Kategoriat
Kotimaa

Poliisi hajotti uhkaavan mielenosoituksen Helsingin keskustassa

(STOCKMANN) Poliisi hajotti myöhään perjantaina uhkaavan mielenosoituksen Helsingin ydinkeskustassa. Viranomaisten mukaan keskustassa sijaitsevan Akateemisen kirjakaupan edustalle oli päivän mittaan kerääntynyt runsaasti naamioituneita aktivisteja, joiden epäiltiin suunnittelevan mellakkaa.
”Uhka oli selvästi olemassa. Paikalla oli paljon naamioituneita ihmisiä, joista osa oli myös aseistautunut kepeillä ja luudilla. Lisäksi useilla internetin palstoilla oli jo viikkoja etukäteen esiintynyt kutsuja ja ilmoituksia asiasta”, kertoi poliisin tiedottaja Hannes Siilitukka.
Siilitukan mukaan poliisi noudatti mellakan hoidossa vapulta tutuksi tullutta toimintametodia: ensiksi mellakoijat piiritettiin ja heitä estettiin poistumasta paikalta. Sen jälkeen heille tiedotettiin mielenosoituksen keskeyttämisestä ja heitä kehotettiin poistumaan paikalta. Sitten heidät pidätettiin.
”Parille pahimman hipin näköiselle annettiin vähän pamppua ihan vaan siksi”, Siilitukka jatkaa.
Poliisi takavarikoi pidätetyiltä runsaasti aseiksi sopivaa materiaalia. Keppien lisäksi haaviin jäi mm. Abloy-avaimia, joilla poliisin mukaan voi tökkiä ikävästi viranomaista reiteen, kenkiä, joilla voi talloa varpaille, silmälaseja, joiden sangoilla voi pistää silmään ja joiden linssit voi hajottaa lasimurskaksi estämään paljasjalkaisten poliisien etenemistä ja käyttövalmiudessa olevia seteleitä, joilla voi yrittää lahjoa virantoimituksessa olevia henkilöitä.

8 vastausta aiheeseen “Poliisi hajotti uhkaavan mielenosoituksen Helsingin keskustassa”

Kylläpä nykyajan nuoret ovat vaarallisia. Paljasjalkaiset poliisit eivät ole enää turvassa.Höh.

Hipit päähän ja huput putkaan, tupuilta sulka pois ja luput luukulle. Tai silmille. Ihan miten vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Iltapäivälehdet tyrmistyneitä Ulvilan väärän murhaepäillyn kohtelusta iltapäivälehdistössä

(PORI) Sekä Ilta-Sanomat että Iltalehti ovat järkyttyneet siitä tavasta, jolla Ulvilan murhasta epäiltyä miestä on käsitelty iltapäivälehdissä. Molemmat lehdet julistavat...

Close