Kategoriat
Ulkomaat

Iran ei aio luopua uraanin rikastamisesta

(NÜRNBERG) Jalkapallon MM-kisojen avaustappiostaan huolimatta Iran ei aio luopua uraanin rikastamisesta. Presidentti Mahmud Ahmadinejadin mukaan Iran ”ei koskaan taivu länsimaiden painostuksen alla sen paremmin keskikentällä kuin kuudentoista rajallakaan”.
Neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta syntyneen kiistan ratkaisemiseksi jatketaan edelleen niin YK:ssa kuin EU:ssakin, mitä pidetään yleisesti melko huvittavana. Lehden asiantuntijakommentaattori Keith Armstrong uskoo, ettei ratkaisua asiaan saada, jos länsimaat eivät pysty jatkossa nopeisiin juoksupalloihin, joiden kanssa Iranin hitaahko keskuspuolustus on vaikeuksissa.
”Pitkässä turnauksessa on myös todennäköistä, että Iranin ikääntyvät avainpelaajat, kuten Ali Daei, väsyvät. Tällöin maan teho heikkenee huomattavasti”, Armstrong jatkaa.

9 vastausta aiheeseen “Iran ei aio luopua uraanin rikastamisesta”

Olipas surkea uutinen. Ehkä olisi kuitenkin parempi mennä takaisin sinne tauolle ja pysyä siellä.

Nyt kun pörssikurssit ovat laskussa ja korot nousussa, niin uraani kannattaa hankkia mustasta pörssistä ja siirtää korkorahastoihin. Näin markkinavoimat huolehtivat uraanin rikastamisesta ja ajatollahien sätkynukke pääsee lepuuttamaan leukalihaksiaan.

Älkääs nyt valittako, ei tässä helteessä kykene itsekään naseviin uutisointikommentteihin, kuten tästäkin kommentista selvästi näkee.

Minä ja Jyrä Heliskoski ilahduimme kuitenkin siitä, että uraanin rikastamisessa Iran kykeni pelaamaan pitkälti omaa peliä ja ajoittain jopa tekemään teräviä vastahyökkäyksiä. Vääräuskoisten paitsioansat vain ovat esteenä tulevalle supervallalle.

Niinhän se on, että uraani vaan rikastuu ja köyhät köyhtyy. Olisi jo aika Victoria Beckhamin tehdä jotain asialle.

Kyllähän Iranin täytyy saada tehoa peliinsä, jotta se pysyisi vastustajiensa perässä. Vaikka ydinvoimalla.

On taas niin tyypillistä Amerikkaa: kellään muulla ei saisi olla rikkauksia, tai jos on, pitää ne väkivalloin ryöstää.
Enemmän kuin rikastetusta, pidän köyhdytetystä uraanista.

Iranin energiaministeri Ahmed Al Al-Ahmed ei myöskään ole halukas taipumaan länsimaiden vaatimuksiin Iranin uraaninrikastusprojektin lopettamisesta. ”Mielestäni öljykäyttöiset keskikentät sekä laiturit ovat varsin tehottomia. Kärkipelaajat sen sijaan voisivat hyödyntää mustaa kultaa mm. öljymaaleihin. Tahdon, että myös meidän joukkue voisi pelata loistavasti. Ohjuksia joukkueessamme ei ole, sen voin vakuuttaa.”, toteaa Al-Ahmed.
Neuvottelupöydästä ei kuitenkaan ole poistuttu. Presidentin neuvonantajan, Abu Vasaran, mukaan syy tähän on istunnossa tarjolla olleet erinomaiset kahdeksikkoviinerit. ”Mnam…”, toteaa Vasara. Ehdotuksensa mukaan Vasara voisi harkita uraanin rikastamisen lopettamista, mikäli vastatoimena eurooppalaiset jalkapalloseurat lopettavat pelaajiensa rikastamisen. ”Minä olen ainakin ihan tapissa”, kommentoi iranin A-junioritasolla pelaava 47-vuotias Geiger Mittari.”Ennen kuin uraania, rikastaisin itseäni”, hän ilmoitti.
Iranin teknologiakehitysministeri Jor-El poikineen on sitä mieltä, että uraani ei ole lopulta niin täkeää Iranin tulevaisuudelle. Jor-El ehdottaakin, että uraanin sijasta rikastettaisiin Irania. Tämä mahdollistettaisiin kryptoniitin valjastamisella energiakäyttöön. ”Lennänäkin poikani kanssa pikimmiten tilaamaan erän”, uhoaa Jor-El. Yleinen mielipide Iranissa on kuitenkin uraanimyönteinen. Kansankin köyhdyttämisen uhalla rikastaminen katsotaan viisaaksi. Itse artisti ei asiaa kommentoinut.
Yhdysvalloista ilmoitetaan, että Iranin peleihin tulisi asettaa ylimääräisiä tarkkailijoita eritoten keskialueelle ja kentän laitoihin, jotta Iranin vastaiskutaktiikka tehtäisiin mahdollisimman tehottomaksi. Toistaiseksi YK kuitenkin katsoo olevan perusteetonta myöntää USAlle ylimääräisiä kenttäpelaajia. Puolueettomat tahot kykenevät YK:n mielestä kitkemään epärehellisen pelin riittävän tehokkaasti. Paitsiotuomioita ja keltaisia kortteja on vihelletty turnauksessa melko hyvin, todetaan YK:sta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Bush pahoitteli Guantánamon itsemurhia

(WASHINGTON) Yhdysvaltain presidentti George W. Bush pahoitteli julkisesti Guantánamon vankileirillä tapahtuneita itsemurhia. ”Tämä oli hyvin valitettava tapaus. Olisin halunnut ensin...

Close