Kategoriat
Kotimaa

Ahvenanmaan poliisi paljasti ihmissalakuljetusrenkaan

Viranomaiset huolissaan työnteon rantautumisesta saarelle
(MARIEHAMN) Ahvenanmaan poliisi paljasti kesän mittaan laajan ihmissalakuljetusrenkaan. Ensimmäiset pidätykset tehtiin viikonloppuna, kerrotaan Maarianhaminan poliisista. Rengas toi Ahvenanmaalle pääasiassa keski- ja itäsuomalaisia, joista suuri osa päätyi työhön matalapalkka-aloille.
Salakuljetusrenkaan uhrit houkuteltiin mukaan toimintaan lupauksilla korkeammasta elintasosta vauraalla itsehallintoalueella. Kielitaidottomina heidän oli vaikeaa perillä hakea apua tilanteeseensa. Ahvenanmaalle tuotiin poliisin mukaan jopa satoja varattomia mannersuomalaisia.

Kovempia
toimia

Maarianhaminan viranomaiset ovat järkyttyneitä asian tultua ilmi. Kaupungin pormestari Stereotypia Persson ilmaisi huolensa televisioidussa puheessa tänään.
”Äckliga finskor, gå hem!” summasi Persson paikallisten tuntoja.
Viranomaiset ovat jo ehtineet lupailla tiukempaa rajavalvontaa. Myös kaduilla työpanostaan kaupittelevista mannersuomalaisista halutaan eroon, minkä johdosta Ahvenanmaan parlamentti saa ensi viikolla käsiteltäväkseen aloitteen, joka kriminalisoisi työnteon alueella. Asiantuntijat kuitenkin varoittelevat, että työnteon laittomaksi julistaminen ehkä siivoaisi kadut, mutta ongelma vain siirtyisi maan alle.
”Työnteko on ongelma, johon ei voida puuttua uhrien kautta. Tarvitaan perustavammanlaatuisia toimia, ongelmaan puuttumista sen syistä; rahattomuudesta ja sopeutumattomuudesta käsin” muistuttaa Lapin yliopiston tutkija S. Vastapaino.

9 vastausta aiheeseen “Ahvenanmaan poliisi paljasti ihmissalakuljetusrenkaan”

Ja tycker om et taas meitä mjannersoomalaiset sortavat so rysligt. Eivät ne kykene puolustama meidän vappa saari edes ommalta patraskilta.
Ålanni itsenäissys ja turvallisus on het varmistettava liittämällä meidät NATO:on!

(MARIEHAMN) Ahvenanmaan poliisi paljasti kesän mittaan laajan ihmissalakuljetusrenkaan. Rengas toi Ahvenanmaalle pääasiassa keski- ja itäsuomalaisia, joista suuri osa päätyi työhön matalapalkka-aloille. Rengas oli valmistettu Nokian Renkaiden tehtaassa vuonna 1982 oli tyypiltään suurempi traktorin sisäkumi.

Rantaruottalaiset ranskanperunanviljelijät siellä taas purjehtii..
Epäilen kuitenkin ongelman sekä ihmissalakuljetusrenkaan siirtyvän Tallinnan lautoille halvemman viinan ja elintasotippurin perässä. Ei Svantella ole kaikkea tarjolla vaikka kovasti villaneuletta availee.

Niin, kotimaanuutisissa? Taas viritellään Suur-Suomi-aatetta, ja Ahvenanmaa aiotaan liittää suomalaisen siirtomaavallan alle ja ns. suomettaa.

(Naantalin aurinko) Useita tuhansia hattivattipakolaisia ajautui hukkuneina Ahvenanmaan rannoille. Viranomaiset olettavat retkikuntien lähteneen liikkeelle Naantalin tienoilta. Turun poliisi tutkii hattivattien salakuljetusta ja on tiettävästi vanginnut joitakin Muumilaakson rojalistipuolueen jäseniä vattisalakuljetuksesta epäiltynä. ”Nimiä emme voi paljastaa, mutta selvästi tämä juttu haiskahtaa”, lausahti nuorempi koirapoliisi Nils Uppåmunå.
Hattivattien joukkopako Suomesta alkoi, kun selvisi, että niitä oli taru-olentojen oikeuksia armotta polkien ahdettu uudenmalliseen kirkasvalokännykkään ”kuin tonnikalaa 100 gramman purkkiin”, luonnehti taruolento-oikeusjuristi Alice ”testi” Cooper. Hattivattiskandaali paljastui viime kesänä Nokia Hands Free Jazz – festivaaleilla.

Skandaali on saanut uskomattoman suuret mittasuhteet, kun ihmissalakuljetusratsia yllätti erään yhtiön laivaan sen rantautuessa Maarianhaminan satamaan. Aiemmin mainittu salakuljetusrengas ei olekaan ainoa laatuaan, sillä sellaisia löydettiin useita, eräässäkin Toyota-merkkisessä henkilöautossa oli peräti neljä, jotka tunnustivat kuuluvansa Continental-perheeseen. Pian onkin odotettavissa uhka, että myös ulkomaalaiset perheet, kuten Corleone, Vasilliev, Putin ja Jukos kiinnostuvat Suomen rehellisen työn salakuljettamiseen Ahvenanmaalle tai sen kautta muualle. Salakuljetusrenkaille on tiettävästi suunniteltu myös vararenkaita, joskaan niillä ei voi liikkua turvallisesti yli kahdeksaakymppiä. Suomalaisen työn ahtaminen epämukaviin renkaisiin raivostuttaa myös suomalaisia. ”Ennemmin kuin pidän työn ahtaamisesta renkaisiin, pidän rahasta”, toteaa Hallis Narrimo Helsingistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valtiovarainministeriö toivoo lintuinfluenssan iskevän nopeasti

(SÄÄTYTALO) Nopea ja ankara influenssapandemia olisi todellinen lottovoitto Suomelle, katsoo valtiovarainministeriö. Jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä yksistään Suomessa tappava flunssa toisi...

Close