Kategoriat
Seksivau

Big Brother -kilpailijat keskustelivat filosofiasta

Televisiosarja Big Brother kohahdutti jälleen suomalaisyleisöä, kun kilpailijat nähtiin keskustelemassa filosofiasta estottomasti tv-kameroiden edessä.
Kilpailijat Antti A. ja Tiina väittelivät talon keittiössä Platonin hyve-käsityksestä. Muut asukkaat välttelivät keittiöön tulemista keskustelun aikana, mutta kilpailija Kathy uskaltautui tekemään itselleen voileivän, pitäen samalla kiivaan puheenvuoron Spinozan tieto-opin puolesta.
Televisiossa esitettyyn koosteeseen keskustelusta leikattiin vain osa, mutta internetissä suorassa lähetyksessä nähtiin myös kohtaus, jossa Antti A. tulistui ja haukkui Tiinaa ”helvetin hegeliläiseksi”.
Filosofiakeskustelun näyttäminen televisiossa on jo saanut Närkästyneet Televisionkatselijat ry:n vaatimaan Big Brotherin lopettamista tai siistimistä. Jo aiemmin internetissä on levinnyt närää aiheuttanut videopätkä, jossa kilpailija Perttu kertaa suihkussa Kantin kategorista imperatiivia.
”Eikä vitut siistitä. Kilpailijat tietävät, mihin ovat lähteneet, ja toimivat sen mukaan. Jollei ohjelma jotakuta miellytä niin painukoon takaisin luontoon”, kommentoi Sub-tv:n ohjelmajohtaja Jay-Jay Rousseau.

14 vastausta aiheeseen “Big Brother -kilpailijat keskustelivat filosofiasta”

Kyllä se on ihme maailma ku vielä 1980 luvulla lukiolaiset punastellen puhui vähän etiikan periaatteista ja luki nuortenlehdistä platonista, niin nykyään siellä vaan käytävillä kauheeseen ääneen hekottaa Aristoteleesta ja lukee kaiken mailman törkyjulkaisusta kuvauksia eksitentiaalisista pohdiskeluista.
Se on tuo TV joka niille tuputtaa filosofiaa joka tuutista. Ja ne musiikkivideot ”Shake yo ihmiskuva” kauheeta tollasta.

Tuohon filosofiaan telkkarissa on jo ehtinyt tottua, eikä sitä enää varmaan sieltä edes pois saakkaan – ainakaan ilman vastalauseiden ryöppyä nuorison suunnalta. Sitä en kuitenkaan hyväksy, että katsellessani telkkaria joudun kuuntelemaan nuorten kauheaa kielenkäytööä.
Puhun nyt siitä H-sanasta, jonka Antti päästi suustaan. Vaikka sanaa Hegel voidaan joskus erikoistapauksissa käyttää ja itsekin myönnän sen pari kertaa huutaneeni vasaralla huitaistua sormeani, niin ei tuollaista kieltä yksinkertaisesti voida hyväksyä! Luulisi että televisiofirmoilla olisi edes tarpeeksi rahaa sensuroida kilpailijoiden puheet sellaisilla piip-äänillä.

Immanuel Kant was a real pissant who was very rarely stable
Heidegger, Heidegger was a boozy beggar who could think you under the table
David Hume could out-consume Schopenhauer and Hegel
And Wittgenstein was a beery swine who was just as schloshed as Schlegel
There’s nothing Nietzsche couldn’t teach ya ’bout the raising of the wrist
Socrates, himself, was permanently pissed
John Stuart Mill, of his own free will, on half a pint of shandy was particularly ill
Plato, they say, could stick it away half a crate of whiskey every day
Aristotle, Aristotle was a bugger for the bottle, Hobbes was fond of his dram
And Rene Déscartes was a drunken fart: ”I drink, therefore I am”
Yes, Socrates, himself, is particularly missed
A lovely little thinker but a bugger when he’s pissed

Seuraavaksi BB:ssä nähdään kaiketi filosofien jalkapallo-ottelu ja uimataidottomien 50 m. ”We’ll come back when they start picking up the corpses.”

mitää? mitä ihmeellistä siinä, että keskustelevat filosofiasta? tai filosofisista kysymyksistä? pikemminkin mielestäni on ihmeellistä jos EIVÄT keskustelisi. ja toinen kysymys, mitä VÄÄRÄÄ tai OUTOA siinä on? 😀 woot.

Hyvänen aika. Luulisi ihmisten jo nykyään ymmärtävän, että filosofiasta puhuminen on kaunista ja luonnollista. Filosofointia ei kuitenkaan kannattaisi harrastaa, jos ei ole täysin varma omasta tai vastapuolen maailmankatsomuksesta, eikä etenkään humalassa. Nuorten tyttöjen olisi varsinkin syytä olla varuillaan, harkitsemattomalla filosofian puhumisella kun saattaa tulla ei-toivottu eksistentialismi. Kategorisen imperatiivin kertauksessa ei ole mielestäni mitään vikaa, päin vastoin se saattaa helpottaa paineita ja olla hyvää harjoitusta tulevia keskusteluja varten.

Eilen nuori tyttö ja poika pelasivat julkeasti Wittgensteinin kielipeliä puistossa, keskellä kirkasta päivää! Mihin tämä maailma on menossa?
Ennen tv:ssä näytettiin sentään tissejä.

Filosofiasta keskusteleminen kuuluu avioliittoon, miehen ja naisen välille! Tämä on kantani edelleen eikä se siitä muutu. Kokoomuksen puolueväki on asiassa tiukasti takanani, ja se tuntuu erityisen hyvältä.

Ei BB ohjelmaa tarvii katsoa jollei halua. Televisiossa on nappula josta saa virran pois ja seinässä johto, että voi oikein ottaa virran pois. Ettei vahingossa tv ole päällä.
Siis väittelyt ovat kivoja. BB on hyvä ohjelma. Ja katson sen aina.
Kiitos. Hanna oli kiva vaikka vehtaskin Timon kanssa. Ei se tee Hannasta huonoa ihmistä vaikka se harrastikin seksiä BB:ssä. Perttu on ehkä voittaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valtiovarainministeriö varoittaa kunniavelkaantumisesta

(SMOLNA) Valtiovarainministeriö kehottaa kansalaisia varomaan liiallista kunniavelkaantumista. Ministeriön mukaan suomalaiset ovat jo unohtaneet 1990-luvun talouslaman opetukset, ja etenkin nuoret ottavat...

Close