Kategoriat
Urheilu

Lähi-itämaiset kamppailulajit kasvattavat suosiotaan

Perinteiset karate- ja aikidoseurat ovat kärsineet väen vähyydestä, kun uusia trendejä etsivät kamppailulajien harrastajat ovat hakeutuneet uusien lähi-itämaisten lajien pariin.
”Lajit ovat meillä uusia, mutta Lähi-idässä näitä on kyllä harrastettu jo pitkään”, huomauttaa Suomen Bollah Fu -liiton puheenjohtaja Veli-Pekka Jihad.
Bollah Fussa keskitytään vastustajan hämäämiseen. Hyökkäys suoritetaan väkijoukon keskellä siten, että mahdollinen vastahyökkäys kohdistuu todennäköisimmin muihin henkilöihin.
Israelin armeijan kouluttajien kehittämä Kosherdo on niin sanottu täyskontaktilaji. Sitä pidetään erittäin tehokkaana itsepuolustuslajina, sillä siinä pyrkimyksenä on vahingoittaa vastustajan lisäksi varmuuden vuoksi mahdollisimman monta sivullista.
”Aiempi kokemus kamppailulajeista ei ole välttämätöntä, sillä lähi-itämaiset lajit sopivat kaikille. Erityisesti niille, joiden mielestä karatessa ei tule turpaan tarpeeksi usein”, Veli-Pekka Jihad toteaa.

24 vastausta aiheeseen “Lähi-itämaiset kamppailulajit kasvattavat suosiotaan”

Unohtaa ei tule myöskään pohjoisamerikkalaisia taistelulajeja kuten Combat, Attack ja Mission. Combat ja Attack perustuvat teknologisten apuvälineiden kuten lentotukialusten käyttöön, mikä on luonnollisesti hauskempaa kuin paljain käsin puuhailu. Mission-lajissa käytetään lisäksi apuna uskontoa. Tämän vuoksi sitä onkin joissakin yhteyksissä verrattu mm. zen-meditaatioon.

Meidän olisi aika herätä huomaamaan, kuinka kansaamme johdetaan harhaan tämän Falafel-villityksen avulla. Huolestuneina seurasimme esitystä Saapasjalkarock-tapahtumassa, jossa olimme pitämässä esillä kristillisiä arvoja.

Israelin armeijjahan on jo kehittänyt Krav-Maga ’itsepuolustuslajin’, joka keskittyy vastustajan kurkun mukilointiin.

ja tässähä sitä taas nähtii tätä lähi itämaista taistelulajia pitää aina ottaa pommi vyö mukaan ku kamppailuun lähtee vahingoittaa sitä joka tuli päälle mutta myös mahollisimman monta sivullista…

Black hole sun
Won’t you come
And wash away the rain
Teorian mukaan äärimmäisen pieni musta aukko voisi kulkea vaikka maapallon lävitse kenenkään huomaamatta. Hieman isompi voisi puolestani kulkea vaikka semiittien läpi.

Saatana että pistää vihaks kaiken maailman kiihkoilijat. Tappaa ne pitäis joka iikka!

Suomessahan on kehitetty lähi-itämaisia kamppailulajeja rauhanomaisempi ”tai-siis” -tyylisuunta. Lajiin kuuluvat olennaisena osana selittelyt ja väistöliikkeet, jotka eivät vaikuta vastapuolen toimintaan millään tavalla. Lajin tunnetuimpia harjoittajia Suomessa ovat Tarja ”no-niin” Halonen ja Erkki ”eli-eli” Tuomioja.

Lehden tulisi pikkuhiljaa julkaista nöyrä ja turhaan selittelevä anteeksipyyntö Helsingin Sanomien journalistisen tason puolesta.
”Tulipalosta koitui noin miljoonien eurojen vahingot.” HS.fi 28.7.
Kuvalisin täsmällisyyttä ylenpalttiseksi.

Kiitos teille, tässähän ihan vanhan Lehden lukijan silmäkulma kostuu.

”Ooh, clever! Didn’t notice that level of cleverity at first. Your deeds shall now be announced justified, man.” 🙂 – some wise guy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Irakin pääministeri ei usko sisällissotaan

(TIKRIT) Irakin pääministeri Nuri al-Maliki ei usko, että maa olisi vajoamassa sisällissotaan. Lausunto on herättänyt kummastusta, sillä monien kansainvälisten asiantuntijoiden...

Close