Kategoriat
Kotimaa

Urho Kekkosen hauta aiotaan siirtää

(HELSINKI) Helsingin kaupunki ja Helsingin seurakuntayhtymä aikovat siirtää entisen presidentin Urho Kekkosen haudan pois Hietaniemen hautausmaalta. Syynä siirtoon ovat haudalla kokoontuvien Kekkos-fanien aiheuttamat häiriöt.
Kekkosen haudasta on tullut etenkin keskustanuorten suosima pyhiinvaelluskohde. Aiemmin faneihin on suhtauduttu suopeasti, mutta parin viime vuoden aikana lieveilmiöt ovat lisääntyneet.
”Hautausmaa on näiden hyypiöiden jäljiltä jatkuvasti siivottomassa kunnossa”, kertoo Helsingin seurakuntayhtymän virastomestari James Douglas. ”Viereisiin hautoihin on maalattu UKK-graffiteja, ja täysmaitotölkkejä lojuu kaikkialla.”
Ongelma kärjistyi kesän lopulla, kun Kekkosen kuolemasta tuli kuluneeksi 20 vuotta. Merkkipäivänä hautausmaalle kokoontui useita satoja keskustanuoria laulamaan maakuntalauluja.
Osa ei suostunut poistumaan alueelta hautausmaan mennessä kiinni, vaan aikoi viettää yön Kekkosen haudalle leiriytyneenä. Hautausmaan työntekijöiden vaadittua heitä poistumaan haudalla puhkesi mellakka.

Pyramidi Pielavedelle?

Douglas toteaakin, että Helsingin seurakuntayhtymän mitta on tullut täyteen. Helsingin kaupungin tukemana seurakuntayhtymä on päättänyt siirtää Kekkosen haudan pois Hietaniemestä.
Douglasin mukaan mahdollisia uusia hautapaikkoja ja hautaustapoja on pohdittu yhdessä Kekkosen perikunnan kanssa.
”Esillä on ollut muun muassa ajatus, että Kekkosen syntymäkodin pihaan Pielavedellä rakennettaisiin pyramidi – kokoa about Kheops – jonne Kekkosen luut sijoitettaisiin. Keskustapuolue on alustavasti luvannut toimittaa kaksitoista neitsyttä, jotka muurataan hautakammion seiniin.”
”Saatanan tunarit”, kommentoi tilannetta Kekkonen itse.

11 vastausta aiheeseen “Urho Kekkosen hauta aiotaan siirtää”

Siirto kannattaa toteuttaa nopeasti ennenkuin hautausmaalla ruvetaan harrastamaan korkeushyppyä! Voisko sen muurata vaikka Kremlin muuriin, tai integroida Brezhnevin hautalaitteeseen niin että Lenjan kulloisenkin statuksen myötä Timo olisi aina samassa asemassa..

Ehdotan Kemin maalaiskunnan vanhaa prismaa uudeksi UKK-hautamonumentiksi. Prisman katolle voidaan keskustanuorison voimin rakentaa kopio Kheopsista.

Pielavedelle mahtuisi mainiosti myöskin Kekkos-sfinksi, jolla olisi Brezhnevin vartalo, mutta Kekkosen pää ja silmälasit.

Timo Koivusalon UKK-elokuvaan haetaan avustajia. Omat jäsenkirjat, Urkki-verkkarit ja karvahatttu lasketaan bonukseksi. Kokoonnutaan Porin verkatehtaan takana. Karsintaharjoituksina palmuun kiipeämistä, uudenvuoden puheen pitoa 2 väh. promillessa (vanhenemisefekti) ja lopuksi 75 km hiihtokilpailu. Sylvi Kekkosta esittää Hannele Lauri ja Anita Hallamaata satu Silvo, mikä ystävällisenä varoituksena mainittakoon. Pääosan saa lopulta M. Suosalo, mutta perässähiihtäjien roolit ovat vielä auki.

Olen kuullut anaaliseksiin taipuvilta keskustanuorilta, että ”kekkonen on ykkönen”.

Urkin hautaustilaisuudessa esiintyy toivon mukaan Eläkeläiset, joka esittää kauniin Kekkos-viisunsa. Sun muistolles, Urho Kekkonen, vielä yhden humpan vedämme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Humoristi kaipasi iskua reiteen

(KUOLAJÄRVI) Vaikeaan tilanteeseen joutunut humoristi ei saanut apua maanantaiaamuna Sallassa. Kukaan ohikulkijoista ei suostunut kopauttamaan hauskaa miestä kovaa reiteen, vaikka...

Close