Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Kokoomusta syytetään lupausten pettämisestä

(HELSINKI) Maailmanpankin edustajat ilmaisivat tyytymättömyyttään Suomen hallituksen tuoreeseen lisätalousarvioon. Maanantaina Kiasman edustalla järjestettyyn mielenilmaukseen osallistui arviolta seitsemän mielenosoittajaa.
Mielenosoittajein mukaan etenkin kokoomuspuolue nostatti aiemmilla puheillaan liian suuria odotuksia summasta, jolla valtion velkaa aiotaan kuluvalla budjettikaudella lyhentää.
Julkisuudessa on puhuttu miltei kolmen miljardin euron lyhennyksistä ensi vuonna. Tuntuvasti pienemmän summan lisätalousarvioon nuijinut valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) ei kuitenkaan myönnä puhuneensa tarkoista summista.
”2,7 miljardia euroa on puhdasta fiktiota. Se on lehdistön keksintö, mutta opposition lokaamiskampanjalla on nyt luotu mielikuvaa, että kokoomus olisi juuri tämän summan luvannut.”
Katainen tähdentää käyttäneensä ainoastaan ilmauksia ”KVVB”, ”kattoo nyt” ja ”merkittävä summa”. Hallitus on budjettiesityksessään varautunut lyhentämään valtion velkaa 30 eurolla. Velan lyhentäminen säästää valtion rahaa korkomenoissa.
Valtiovarainministeriössä tutkitaan myös mahdollisuuksia maksattaa valtion velasta lyhennyksen jälkeen jäljelle jäävät 60 miljardia euroa kunnilla.

10 vastausta aiheeseen “Kokoomusta syytetään lupausten pettämisestä”

Ei pidä paikkaansa että hoitsut ois lepsoja. Ainakin tää meitsi paneskelee mieluummin oman ukon kun jonkun isotissisen työkaverin kaa.
Älkää pojat prkl julkaisko enää näitä KT:n lehdistötiedotteita! Ne on pelkkää valhepropagandaa! Saatana!
TEHY TAISTELEE!
TEHY VOITTAA!

No niin just, saatana. Ja hallitus vois vähän myös katsoa valtion velan maturiteettirakennetta. Vittu, eihän pelkkä duraation manageeraus riitä, jos sulla on käyräriski kokonaan auki! Haloo Kokoomus, mitä jos jiildikäyrä lähtee stiippaamaan?

hei, tulin just (sari sairaanhoitajan tisseille). Sarin oma ukko katseli vierestä ja oli hyvin näreissään.

Tehyläisten lakkoaikeet viemässä varman voiton?
Tämänvuotisen Kultainen leikkaus -kisan selkeä ennakkosuosikki, TAYSin kirurgian osasto 34 on vaarassa menettää asemansa kisassa sairaanhoitajien irtisanoutumisuhan vuoksi. Osasto on niittänyt mainetta leikkaamalla kaikkea mahdollista ennennäkemättömällä teholla.
”Harmillistahan tämä on”, toteaa sydäntäviiltävästi ylikirurgi Tero Leikas. ”Kaikkemme olemme yrittäneet. Eikö riitä, että olemme leikanneet potilaiden elinten lisäksi henkilöstämme, budjetin menosaraketta sekä kokouspullaa? Joulunajan loppurutistuksena olisimme tarvinneet hoitsut leikkaamaan lumihiutaleita kreppipaperista, mutta tähän tämä kaatuu”, päättää Leikas viiltävän analyysinsa.
Kultainen Leikkaus-palkinto jaetaan vuosittain merkittävää leikkaustyötä tekeville tahoille. Aiempina vuosina voitto on mennyt mm. Kotiparturi Riitalle Inkilänmäelle, valtiosihteeri Raimo Sailakselle sekä K-kaupan lihatiskin Väiskille. Oletettavasti voitto on nyt karkaamassa virolaiselle silikonitissejä asentavalle plastiikkakirurgiaklinikalle, jolle palkinto sopisi kuin nenä päähän.

Kyllä on hauska tuo Kultainen leikkaus -juttu. Heh heh, kun naurattaa niin kovasti, että on vaikea kirjoittaa. Hahhahhaa, jatka vaan samaa rataa eli tosi hyvien juttujen kirjoittamista. Hah.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Noin seitsemän uutiset perjantaina 26.10.2007

Close