Dragostea Din Tei – versiota ”Pompi pois nyt kumi-kumimies” koska se sisältää kaikki kesähitin olennaiset osat: Aivan vitun rasittavan ja typerästi nimetyn artistin, sen tason taiteellisen suorituksen että sen alle jää ainoastaan laiskiaisen uloste sekä suoraan aivokurkiaiseen porautuvan kertosäkeen jota ei saa sieltä pois kuin käsiaseella johon valitettavan harva biisiä toyotassaan luukuttava aivolima turvautuu.

Joko Ruusunen on levyttänyt? ”Mikä kesä” ei kyllä tule mieleen, onkohan keksitty juttu? NRJ:n ja Voicen dingeleistä ja ”radioäänen” kappaleenpilaamisrepliikeistä saisi upean Jazz-teoksen, taustalle vaan juontajien idioottimaisia ajantappoviisauksia rap-tyyliin esitettynä ja Vuoden Taidelevy olisi valmis.

Kuunnelkaa pojat Mozartia! Jätkältä löytyy ympärivuotisia kesähittejä seuraavallekin vuosisadalle, TEOSTOVAPAASTI!!1

Ennakkotietojen mukaan kotitalouksissa voimasoittoa (=nalkutus) saavat lähiaikoina kappaleet ”Kumpi noista on Suomi”, ”Onks taas jotkut kisat” ja jo tuttu kasari/ysärihitti ”Eiks sieltä tv:stä tule oikeesti mitään muuta kuin potkupalloa”.
Onneksi YleX jakaa kesäkumeja, joiden avulla voi suojautua kätevästi aidoilta kesähittitartunnoilta.
Myös kotitalouden voimasoittohittien torjuntaan ne käyvät tilapäisesti, mutta pitkittyneen suojautumisen riskinä mahdollisuus päästä käyttämään meluntorjuntavälineitä niiden aidossa käyttöympäristössä laskee kuin Vanhasen kannatus.

Alan asiantuntijoiden mukaan juuri kukaan ei enää muista jäätelökesää.

Kesällä 2008 talviteloilta otetaan uudelleen hevirotaatioon myös ikuinen kesähittisuosikkki ”Telkkarista tulee vaan uusintoja”.
Valtateillä matkaajien hermoja kiristävät myös ikivihreät ”Tosta olis pitänyt kääntyä” ja ”Ollaanx jo perillä?”

Päihdeväen iki-ihanaksi kesähitiksi näyttää tänävuonna muodostuneen vanha kunnon hoilaussuosikki ”Miljoona varishta ishtui aidalla, zupidupideijaa-zupidupideijaa, ykshi lenshi poish…” Tätä voi hoilata niin yksin kuin joukollakin.

Kuka voisi radiot pysäyttää
Mamban vyöllä kuristaa
Päästää Lähettiläät tuskistaan?
Nova kirkkaana räjähtää
Celine Dion älähtää
Valvomosta kuulu ei ääntäkään
Moottoritie on kuuma
Ja soi autoissa kesähuuma
Miina, miina, missä on se miina?
Suomirokkia saunan takana
Eurohumppaa saunan takana
Gangstaräppiä saunan takana
Yölintua saunan takana
Tulis jo talvi saatana

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suosikkijuontaja pelleili televisiossa – katsojat raivostuivat!

(PASILA) Kymmenet tuhannet televisionkatsojat järkyttyivät ja sadat vihastuneet soittajat tukkivat Yleisradion palautepuhelimet lauantaiaamuna. Syypää oli keskusteluohjelma Lauantaiseuran juontajatähden, politiikan toimittaja...

Close