Kategoriat
Kotimaa Ulkomaat

Ilkka Kanerva pelasti maailman

(VEGA) Maailma on pelastunut, kertoivat kansainväliset uutistoimistot pääuutisenaan torstaina. Maailman pelastumisen aiheutti luotettavien lähteiden mukaan Suomen ulkoministerin llkka Kanervan alkuviikkoinen vierailu Yhdysvalloissa.
Heti Kanervan tavattua kollegansa Condoleezza Ricen, ovat kaikki maapalloa ja ihmiskuntaa vaivanneet ongelmat poistuneet ja elämä on yhtä auringonpaistetta, lähteet jatkavat. Torstaihin mennessä maailmasta olivat jo kokonaan hävinneet kulkutaudit, nälkä, sodat ja postmoderni rock.
”Odotamme että viimeistään viikonloppuna poistuvat vielä pienet vastoinkäymiset, ikävät epäonnistumiset, Linkin’ Park ja kännimokat”, kertoi maailman virallinen äänitorvi Max Jakobson.
Kanerva ei kuitenkaan ehtinyt enää pelastaa ilmastoa ja Afrikan hätää, sillä G8-huippukokous onnistui siinä harmillisesti vain muutamaa päivää aikaisemmin.

Kiitos Ike

Kanervan sensaatiomainen saavutus on luonnollisesti kerännyt maailmalla paljon suitsutusta. Useimmissa lausunnoissa on myös ihmetelty sitä, miten Erkki Tuomiojan pinssin ja Liisa Jaakonsaaren naaman totaalisesti raunioittama suomalainen ulkopolitiikka kykeni näin nopeasti elpymään.

”Kun keskiviikkona heräsin, niin ymmärsin yhtäkkiä, miten tyhmää sotiminen on. Nousimme Abdulin ja Muhammedin kanssa juoksuhaudasta ja panimme sottiisiksi Isaf-joukkojen kanssa”
, kiitteli afgaanipäällikkö Max Jakobson Kandaharista.
”Vielä viime viikolla tuntui siltä, ettei elämä ole elämisen arvoista. Mutta nyt purot virtaavat taas ja mannaa on laarit täynnään”, hehkutti pienen tiibetiläiskylän vanhin Max Jakobson.
Suomen hallituksen mukaan Kanerva pyrkii seuraavaksi transsendoitumaan seuraavalle olemisen tasolle. Idea on jo saanut kannatusta mm. astraaliolento Max Jakobsonilta.