Kategoriat
Kulttuuri

Anne Frank -wannabe odottaa miehitystä

(KALLIO) ”Suomi pitäisi miehittää. Ehkä se ei miellytä kaikkia, mutta minä aion tulla vielä joksikin! Ja siihen minä tarvitsisin enää vain Suomelle vihamielisen valtion tukea” kuvaa toiveitaan 14-vuotias Netta-Päivikki-Juulia Hevonen.
Netta-Päivikki-Juulian näkemys ei ole harvinainen. Lähes joka viides teini-ikäinen tyttö toivoo Suomen Kirjailijaliiton tuoreen nuorisokyselyn mukaan jonkin ulkovallan miehittävän Suomen. Pääasiallisena syynä on usko uran nosteeseen.
”Päiväkirjoja on jo kellari puolillaan. Nyt tarvitsisi enää päästä piilottelemaan miehittäjältä, ettei tarvitsisi taas kirjoittaa siitä, kuinka ihana rinnakkaisluokan Make on. Mutta vähänks se on ihana!” summaa Netta-Päivikki-Juulia tavoitteitaan:
”Otan varmasti ylleni vaivatta traagisen sankarittaren viitan ja nousen maailmanmaineeseen, kunhan päiväkirjani miehityksen loputtua julkaistaan” kertoo hän alahuuli liikutuksesta soikeana.

Odotettu
tulos

Kirjailijaliiton puheenjohtaja Klaus Klaus ei pidä nuorisokyselyn tulosta yllättävänä.
”Kyllä tässä vähän tragediaa kaipaisi itse kukin. Se ei se kansallista itseymmärrystä ravisteleva suuri omaelämäkerrallinen romaani ihan helpolla synny, jos isoin ongelma on se, että täytyy käydä töissä kirjoittamisen ohella” hän toteaa.
”Vaikka onhan tämä taiteilijana oleminen ihan yhtä helvettiä nykypäivän Suomessa. Ei sitä voi kerrossiivooja, metsuri tai raksan pätkätyöläinen ymmärtää koskaan, millaisen raskaan ikeen alla sitä luovan työn tekijä joutuu kamppailemaan” hän täsmentää. Klausin mukaan aloittelevan kirjailijan kannattaakin muistaa, että kärsimys kuuluu taiteilijan elämään.
”Itse pyrin kärsimään aina heti aamusta puoli tuntia-tunnin, syön sitten aamupalan, tapaan vähän tuttuja ja sitten iltapäivällä yleensä kärsin vielä toisen puoli tuntia” hän kuvaa omaa päivärutiiniaan malliksi.

16 vastausta aiheeseen “Anne Frank -wannabe odottaa miehitystä”

Tämän kun käännätte persiinalaisten kielelle, liitätte mukaan lyhyen irvokkaan sarjakuvan ja toimitatte Iranin suurlähetystöön niin Iranin valtionsankarin titteli on varma. Kannattaa muistaa että siellä päin sarjakuvatkin katsotaan oikealta vasemmalle.

Ei saatana äijät, nyt jotain uutta ja innovatiivista kehiin! Ketään kiinnosta joku jutkuwannabe.
Haluaisin mielelläni lukea esim. juttuja Suomen mäkimenestyksestä sekä fenomenaalisista voitoista olympiaurheilun huippulaji curlingissa.
Minua myös ihmetyttää suuresti, miksi Lehti ei ole uutisoinut Suomen jääkiekkomaajoukkoeen valmentaja Erkka Westerlundin loistavasta taktiikasta yhdistää curling ja jääkiekko: Kovien poistojen erikoismies Jarkko Ruutu poisti kätevästi Tsekin kuivan kakkosnyrkin Jaromir Jagr’n pesästä eilisessä tiukassa taistelussa.
Edes Suurta Cthulhua ei tarvittu tällä kertaa varmistamaan Suomen voittoa.

Ne on varmaan takomassa lisää nisupuukkoja, joiden tarve on osoittautunut moninkertaiseksi ennakoituun verrattuna.

Myös Italian poliisi on ottanut oppia Suomen loistokkaalta, jumalalliseen voittoon yltävältä curlingjoukkueelta.
Tuorein näyttö tästä on Itävallan entisen valmentajan Mayerin poistaminen maantieltä kilkkaamalla.
Olisiko Isopaavalniemessä presidenttiainesta? Keskusta kiinnostunut?

”Tämän kun käännätte persiinalaisten kielelle, liitätte mukaan lyhyen irvokkaan sarjakuvan ja toimitatte Iranin suurlähetystöön niin Iranin valtionsankarin titteli on varma.”
Joo ja kaiken liennytyksen nimissä tämä läppä pitäisi saada myös Israelin tietoon. Sitten loppuisi se muslimien valitus länsimaalaisen median puolueellisuudesta lähi-idän uskontojen pilkkaamisen suhteen! Tässähän ollaan jumalauta maailmanrauhan asialla. Hälam!

Nassikat. Sami onanoisi anusta rikki sinapilla. Poliisisian oja-akkaa jo naisi siilopalli. Panisikkiratsu naisi onanoimasta kissan.

Mitäs kurlinki-fanittajat tähän sanoo?
Hesari uutisoi:
Ruotsin curlingnaisia epäillään tahallisesta häviöstä
Pinerolo. Ruotsin naisten curlingjoukkue hävisi maanantaina yllättäen Venäjälle 4–6. Seitsemän ottelua kahdeksasta voittanut Anette Norbergin kipparoima joukkue oli jo ennen ottelua varmistanut välieräpaikan. Maanantain tappion ”ansiosta” Ruotsi ei kohtaa välierissä vahvaa curlingmaata Kanadaa vaan Norjan.
Ruotsin television kommentaattori, curlingin olympialaisten mitalivoittaja Elisabeth Gustafson piti Ruotsi-Venäjä-ottelua monin paikoin omituisena.
”Pötypuhetta, tietenkin pelaamme aina voitosta”, kiisti Ruotsin joukkueen johtaja Stefan Hasselborg.
Venäjä oli ennen Ruotsi-ottelua voittanut vain kolme ottelua. Joka tapauksessa tappio sopi hyvin ruotsalaisille. Tappio ei myöskään näyttänyt erityisesti harmittaneen ruotsalaispelaajia.

”Ehdotan määrämittaista nännille.”
Ja miksei myös kasvoille?
Ruotsalainen naisten curlingjoukkue? Ei, ei nyt ei pysty.
Tuo oopan linkittämä blogi oli muuten ehkä vastenmielisin blogi, mitä olen koskaan lukenut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Conan Barbaari Suomeen

(HYBORIA) Kimmerialainen heimopäällikkö Conan Barbaari saapuu Suomen-vierailulle maaliskuussa. Conan on jo pitkään kertonut heimolleen leirinuotiolla Suomi-aiheisia vitsejä. Erityistä hilpeyttä on...

Close