Kategoriat
Kotimaa

Suomi siirtyi digiaikaan

(PASILA) Suomessa siirryttiin viime yönä kello 4 digiaikaan. Muutoksen seurauksena miljoonat analogiset kellot lakkasivat toimimasta. Tästä päivästä eteenpäin Suomessa näkee ajan vain digikellosta, poikkeuksena kaapeliverkkoon kytketyt viisarikellot. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan siirtymä sujui suunnitelmien mukaan.
”Siirtymä sujui suunnitelmien mukaan”, viestintäministeri Suvi Lindén sanoi.
Kultakauppiaat ovat tervehtineet vaihtoa innolla, sillä viime päivien paniikki on nostattanut digitaalikellojen myynnin kattoon. Perusmallin digikellosta näkee ajan entistä tarkemmin ja lisäksi siitä voi tarkistaa tulevien viikonpäivien nimet. Kehittyneemmällä ns. kahden virittimen digikellolla saa yhdellä silmäyksellä irti sekä ajan että päivämäärän.
”Tervehdin muutosta innolla”, kultakauppias Sylar Timex sanoi.
Kaikki eivät ole tyytyväisiä digisiirtymään. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on jo markkinoilla digikelloja, joista näkee ajan jopa sekunnin tarkkuudella. Suomesta nämä high definition -kellot puuttuvat vielä kokonaan, eikä niitä ole viranomaisten mukaan odotettavissa ainakaan ennen vuotta 2012.
”En ole tyytyväinen digisiirtymään”, high end -harrastaja Marko Insinööri sanoi.

11 vastausta aiheeseen “Suomi siirtyi digiaikaan”

(VANHA) Suomessa siirryttiin viime yönä klo 4 keskiaikaan. Kultasepät ovat tervehtineet vaihtoa feodaaliyhteiskuntaan innolla, mutta maaorjiksi muuttunut köyhälistö nurisi taas jotain.

Nyt alkaa uusi eheytymisen aikakausi kun päästiin lopullisesti eroon noista anaaliloogisista vehkeistä tiedotti Päivi Räsänen helpottuneena uuden aamun valjetessa.

Dickiloogisen luulisi kelpaavan Päivi Räsäselle mainiosti, ja hänen tyttärelleen. Eiköhän naapurin Masa osaa asentaa sen. Eihän siinä tarvita kuin plugin työntäminen oikeaan reikään. Dicki dicki.

Aina olen humorisesti ja älykkäästi kommentoinut. Mutta nyt olen niin humalassa että: tissit!

Leipämies, muista lukea humalassa myös kaikki meilisi ja vastata niihin kertomalla mitä todella ajattelet.

digi-laitteisiin pitäisi myös muistaa vaihtaa paristot, muuten ne eivät toimi turvallisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Myrkkyhoitajan jäljiltä ei lapsikuolemia

(SUOMI) Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa tai Armilan terveysasemalla Lappeenrannassa ei ole ollut yhtään selvittämätöntä lapsen kuolintapausta myrkytyksistä epäilly hoitajan harjoittelujaksolla. Jakson...

Close