Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

Espoo Pride -tapahtuma jättimenestys

(HENTTAA) Ensimmäistä kertaa järjestetty Espoo Pride -tapahtuma kokosi tänään koko suur-Espoon alueen vähemmistöt. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda rohkeasti esiin valtavirran ulkopuolisia ihmisiä ja saattaa heidän äänensä koko maailman korviin.
Tänä vuonna keskityttiin erityisesti espoolaisiin vuokralla-asujiin. Tieteellisten tutkimusten mukaan ehkä jopa yksi kymmenestä espoolaisesta asuu vuokralla, mutta tästä asiasta ei ole ollut tapana puhua. Vuokralla-asujien ongelmista kertoi Pride-järjestäjä Peter Rentner.
”Saunavuorojen saanti on miltei mahdotonta. Rappukäytävässä vastaantulijat kyräilevät. Postiluukuista on jopa pudoteltu lappuja, joissa lukee ’Palaa köyhä takaisin sinne Kontulaan mistä tulitkin.’ Kaikkein vihamielisimmin vuokralla-asujiin suhtautuvat kaksistaan asuvat hyvätuloiset mieshenkilöt, jotka työskentelevät mainos- ja muotialoilla.”
Pride-paraatilla on myös vastustajansa, joista eräs on Westendissä asuva Steeffan Kultalusikka.
”Vastustin henkeen ja vereen HOAS:in Espoon rakennuksia. Niiden hännyksillä tulivat ne muutkin vuokralla-asujat pilaamaan meidän ikioman Shangri-lan.”
”En ole rasisti, vaadin vaan että nämä luonnonoikut häipyvät välittömästi täältä.”, totesi Kultalusikka, ajoi citymaasturillaan kymmenisen kierrosta paraatin ympäri ja poistui merenrantahuvilalleen grillaamaan kuuttipihvejä.
(Jutun kansalaistoimitti Jürgen Sternreise.)

7 vastausta aiheeseen “Espoo Pride -tapahtuma jättimenestys”

Mitäs turkaletta! Onko tämä pelikoodaaja Jürgen Sternreise, jota taannoin haastateltiin MikroBitissäkin, ruvennut toimittajaksi? Hienoa, hienoa! Ei kun illuminatus vaan sinne teillekin!

Minun mielestäni aikuiset ihmiset voivat harrastaa sellaista asumista kuin haluavat, kunhan se perustuu keskinäiseen luottamukseen eikä siitä tehdä lakisääteistä meille paremmille ihmisille.

Minulla ei sinänsä ole mitään vuokralla-asujia vastaan, kunhan pitävät omana tietonansa. Mutta jos kunnon ihmisille aletaan esittelemään vuokralaskua julkisella paikalla, niin menee kyllä liian pitkälle! Minä ainakin aion pitää huolen, että minun lapsistani tulee jumalaapelkääviä ihmisiä, jotka ostavat kartanon Kauniaisista! Shampanjaa olen juottanut jo kolmevuotiaasta päivittäin.

Halutaan vuokrata yksiö tai pieni linna Westendistä. Olen työtön, mustaihoinen, ruotsinkielinen ja homo. Avopuolisoni on pyörätuolilla kulkeva alkoholisoitunut romani. Vuokran maksu luonnossa käy. Ota yhteyttä Lehden toimitukseen. Nimim. Toimittajalle kämppä

Suhtautuminen vuokranmaksuun on kuitenkin historian kuluessa muuttunut sallivampaan suuntaan. Vanhassa testamentissa kehotetaan vuokranmaksajat kivittämään, koska ”heidän tekonsa on kauhistus”. Vielä 1970-luvulla Suomessakin vuokralla asuminen oli rikollista ja vasta 1980-luvulla se poistettiin sairausluokituksesta. Yleisen mielipiteen muututtua sallivammaksi esiintyy kuitenkin edelleen tuomitseviakin kannanottoja. Muun muassa roomalaiskatolisen kirkon mukaan vuokranmaksajilla ei ole pääsyä taivaaseen. Tästä huolimatta tiedetään useiden katolisten pappien salassa harrastaneen vuokrallaelämistä.

Meillä oli vuokra-kämppä Olarissa, kunnes sen omistaja päätti myydä asunnon. Jouduimme vasten tahtoamme ostamaan asunnon. Ei siitä sitten tullut mitään, kun olimme jo asuneet vuokralla. Yritimme pitkään asua omistusasunnossa, mutta sitten tuli parisuhdevaikeuksia, taloushuolia, autopaikka ja vastikemaksuja. Totesimme ettei Espoolla ole oikeutta pakottaa meitä asumaan omistusasunnossa, joten muutimme sitten Vantaalle, jossa onneksi on suvaitsevampaa väkeä. Olen kuullut samanlaisia kertomuksia muilta kavereilta, jotka myös asuvat vuokralla. Olemme todenneet että Espoo ei ole vielä valmis vuokralla asujiin – toivottavasti tuo metro parantaa suhtautumista, mutta itse en ainakaan uskalla asua pelon ilmapiirissä.

Itse en hyväksy vuokra-asumista, en kaupunki-intiaaneja enkä muutakaan urbaania aktivismia.
Vuokra-asunnoissa asuvat pitävät kovaäänisiä juhlia, juovat ylenmäärin olutta yömyöhään ja sitten vielä kuseksivat pitkin nurkkia, ystäväni mukaan jopa omistusasuntojen lasten hiekkalaatikoille.
Virkavallan pitäisikin puuttua tilanteeseen ja tyhjentää vuokra-asunnot vaikka voimatoimia käyttäen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Mannerheim harkitsee ehdokkuutta kuntavaaleissa

(OI MAAMME KEHITTYVIEN MAAKUNTIEN SUOMI) Sotamarsalkka C.G.E. Mannerheim ei sulje pois mahdollisuutta asettua ehdolle syksyn kuntavaaleissa Keskustan riveissä. Mannerheimin mukaan...

Close