Kategoriat
Kotimaa

Vanhanen: "Rauha meidän elinajaksemme"

(SIBBOFÄRJAN) Eurooppaan on Helsingin ja Sipoon rajakiistan selvittämisen myötä saatu ”rauha meidän elinajaksemme”, kommentoi Suomen pääministeri Matti Vanhanen torstaina. Uutinen otettiin huojentuneena vastaan ympäri maanosan, sillä kiistan oli pahimmillaan pelätty voivan sytyttää jopa uuden maailmanpalon.
”Hyvät ystävät. Jo toisen kerran historiassamme Suomen pääministeri on palannut jääviydestä ja tuonut mukanaan kunniakkaan rauhan. Uskon että se on rauha meidän elinajaksemme. Menkää kotiin ja nukkukaa hyvin”, Vanhanen viittasi seuraaviin vaaleihin.
Pääministeri uskoo, että Helsingille riittää noin 30 neliökilometrin alueen saaminen Sipoolta, eikä uusia aluevaatimuksia enää tehdä. Lievää huolta aiheuttavat kuitenkin yhä helsinkiläissyntyisten tynkä-Sipooseen perustamat ns. kotiseutuyhdistykset, joiden
arvellaan voivan provosoida uusia levottomuuksia. Vielä ei myöskään tiedetä tarkkaan Helsingin suunnitelmia Vantaan nk. sudeettistadilaisten suhteen.
Vanhanen kuitenkin toivoo, että Helsingin aluelaajennusten sijasta julkisessa keskustelussa keskityttäisiin ennemmin väittelemään tärkeistä kysymyksistä joiksi hän laskee mm. lomasään, kukkaset ja panisitko.

8 vastausta aiheeseen “Vanhanen: "Rauha meidän elinajaksemme"”

Hahaha, Neville Chamberlanen jalanjäljillä… Kohta Helsinki valloittaa koko Suomen, mutta Utsjoki pistää vastaan ja tekee Noormarkun maihinnousun.

Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ilmoitti, että Helsinki vapauttaa 250 sipoolaista vankia ”hyvän tahdon eleenä”. Pajunen sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa sipoolaisjohtajien kanssa, että alueliitoksen myötä Itä-Uudenmaan rauhan edistämiselle on tarjoutunut ”uusi tilaisuus”, joka on käytettävä hyväksi.
Itä-Uudenmaan ja Helsingin johtajien tänään alkaneen huippukokouksen tarkoitus on rajoittaa aseellisten kotiseutuyhdistysten vaikutusvaltaa Sipoossa.
Monet Itä-Uudenmaan johtajat painostavat Helsinkiä, jotta rauhanhankkeissa edistyttäisiin nopeasti. Porvoo on erityisen huolestunut siitä, että väkivalta leviäisi Lounais-Sipoosta.

Sipoo on kuulemma lähestynyt Helsingin ympäryskuntia tavoitteenaan aloittaa kattava kauppasaarto. Stadilaiset hihittelee tälle yritykselle koska eihän kehäkolmosen ulkopuolella oo kun landee ja skutsii, mutta muutaman viikon kuluttua seiska-lehdellä perseensä pyyhkivää metropoliittaakin alkanee harmittaa.

Venäjän turvallisuuspalvelu on ystävällisesti tarjoutunut avustamaan Helsinkiä Lounais-Sipoon vakauttamisessa. Sillä on tunnetusti hyviä kokemuksia niskuroivien alueiden ja aktivistien järjestelmällisestä tuhoamisesta valtakunnan keskushallinnon edun nimissä.

Martti A. aikoo kutsua hätäisen ajattelemattomat joukot
Libanonista ja muualta siltäsuunnalta YK:n mandaattiin vedoten.
Sipoon asia on meidän asia sanoi Kaarle Ruåttista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ahtisaari järjestää 70-vuotislahjustenvastaanoton

(BANJA LUKA) Presidentti Martti Ahtisaari aikoo sittenkin järjestää julkiset syntymäpäiväjuhlat 70-vuotispäivänsä kunniaksi, kertovat serbialaiset tiedotusvälineet. Ahtisaaren lahjustenvastaanotto pidetään tiettävästi hänen...

Close