Kategoriat
Arkisto

Lehti 45 vuotta sitten: Berliiniläispaljastus ehdolla journalistipalkinnon saajaksi

(MENSA) Yhdysvaltain presidentin syntyperää koskevan kohun käynnistänyt paljastus on ehdolla vuoden journalistipalkinnon saajaksi. Helsingin Sanomat julkaisi kesällä tiedon, jonka mukaan presidentti John F. Kennedy on valehdellut syntyperänsä.
Presidentti väitti julkisesti Schönebergin raatihuoneen edustalla Länsi-Berliinissä Saksan Liittotasavallassa olevansa berliiniläinen. Terävä-älyiset toimittajat huomasivat kuitenkin tämän olevan ristiriidassa aiempien tietojen kanssa. Helsingin Sanomien mukaan presidentti on syntynyt Massachusettsin osavaltiossa Yhdysvalloissa.
Tieto ällistytti toimittajat, jotka ovatkin monin paikoin vahvistaneet, ettei presidentti Kennedy itse asiassa ole berliiniläinen. Huoltoasemilla gallupeihin haastateltu Kansa on sittemin tuominnut puheet ”järjettöminä” tuhannessasadassakahdessakymmenessäkahdeksassa jatkojutussa.
Presidentti Kennedy selitti sanomisiaan jälkeenpäin ”heitoksi, jonka tarkoituksena oli ilmaista Yhdysvaltojen tuki Länsi-Berliinille vaikeassa suurvaltapoliittisessa tilanteessa”.

Lehden Päivän kysymys:

Tekikö presidentti Kennedy väärin valehdellessaan syntymäpaikkansa?
Voit vastata postikortilla Lehden toimitukseen ensi viikon torstaihin saakka.

18 vastausta aiheeseen “Lehti 45 vuotta sitten: Berliiniläispaljastus ehdolla journalistipalkinnon saajaksi”

Mikäli JFK:n lausahdusta ”Ich bin ein Berliner” tarkastellaan lähemmin, niin voidaan jopa ajatella hänen syntypaikakseen leipomoa tai konditoriaa. Missä kyseinen lafka sitten sijaitsi, siihen en ota kantaa.

Lisähuomautus: Syntyperänsä kertomisen sijaan hän halusikin ehkä huomauttaa, että hänen päänsä on täynnä hilloa.

Jospa siellä Massachusettsin osavaltiossa on Berlin-niminen paikka jossa JFK oli kirjoilla, tai hän oli sitten hetkeä aikaisemmin siirtynyt tilapäisesti kirjoille Berliiniin, tai sitten vaan tuli mieleen Jacquelinen munkit.

Vastoin yleistä tietoa John F. Kennedy, jonka toisen nimen lyhenteestä F. ei ole tarkkaa tietoa, toisinkuin George Doublejuu Bushin, tai William J. (Jerker) Clintonin, presidentti oli itse asiassa Hollywoodissa lausuessaan kuuluisat sanansa ”Ich bin ein Berliner. Tämä kuvauspaikka oli muutenkin käytössä 60-70-luvun Ugan.. ei kun USA:ssa, jossa lavastettiin hienosti ”ilmasillan” lisäksi muun muassa ”kuukävely”, ”rumble in the jungle”, ”Tokion ja Meksikon olympialaiset”, ”molempien Kennedyjen murhat”, ”pingpong-diplomatia Kiinassa” ja tietenkin ”syyttömyys Vietnamin sotaan”.
Asiaa valottanee myös se, että myöhempi tutkimus on tulkinnut John Äffän kommenttia niin, että joko hän oli syntynyt jossakin lukuisista Ameriiikan Berlineistä (Mahdollisesti Kentuckyssä, Ohiossa tai Georgiassa). Samaan hätään on todettava, että vaalikampanjan aikana ja myöhemminkin hän ilmoitti olevansa kotoisin ”Arkansasista”, joka ei vielä liene Ameriikan osavaltio. Huhuja asiasta tosin on, mutta sen hakemukset täysjäseneksi liittovaltioon on hylätty senaatissa perusteella ”aivan liian tylsä osavaltio” eikä siellä ole paskan vertaa aseteollisuuttakaan. Tästä johtuu myös monien epävarmuus siitä, onko Ameriikassa 50 vai 51 osavaltiota including Panama, Grenada, Puerto Rico ja Cuba, sekä tietenkin Abu Ghraib.
Toinen mahdollisuus on, että presidentti ”diggaili” filosofi Isaiah Berliniä, mikä tämäkin tieto löytyy helposti Wikipediasta, mutta kuitenkin.
Hämmästyttävää toki jälkipolville on se, mitä Industrial Light and Magic osasi ”Ibareillaan” jo kuuskytäluvulla värkkäillä nörtteineen. Lavastivat murhat, kuulennot, Vietnamin sodan ja kaiken muun paskan kylmästä sodasta puhumattakaan edellä mainituista. Ja kuvitelkaa, Aasi/400:sta ei ollut vielä tietoakaan. Toki oli jo tietoa Area 52:sta. Niin, 52:sta, jos joku nyt miettii, mitä siellä 51:llä oli. No se oli hämäystä, siellä oli porukka opiskelijoita ryyppäämässä valtion rahoilla. Lapsikin tiesi, että oikeasti area 52 oli todella paljon salaisempi, kuin 51, ihan niinkuin tavallaan supersalainen NSA verrattuna salaiseen palveluun, CIA:han. No, onneksi nyt tiedämme kaiken paremmin, kun NSA on toimittanut kaikille tietokoneet kotiin. Ns. PC:t.
Nykyään on sentään kivaa, kun voi simuloida Irakin tai Afganistanin tapahtumia ihan perusOfficella ja sen oheispeleillä. Minesweeper oli ihan yes, mutta nyt saa ihan kunnon kicksejä.
Daley the kirjoittaja

Mihin osoitteeseen kortit laitetaan? En käytä enää internettiä, sillä olen lapsipornolistalla.

Minä en pysty osallistumaan kyselyyn ennen kuin kerrotaan, laitetaanko kortteihin 1. vai 2. luokan postimerkki. Mulla olis täällä vanhan reissuvihkon välissä näitä markkakaheksankyt lentokonemerkkejä, käykö ne?

No eiköhän nyt unohdeta tämä kohu ja keskitytä hyppäämiseen. JFK on jo henkilökohtaisesti pyytänyt anteeksi Janne Marvailalta pöhnässä lausumiaan asiattomuuksia. JF oli ollut edellisen yön kateissa, ja koetti ilmeisesti puutteellisella saksantaidollaan rehvastella naineensa yhtä berliiniläistä. Eli asia on kunnossa.
Olemme joka tapauksessa päättäneet, ettei John hyppää enää tällä kaudella Schönenbergin lentomäestä, vaan hän alkaa nyt keskittyä tulevaan murhaansa.

Suomen kansan mielestä JFK:n pitäisi erota, koska ei selvästikään ole tehtäviensä tasalla.

Irrotettu asiayhteydestään. Vääristelyä. – Ilmiselvästi JFK aavisti kohtalonsa, ja yritti epätoivoisesti kalastella green cardia Länsi-Berliiniin. Ei läpäissyt kielikoetta. Kuinkas sitten kävikään.

Korotan panosta ja pelaan natsikortin.
Nokitatko viela Pena…vai kestaako kantti?

Katson Hitler-kortin, ja pelaan Stalin-kortin ja Talvisodan Henki ja Jatkosodan henki -parin, ja korotan Marskin useilla dokumentoiduilla naissuhteilla.

Minulla on suora: Ho Chi Minh, Che Quevara, Fidel Castro, Kim Il Sung, Lenin ja Pol Pot. Oho, yksi tuli hihasta ja ei ollut Sale.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Selvitysmies ehdottaa pakkokeinoja Pelkosenniemen tilanteen ratkaisuksi

(CAPE FEAR) Heikkoon taloudelliseen asemaan ajautuneen Pelkosenniemen kunnan pelastavat vain pakkokeinot. Tämä käy ilmi selvitysmies Pekka Myllykosken esittämistä papereista. "Vois...

Close