Kategoriat
Kotimaa

Suomen puolustusvoimia pienennetään

(MIKKELI) Puolustusvoimat joutuu pienentämään toimintaansa. Reserviläisten määrää pienennetään ja heidän keskimittansa pudotetaan hieman yli puoleentoista metriin. Tankkeja ei myöskään tästä lähin tankata ysikasilla, vaan upseerikerhon ylijäämäviinoilla. Syynä pienennyksiin on rahapula.
”Perse auki ollaan”, revitteli puolustusvoimien komentaja Juhani Goatse.
Pienennystoimenpiteissä leikataan myös aseiden kaliberista. Nykyisin jalkaväen aseissa käytetyt 7,62:n kaliberin aseet muutetaan 5,56:een eli niin sanottuun natokaliberiin. Myös suurin osa sodanjohtoa ulkoistetaan Naton päämajaan Brysseliin.
”Ei tässä mihinkään Natoon olla kuitenkaan menossa, siitähän koituisi lisämenoja ja kansakin vastustaa. Ei kai toimittaja vain pidä Suomen armeijan henkilöstöä typeränä?”, übersturmbandführer Ehrnrooth korisee haudan takaa.
Samalla henkilökunnassa tapahtuu pienennyksiä. Aiemmin kantahenkilökunnan älykkyysosamäärän ylärajana ollut 95 putoaa mahdollisesti jopa kolmanneksella, mikäli rajuin skenaario toteutuu. Joka tapauksessa on varmaa, että rajaa pudotetaan. Nykyisestä henkilökunnasta osa ylittää uuden rajan, mutta kaikki kolme saavat jatkaa nykyisissä toimissaan.
Puolustusvoimat lupaa, että alueellinen puolustus säilyy edelleen päädoktriinina ja koko maata puolustetaan hyökkäyksen sattuessa.
”Joo, ihan varmasti.”

2 vastausta aiheeseen “Suomen puolustusvoimia pienennetään”

Taisi olla niinkin, että varusmiesten palvelusaikoja supistetaan alkaen lomista.
”Kyllä pillua ehtii saada yli tarpeen jo runkkuvelvin aikanakin”, kuuluu perustelu.
Siviilipalvelustakin ollaan valmiita lyhentämään nykyisestä 395 vuorokaudesta 394 vuorokauteen ja 23 tuntiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti palaa tauolta 12.6.

"Meistä tuntuu, että 12.6. jälkeenkään emme keksi mitään kovin hauskaa", päätoimittaja Kyykkä puuskahtaa.

Close