Kategoriat
Seksivau

Joulu on perhenormatiivisten valta- ja tuotantorakenteiden uusintamisen aikaa, muistuttaa kirkko

(LAHTI) Kellot soivat, joululaulut kaikuvat. Jouluvalmistelut ovat monessa kodissa jo täydessä käynnissä. Lahjoja paketoidaan, jouluruokia hankitaan ja koteja siivotaan. Kaiken tohinan keskellä olisi kuitenkin hyvä myös hiljentyä yhdessä toviksi, muistuttaa evankelisluterilaisen valtionkirkon vuotuinen joulukampanja.

”Kovin helposti kaiken hyörinän keskellä unohtuu se, miksi joulua todella vietetään”
todetaan kirkon tiedotteessa:

”Muistamme lahjat ja muistamme herkkuruoat. Tämä ei kuitenkaan voi olla joulun koko sanoma. Jouluna meidän tulisi muistaa myös, että viettämällä lyhyen hetken rakkaidemme parissa uusinnamme oman työvoimamme, jotta voimme jälleen joulun jälkeen täysin rinnoin alistua lisäarvon pakko-ottoon kapitalistisessä yhteiskuntajärjestyksessä.”

Ilon ja
pääoman juhla

Sallimalla muutamia säälittävän lyhyitä vapaita tuokioita suurpääoma luo illuusiota merkityksellisestä elämästä. Näille tuokioille annetaan myös mitä erilaisimpia kulttuurisia ja uskonnollisia merkityksiä, jotta vallitseva järjestys vaikuttaisi ikuiselta ja muuttumattomalta.

”Pakanallisten juhlapäivien ja riittien yhdistäminen uudempaan kirkolliseen sanomaan luo joulun ajalle erityistä jatkuvuuden tunnetta. Siksi jokainen joulu onkin erityisen merkittävä etappi itse kunkin työllä ylikuormitetulla matkalla merkityksettömään hautaan”
valtionkirkko opastaa.
Kirkko muistuttaa kuitenkin myös, ettei hiljentyminen tarkoita synkistelyä. Joulu on kuitenkin ilon juhla ja synkän talven keskellä iloita myös kannattaa.

12 vastausta aiheeseen “Joulu on perhenormatiivisten valta- ja tuotantorakenteiden uusintamisen aikaa, muistuttaa kirkko”

Mitä, väitätte siis että valtakoneisto ei itse nauti joulun perinteisestä uskonnollisesta sanomasta? Että ”ne” istuvat kabineteissaan eivätkä laula hoosiannaa kirkkain silmin kirkossa joulupäivän aamuna kello viisi? Työläiset sitäpaitsi tietävät, että joulun sanoma ei liity millään tavalla arkeen, siksipä he jaksavatkin aina tappaa itsensä uudelleen ja uudelleen ja uudelleen hysteerisillä jouluostoksilla, valmisteluilla ja kaupallisten viestien kritisoimatta nielemisellä. Hyvää Krismässiä!

Minäpä käynkin töissä vain saadakseni lomaa perheestäni. Ja lukemassa internetin. Jouluna pieren.

heihei eipäs yhtään kritisoida joulua tai sen viettämistä, eihän siinä mitään vikaa ole kun ilmasia vapaapäiviäkin saa… eiköhän meidän pitäisi joulun kritisoimisen sijaan alkaa suunnitella uutta ”jälkijoulua”, vaikka tonne helmikuulle ja vaikka vielä ”varhaisjoulua” lokakuulle ja kumpaankin tietty asialliset 7-14 vapaapäivää…

Propagandaa köyhille, rahaa rikkaille.
Nykyinen paavi on Adolf Hitlerin poika.
Äiti oli shakaali, joka on viaton.
USA räjäyttää maapallon jouluna 2006.

OIKAISU – muistutamme seurakuntalaisia piispainkokouksen uusintapäätöksestä, jonka mukaan hiljentyminen tarkoittaa synkistelyä.
”Ja Jumala on sen niin tehnyt, että häntä peljättäisiin. Minä sanoin sydämessäni: vanhurskaan ja väärän tuomitsee Jumala. Ihmislasten tähden se niin on, jotta he tulisivat näkemään, että he omassa olossaan ovat eläimiä. Niin kuin toiset kuolevat, niin toisetkin kuolevat. Yhtäläinen henki on kaikilla. Ihmisillä ei ole mitään etua eläinten edessä, sillä kaikki on turhuutta. Kaikki on tomusta tullut, ja kaikki palajaa tomuun.”
Piispainkokous toivottaa vanhurskasta joulua kaikille pelastuksellisten struktuurien uusintamiseen osallistuneille. Veronkanto jatkuu 24.12. klo 18 asti. Tuhlaajahenkilöiden vastaanotto virastoaikana 5.1.2007 alkaen.

KAikki pyhäpäivät jotka tuottavat palkallisia vapaapäiviä ovat EHDOTTOMAN tuettavissa olevia olioita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Ilmavoimat iski haapanatukikohtiin

(KRUUNUPYY) Ilmavoimien koneet ovat moukaroineet tulisesti useita haapanatukikohtia eri puolilla Suomea aamun ja aamupäivän aikana. Toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan useita...

Close