Kategoriat
Ulkomaat

EU vastustaa kuolemantuomiota ensikertalaisille

(HELSINKI) Euroopan Unionin puheenjohtajamaa Suomi totesi sunnuntaina, ettei rangaistusasteikon ankarinta ääripäätä tule soveltaa ensimmäistä kertaa kansanmurhista tuomittaviin henkilöihin. Irakin entinen hullu diktaattori Saddam Hussein tuomittiin kuolemaan irakilaisessa tuomiostuimessa viime viikolla.
”Vuosien kuluessa EU toistuvasti tuomitsi järjestelmälliset, Saddamin hallinnon harjoittamat laajat ja erittäin vakavat ihmisoikeuksien ja kansainvälisen humanitaarisen oikeuden loukkaukset, mutta kaikkien rangaistusten tavoitteena tulee olla lisätä vangin valmiuksia rikoksettomaan elämäntapaan edistämällä vangin elämänhallintaa ja sijoittumista yhteiskuntaan”, muistutetaan EU:n lausunnossa.
Lehden meedio ei saanut selvää ihmisoikeusasianajaja Matti Wuoren kuolemattoman hengen punnituista kommenteista, koska suun liikkeitä ei voinut nähdä.

5 vastausta aiheeseen “EU vastustaa kuolemantuomiota ensikertalaisille”

Taitaa Matti Wuorikin on meditoimassa Vatikaanin kryptassa yhdessä Mannerheimin ja Johannes Paavali II:n kanssa. Etteivät vain pelaisi Hintendoa …

Minusta tässä voitaisiin käyttää jo nuorisorikollisten parissa hyväksi todettua sovittelumenetelmää. Sovittaisiin tapaaminen asianosaisten kesken ja keskusteltaisiin asioista rakentavalla tavalla. Saddam saattaisi tosin tarvita jonotuslappukonetta, mutta mitäpä sitä ei eheyttämisen ja parantamisen eteen tehtäisi!

Onko pääministerimme jo pyytänyt anteeksi Huddam Sasseinin kuolemantuomiota?

Minulla ei ole mitään ensikertalaisten kuolemantuomiota vastaan. Päin vastoin. Puutun sen sijaan toiseen ongelmaan.
Tutkimusten mukaan rikosten uusiminen rangaistuksen kärsimisen jälkeen on tavattoman yleistä. Yli 60% vankilasta vapautuneista palaa sinne 2 vuoden sisällä. Onkin todettu, että todellinen ongelma on rangaistuksen suorittamisen jälkeisen jälkihoidon tehottomuus.
Mielestäni aletaan liikkua jo epäinhimillisen tuolla puolella, jos samalle henkilölle täytäntöönpannaan toinen tai kolmas kuolemantuomio. Ensimmäisen hirttokerran jälkeen Saddam tulisi haudata riittävän syvälle peruskallioon, jottei kiusaus rikoksen uusimiseen kasvaisi hänen kohdallaan liian suureksi.
Tiettävästi Suomi on ilmoittanut halukkuutensa loppusijoittaa Saddamin maallinen tomumaja Pohjois-Karjalan ikiaikaisiin graniittikallioihin.

Saddam ei ole ensikertalainen. Hänet tuomittiin kuolemaan ensimmäisen kerran Irakissa jo vuonna 1959. Riistetäänkö kurdi-kansalta nyt kostonhimo, jos hänen ensimmäinen kuolemaantuomionsa laitetaankin täytäntöön ennen jälkimmäistä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
KRP vaatii hulluille diktaattoreille kovempia rangaistuksia

(VANTAA) Keskusrikospoliisi toivoo, että Irakin entinen diktaattori Saddam Hussein hirtetään. Husseinin tuomiota käsitellään pikapuoliin vetoomustuomioistuimessa. Poliisitarkastaja Mika ja Turkka Malin...

Close