Kategoriat
Kulttuuri Muut lehdet

Bloggaajat aikovat haastaa Hesarin oikeuteen

(JOKU VITUN BLOGISTAN) Suomalaiset verkkopäiväkirjailijat ja internetin kansalaisjournalistit aikovat haastaa sanomalehti Helsingin Sanomat oikeuteen kunnianloukkauksesta, sensuurista, sananvapauden rajoittamisesta ja vittuilusta. Ns. bloggaajiksi itseään kutsuvan ryhmän mukaan syynä on HS:n kulttuurisivuilla 16.3. julkaistu juttu kotimaisten verkkolokien viihteellisyydestä, joka sisälsi ryhmän mielestä runsaasti paikkansapitävää tietoa.
”Meidän mielestä on niinku tosi tosi sikaväärin, että muka väitetään, että blogi olis suomeksi verkkopäiväkirja. Ei se oo, kun kerta verkolla pyydetään kaloja ja päiväkirjassa kerrotaan miten rinnakkaisluokan Jussi on tosi ihku. Esimerkiksi mun blogissa minä kerron että syön jukurttia”, tiivisti bloggaajien tunnot verkkopäiväkirjailija Syvästi Tunteva Kansalaisjournalisti.
”Yhyhyy. Ynnynnyy”, komppasi vierestä nimimerkki CAPS LOCK PÄÄ-LLÄ.
Bloggaajien mielestä on väärin väittää, että verkkopäiväkirjoista suurin osa on viihdettä, vaikka todellisuudessa suurin osa niistä on paskaa. He korostavat, että on niin ikään epäreilua, että perinteinen media haluaa omia ”journalismi”-käsitteen vain omaan käyttöönsä.
”Kyllä minun mielestä se on kansalaisjournalismia että minä syön jukurttia”, sanoi Syvästi Tunteva Kansalaisjournalisti itkuraivarinsa keskeltä.
Myös Lehti suunnittelee kanteen nostamista Helsingin Sanomia vastaan. Constant managing director Keikon mukaan samaisessa artikkelissa Lehti oli valheellisesti niputettu huumori-kategoriaan, vaikka Lehti onkin neuleblogi.

5 vastausta aiheeseen “Bloggaajat aikovat haastaa Hesarin oikeuteen”

Sitä vain ihmettelin kun juttu oli laitettu kulttuuri-osioon eikä urheiluun, jonne se olisi kuulunut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti seuraa Mannerheimin häpäisyä suorana

Suomen johtavana uutismediana Lehti lanseeraa nyt aivan uuden palvelun: raportoimme huomenna suorana lähetyksenä marsalkka Mannerheimin muiston häpäisyn Ylen TV1-kanavalla. Esiohjelma...

Close