Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Hallitus verotuksella köyhyyttä vastaan

Suomen hallitus suuntaa tulevaisuudessa suuremman osan haittaveroista suoraan köyhyyden vastaiseen taisteluun. Suunnitteilla on kirjava joukko erilaisia haittaveroja, joista toivotaan menestysreseptiä köyhyyttä vastaan. Suunnitteilla on ainakin vuokra-asumisen, halpojen vaatteiden, kotimaisen iskelmämusiikin, halpatuotantohuonekalujen sekä sika-nauta-jauhelihan verotuksen kiristäminen.
Köyhyys on maassamme merkittävä ongelma, ja parhaiten köyhyyttä vastaan voidaan taistella suuntaamalla valtion toimet suoraan ruohonjuuritasolle., linjaa valtiovarainministeri Eero Heinäluoma.
Köyhyyden vastaisen taistelun ei uskota onnistuvan pelkällä kepillä, siksi hallitus lupailee myös porkkanaa. Samalla kun köyhyyden suosiota pyritään vähentämään, yritetään rikkaudesta tehdä houkuttavampaa.
Yksinkertaisesti sanoen, esimerkiksi jauhelihasta ja einespitsoista saatavien verotulojen turvin voidaan esimerkiksi G.W. Sundmansin A la carte -listasta tehdä verovähennyskelpoinen pääomatuloverotuksessa, maalailee Heinäluoma.

”Rikkaus ei vielä
riittävän houkuttelevaa”

Taannoinen varallisuusveron poisto ei ole tuoreimpien tilastoiden valossa tehnyt rikkaudesta riittävän houkuttelevaa, sillä harva suomalainen on mukavuudenhalussaan viitsinyt luopua totutusta köyhänelämästään. Heinäluoman mukaan tulevaisuuden hallituksella riittääkin haastetta kansalaisten innostamisessa hylkäämään köyhyytensä. Pääomatulojen tasaverotuksella on pyritty purkamaan kannustinloukkuja pörssisijoittamisen tieltä. Trendi onkin Heinäluoman mukaan lupaava:
Määrällisesti katsoen pääomasijoittamisesta on tullut suositumpaa, mutta naurettavilla panoksillahan siellä köyhät vielä pelaavat. Köyhien osuus päivänkaupassa ja valuuttakeinottelussa on edelleen liki nolla.
Haastettelun lopuksi Heinäluoma suostuu vielä kommentoimaan vaalikeskustelua:
Kävi vaaleissa, miten kävi, voin luvata että Suomea johtaa seuraavallakin kaudella toimiva porvarihallitus, myhäilee Heinäluoma rasvaisia käsiään pahaenteisesti yhteen hieroen.

25 vastausta aiheeseen “Hallitus verotuksella köyhyyttä vastaan”

Aivan mahtavan upea teksti! En voi olla tekemättä mielen assosiaatioita Yhdysvaltain terrorismin vastaiseen sotaan, jossa siinäkin taistellaan seurauksia eikä syitä vastaan, aivan kuten tässä Heinäluoman köyhyyden vastaisessa taistelussakin. Seuraavaksi varmaan määritellään pahan akseliksi kierrätys, dyykkaus ja lähimmäiselle aterian tarjoaminen.

Jiihaa, köyhyyden vastainen sota käyntiin! Milloin aloitetaan köyhien täsmäpommitukset? Puskutraktorit Jakomäkeen!

Kun Suomen työllisyysastettakin pitäisi saada nostettua, niin pitäisi kannustaa kaikki työttömät ja muut luuserit töihin. Sosiaalituet poistamalla kannustettaisiin työllistymään, opiskelijoitakin kannustaisi valmistumaan tavoiteaikojen puitteissa, jos kaikki veltostuttavat tuet otettaisiin pois.
Pitäisi pystyä kamppailemaan myös katukuvan rumuutta vastaan. Kaikkialla liikkuu niin paljon rumia, lihavia ja huonosti pukeutuvia ihmisiä. Naisten hiusdonitsit pitäisi kieltää. Samoin kaupunkien keskustoissa liikkuvia pitäisi sakottaa, jos heillä ei ole vähintään ruotsalaisen halpamuotiketjun vaatteita riittävän esteettisenä kokonaisuutena. Läskit ehdottomasti ympäristöhaittaverolle. Helsingin Sanomille pitäisi myöntää Nobelin palkinto merkittävästä yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä Läskikapina-juttusarjan ansiosta.
Huolitellusta ulkomuodosta olisi tehtävä kansalaisvelvoite, jonka merkitystä onneksi jo nyt korostetaan kiitettävästi monilla tahoilla.

”Työllistämiskursseja tulisi käyttää köyhien ihmisten sortamiseen”, kertoo Demari-Pertti (SDP), ”eihän tällaisia köyhiä ihmisiä kannata työllistää.”
Demari-Pertin (SDP) mukaan onkin ensisijaisen tärkeää, että työllistämiskursseille osallistuu ainoastaan töitä tekeviä, rikkaita ihmisiä.
”Jos työllistämisvarat käytettäisiin työttömien työllistämiseen, olisi edessämme loputon suo”, analysoi Demari-Pertti (SDP), ”se voisi johtaa esimerkiksi siihen, että minä en enää demarina voisi tuhlata yhteiskuntamme varoja eurokorviketoimintaani.”
Eversti Zoff – Demari-Pertin paras armeijakaveri.

Pääomasijoittaminen ei kohdistu pörssiosakkeisiin, vaan nimenomaan listaamattomiin osakkeisiin. Valuutta ei ole oma omaisuusluokkansa, vaan suojaamatonta käteistä.

Eikö tällaisissa toimenpiteissä ole vaarana, että Suomeen saapuu edullisen rikkauden perässä onnenonkijoita muualta kolmannesta maailmasta, esim. Tanskasta? Toivoisin, että Heinäluoman porvarihallitus ottaa tämän huomioon ja rajoittaa rajusti ulkomaisen omistuksen määrää Suomen valtiossa.

Minusta on syytä harkita myös köyhien pakkosterilointia, onhan kyseessä perinnöllinen sairaus.

Köyhyys on ehkä tauti, sille pitää saada tautiluokitus.
Köyhyys kiellettävä lailla.
Myös tyhmyys otettava tarkasteluun.

SEKSI on vaikeaa naisille ja tytöille, siksi seksi on kiellettävä-MIEHILTÄ.

Missä viipyy Lehden tämän vuoden vaalikone? Sillä huluaisin tietää mitä mieltä minulle sopivin ehdokas on ydinvoimasta, verotuksesta ja ennen kaikkea matti nykäsen uudesta kämpästä.

Kuules. Jo vanha kansakin tiesi, ettei itku auta markkinoilla. Oli se miten autenttista tahansa.

Aivan, vaalikonetta kehiin, tosin veikkaan että suuri Cthulhu(SMP) herää tänäkin vuonna suurimman potin. Suurten Muinaisten Puolue on muutenkin ollut viime aikoina kovassa nousussa gallupeissa.

Vai että ennenaikaiset vaalikoneet pitäisi pistää pystyyn. Ei sellainen ole demokratiaa. Yrjö Puska, auta, nämä lukijat haluavat vallan itselleen.

Jotkut väittävät, että köyhilläkin on jonkinlainen ihmisarvo, vaan eipä se heistä juuri rikkaampia tee.
Terveisin Piia, köyhien asemasta päättävä osakemarkkinamiljonäärin tytär.

Tuntuu kuin Lehti menettäisi välissä otettaan ja sortuu kirjoittamaan oikeantuntuistakin kannanottoa, mutta annettakoon se anteeksi näin hienojen tekstien tapauksessa.

Ha, ha, vai että Lehti ei saisi ottaa kantaa? Mistä tämä tällainen ajattelu oikein on kotoisin? ”Te olette Ammattilaisia, joten teillä ei saa olla omia mielipiteitä, maksaa, keuhkoja eikä varsinkaan sydäntä.”.
No, kaitpa valittajat voivat valittaa Lehden kustannusyhtiölle. Jos onnistutte siinä erityisen hyvin, saatatte ehkä saada aikaan Lehden painobudjetin leikkaamisen!

Missä on nuorison tulevaisuus, kun kaupungilla humalassa pyöriminen ilman kotiintuloaikoja ja valvontaa alkaa yhä nuorempana? Näiden nuorten pitäisi selvitä aikuisikään työkuntoisina ja -haluisina sekä ottaa vastuu myös yhteisten asioiden hoitamisesta. Usein asenne on valitettavasti itsekäs ja vallalla on henkinen laiskuus. Odotetaan, että yhteiskunta maksaa ja huolehtii. Ja päättäjien on puututtava rappion merkkeihin ajoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
SAK: Ehdoton ei työelämän juustoille

(KUU) Suomalaisen työelämän juustoissa on saavutettu katto, ilmoittaa ammattiliittojen keskusjärjestön SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen. Hänen mukaansa työläiset ovat puristaneet itsestään...

Close