Kategoriat
Muut lehdet

Tutkimus: Kouluissa tapahtuvasta kiusaamisesta vaietaan liian helposti

”Ei meidän media ole varmasti kiusannut ketään” on yhä yleinen asenne
(TUUSULA) Suuresta osasta kiusaamista vaietaan, todetaan tuoreessa kouluhallituksen raportissa. Etenkin medioiden huoltajien on toisinaan hyvin vaikea myöntää, että heidän oma mediansa saattaisi kiusata koulussa.
Esimerkiksi Jokelalaisten nuorten, kunnan viranhaltijoiden ja muiden paikalla olleiden mukaan toimittajat ovat Tuusulan ampumatapauksen jälkeen muun muassa hankkineet haastatteluja koululaisilta puoliväkisin ja julkaisseet niitä kielloista huolimatta. Toimittajat ovat myös tunkeutuneet paikkoihin, joista heitä on pyydetty pysymänä poissa. Median isät ja äidit eivät kuitenkaan usko moista panettelua:

”Ei meidän media varmasti ole ketään kiusannut. Se naapurin pahatapainen media, se on voinut kiusata, mutta kyllä meidän media on kunnon hyvinkasvatettu media, ei se ketään kiusaisi”
analysoivat toimintaa Tuusulassa muun muassa Atte Jääskeläinen Ylestä, Kari Kivelä Iltalehdestä, Petri Laine Neloselta, Tapio Sadeoja Ilta-Sanomista, Reetta Meriläinen Helsingin Sanomista ja Merja Ylä-Anttila MTV3:lta.
Yhteisessä tiedotustilaisuudessa mediatalojen johtohenkilöt muun muassa työnsivät sormet korviin, puristivat silmät kiinni ja pitivät korkeaa, rytmikästä ääntä. Peiliin katsomisen välttämiseksi kaikki ovat myös määränneet toimitustalojensa kiiltävät pinnat hävitettäviksi.

2 vastausta aiheeseen “Tutkimus: Kouluissa tapahtuvasta kiusaamisesta vaietaan liian helposti”

Omasta kokemuksesta sanon, että se on osa kouluun sopeutumisrituaalia, semmosta ystävällistä simputusta, jota yleensä jatkettiin aina ekalta luokalta valkolakkiin saakka. Ei kukaan oo siitä koskaan loukkaantunu ja kaikilla on ollu hauskaa. Kun minä olin vielä samanikäinen natiainen silloin 40-50-lukujen taitteessa, kyllä ne nahkatakkimediat välillä hakkasivat, mutta 60-luvun puolella oli roolit vaihtunut ja turpaan annettiin niin ettei mitään rajaa näkynyt.
Se on vaan tuo nykyajan pullamössösukupolvi, joka ei tuollaista kestä ja tulee valittamaan. Ajattelisivat omaa etuaan, Se on välttämätöntä ja kovittaa luonnetta. Nuo nyhveröt eivät muuten koskaan opi vastaanottamaan kritiikkiä, ellei sitä survota niille nyrkin ja sanaisen säilän välityksellä jo nuoresta pitäen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Eduskunnan perustuslakivaliokunta rajaisi mahdollisuutta orjatyövoiman käyttöön

(HELSINKI) Eduskunnan perustuslakivaliokunta asettaisi jyrkät ehdot orjatyövoiman käytölle Suomessa. Valiokunta linjasi kokouksessaan tänään, että orjatyötä voidaan käyttää ainoastaan, jos se...

Close