Kategoriat
Ulkomaat

Niagaran putoukset uhkaavat lakolla

(AMERIIKKA) Yhdysvaltain ja Kanadan rajalla sijaitsevat Niagaran putoukset antoivat tiistaina lakkovaroituksen. Putoukset uhkaavat lopettaa putoamisen kokonaan helmikuun 14. päivänä, elleivät Yhdysvaltain ja Kanadan luonnonvaraministeriöt suostu putousten työehtojen uusimiseen.
”Ollaan tässä putoiltu kelloon katsomatta joka ikisenä päivänä viime jääkauden jälkeen. Että vituttaahan se nyt vittu”, totesi putousten pääluottamusmies H2O.
Putoukset vaativat lakisääteisiä ruokatunteja sekä palkallisia vuosilomia. Kanadan hallitus ei ole lausunut kantaansa, mutta Yhdysvallat on jo ehtinyt torjua vaatimukset.
”Ennenkään olla noista työntekijöiden oikeuksista kauheasti jaksettu piitata”, kommentoi Yhdysvaltain työministeri Elaine Chao.
Mikäli Niagaran putoukset pysäyttävät toimintansa, ennustetaan niiden yläpuolisen Erie-järven tulvivan muutamassa päivässä niin, että laajat alueet muun muassa New Yorkin osavaltiosta peittyisivät veden alle. Tämä olisi Chaon mielestä ”helvetin hyvä juttu sinänsä”.

8 vastausta aiheeseen “Niagaran putoukset uhkaavat lakolla”

Suuri valliriutta hajoaa.
”Vituttaa tämä ilmaston lämpeneminen ja muu paska. Hajottaahan se vähempikin joten parempi varmaan hajota. Samaa selkärankaista toimintaa toivomme myös Suomen hallitukselta”, kommentoi Vallis (maailman suurin).

Putouksilla ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja. Vesi kuluttaa kallioperää kuluu koko ajan, ja aikanaan putoukset huomaavat tuhonneensa elinympäristönsä. Liian pitkään ei kannata lakkoilla; jos lakonmurtajat räjäyttävät putoukset auki dynamiitilla niin kohta onkin vain tylsä uoma joka muistuttaa voimalaitosten alakanavaa. Voi olla että putouksetkin vaan siirretään Kiinaan jonnekin Kolmen Rotkon padon paikkeille, ja siinä ympäristössä kukaan ei näy niitä katsomassa.
Onneksi spontaanien tukilakkojen järjestäjät AKT:ssa ja ahtaajien paikallisosastoissa ovat olleet tilanteen tasalla tukilakkoineen, ja suomalaisten jäänmurtajienkin työoloissa on ilmennyt yllättäen ongelmia jotka on ratkaistavissa vain työtaistelulla. Pohjanlahden alueella operoineet jäänmurtajat ovatkin jo lähteneet Atlantille, ja aikovat saartaa hevosenkenkäputouksen yläjuoksun suunnalta niin että yksikään tynnyrissälaskija ei varmasti pääse läpi.

Jos neuvottelut vesittyvät, niin harkitsemme tukitoimia myös täällä Imatralla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Viisuskandaali: Katran kappale hirveää paskaa?

(ASIKAINEN) Vastoinkäymiset näyttävät seuraavan toistaan Suomen meneillään olevissa euroviisukarsinnoissa. Lehden saamien tietojen mukaan viisujen järjestäjä Yle tutkii paraikaa, onko laulajatar...

Close