Kategoriat
Ulkomaat

Uusia tuulia Euroopan puoluekartalla

Euroopan maissa on kevään ja alkukesän aikana perustettu useita uusia puolueita, joiden odotetaan lyövän itsensä läpi seuraavien parin vuoden aikana järjestettävissä vaaleissa.
Ruotsalainen Kunniamurhapuolue on ottanut tavoitteekseen kunniamurhan laillistamisen. Puolueen puheenjohtaja Sven-Abdul Petterson-Mohammadin mukaan puolue haluaa levittää kunniamurhan maahanmuuttajaperheistä myös ruotsalaissukujen käyttöön.
Slovakiassa suosiotaan kasvattaa Rasististen väkivaltarikosten puolue. Naapurimaa Tsekissä puolestaan nukkuvia äänestäjiä herättelee Satunnaisten pahoinpitelyjen puolue. ”Me emme diskriminoi – turpaan vaan kaikkia”, kuuluu puolueen motto.
Italialainen Lahjonta- ja korruptiopuolue pyrkii hyötymään maan hallituksen epävakaasta asemasta. Hieman toisenlaiset lähtökohdat ovat Saksan kansallissosialistisella työväenpuolueella, joka etsii kannattajia Saksan nykyiseen, laajaan hallituskoalitioon tyytymättömistä äänestäjistä.
Suomeen on tiettävästi tarkoitus perustaa Sosiaalidemokraattinen puolue kahdella a:lla kirjoitettuna, mutta hanke saattaa vielä kariutua Sosialidemokraattisen puolueen vastustukseen.

4 vastausta aiheeseen “Uusia tuulia Euroopan puoluekartalla”

Juuri saapuneen sähkeen mukaan FST aikoo irtautua Yleisradiosta ja muodostaa ’mediaseksikkään lahtauskoalition’ RKP:n kanssa. RKP säilyttää nimensä entisellään, mutta vastuu puolueen julkisesta tiedottamisesta hoidetaan tästedes yksinoikeudella FST:n toimesta.
Alustavassa puolueohjelmassa tehdään selkeä pesäero RKP:n aikaisempaan, maltillisen yhteisvaikuttamisen ideologiaan perustuvaan poliittiseen linjaukseen. Keskeiseksi tavoitteeksi mainitaan ”…suomenkielisen väestön yli vuosisatojen kestäneen, Ruotsin kuningashuonetta vastaan suunnatun niskuroinnin lopettaminen laakista sekä Stolbovan rauhansopimuksessa määriteltyjen rajojen palauttaminen.” Poliittisina vaikutuskeinoina sinikeltaisessa ruutuvihkosessa mainitaan mm. ”jatkuva, voimakas, koko maahan ulottuva propagandakampanjointi, pakkosuomen opetuksen lakkauttaminen kouluissa sekä kylmä teräs.”
RKP:n tuore linja on jo ennakkoon herättänyt vilkasta keskustelua sekä hallitus- että oppositioryhmissä. Eräs koalition näkyvimmistä puuhamiehistä, Lotta Schweinkopf, ei silti näe uusiutuneissa tavoitteissa mitään hämmentävää: ”Slick min stövel, vasall!

Suomeen ollaan muuten perustamassa myös Kansallista tissipuoluetta, jonka ohjelmaan kuuluu kaikkien tissien vapauttaminen rintaliivien kahleista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti ja The New York Times yhteistyöhön

(HELSINKI/NEW YORK) Suomen johtavaa verkkojulkaisua Lehteä kustantava Samizdat-konserni ja amerikkalainen sanomalehti The New York Times aloittavat taloudellisen yhteistyön lähitulevaisuudessa. Asiasta...

Close