Kategoriat
Ulkomaat

Ääri-islamistien huumori hidasta

(LEGOLAND) Ääri-islamistien huumori on selvästi keskimääräistä hitaampaa, kertoo Tanskan poliisin tuore tutkimus. Tutkimuksen pohjalta on myös pidätetty neljä henkilöä Århusissa. Poliisin mukaan pidätetyt tajusivat viime viikolla Jyllands-Postenissa vuonna 2005 julkaistun kuvan huumoriarvon ja suunnittelivat vakavasti nauramista sille lähiaikoina.
”No siinä oltiin viime torstaina poikain kanssa tulossa kyliltä kotio, kun Ali hoksasi, että ei vittu, siinä kuvassahan pilkataan Muhammedia. Ja saman tien tunsimme, kuinka uskonnollista vakaumustamme kohti hyökätään”, eräs hidassyttöisistä kertoi poliisin kuulusteluissa.
Huumoria tutkineen Jyväskylän yliopiston nollatutkimusyksikön päivystävän dosentin Arthur Schopenhauerin mielestä tapaus ei ole mitenkään poikkeuksellinen, etenkään kun alkuperäinen vitsi oli sangen huono. Sinänsä Schopenhauer kannattaa uskonnon kritikointia huumorin keinoin, koska se lisää kyseenalaisten valtarakenteiden läpinäkyvyyttä.
”Monien ääri-islamistien mielestä on myös sopimatonta kertoa syyrialainen, iranilainen ja pakistanilainen -vitsejä muhárramin aikana, koska se johtaa epäsopiviin reaktioihin ramadánina.”

Tähän turha
otsikko

Islamilaisessa maailmassa on myös perinteitä nopeampaan käytännön huumoriin. Tästä mainio esimerkki on taannoinen afganistanilainen itsemurhapommittaja, joka kompastui portaissa ja räjäytti itsensä vahingossa.
”Nokkelaa ja hyvin hauskaa. Kolme ja puoli mattiapusta”, Schopenhauer arvioi.

9 vastausta aiheeseen “Ääri-islamistien huumori hidasta”

Tämä oli oiva. Mutta suosittelen kirjoittajaa katsomaan välillä taakseen. Eihän sitä tiedä millä oksalla se allahi istuu.

Huumorin käyttö tässä tilanteessa on lähinnä eksistentialistinen ratkaisu ongelmaan jota ei ole. Ontologisesti kyseessä ei ole objektiivisesti tai kvantitatiivisesti mitattava suure, ja sen semanttiset projektiot maailmankatsomusten kirjoon eivät anna hyviä ominaisarvoja sen kummemmin valtarakenteiden permeabiliteetille ”an sich” kuin ei-diagonaalisille ristikorrekaatioille.

He he.. he he he… HAHAHAHAHA!! *klonks* (putosi tuolilta) ..auts..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Arvio: Dark Floors -elokuvan lavasteet ovat hienot

(EUROVIISUT) Suomesta tulee aivan liian vähän elokuvia, joiden lavastus on tehty yhtä hienosti kuin Dark Floorsissa. Elokuvateatterin salista poistuessa tuntuu,...

Close