Kategoriat
Kotimaa

Kirkkoon kuulumisen syitä tutkitaan

Kirkon tutkimuskeskus käynnistää kirkkoon kuulumisen syitä koskevan tutkimuksen. Tutkimusta varten kerätään loppuvuoden 2005 aikana seurakuntien jäseniltä ympäri maata vapaamuotoisia kertomuksia siitä, miksi he kuuluvat kirkkoon ja mitä he kirkossa arvostavat.
Aloite tutkimukseen tuli, kun Kirkkohallitus totesi syyskinkereillään, ettei kellään ollut hajuakaan siitä, miksi ihmiset kuuluvat kirkkoon.
”Joo… Ihan pimeetä. Meikäläinen saa hommastaan ihan hyvää liksaa, mutta suurin osa jengistähän maksaa siitä ilosta, että saavat kuulua kirkkoon”, pyörittelee päätään arkkipiispa Jukka Paarma.
Tutkimushankkeen vetäjä, apostoli Tuomas epäilee, että ihmisillä voi olla hyvinkin monenlaisia syitä kuulua kirkkoon.
”Viini, laulu, naiset”, Tuomas luettelee. ”Nämä ne ainakin meikäläisen aikanaan houkutti mukaan.”
Tutkimuksen kysymyksenasettelun omaperäisyys on tiettävästi jo innoittanut vastaavia hankkeita myös muissa piireissä. Esimerkiksi Kouluhallituksessa valmistellaan tutkimusta teemalla ”Miksi lapset käyvät koulussa?”

9 vastausta aiheeseen “Kirkkoon kuulumisen syitä tutkitaan”

Jaa-a. Kirkkoon kuulutaan kai siksi, ettei jouduta hemmettiin, helkattiin, helkkariin tai helkuttaan. Tosin saakelinpalvojat ja saakelistit lienevät asiasta eri mieltä.

Helppoa. Kristittyjä, Katolisia, ynnä muita SONTALÄJIÄ on että me SAAAAATANANPALVOJAT voisimme pilkata heitä ja TEURRRASTAA heitä ja RIIPUTTAA RISTILLÄ VÄÄRINPÄIN PÄÄÄÄÄÄ ALASPÄIN !!
Laittakaamme siis kaikki kädet ristiin VÄÄÄÄRINPÄIN ja laskekaamme matematiikan jakoyhtälöitä kertomalla ristiin VÄÄRRRRINPÄIN, ja nostakaamme Suomen siniristiVÄÄÄÄÄRINPÄINlippu PUOOOLItankoon.

Meillä on työpaikalla joka vuosi tehty kysely ”Miksi käyt töissä?” ja kelloseppäkoulussa tehtiin viime keväänä kellojen kesken kysely ”Miksi käyt?”.
Ihmisillä on sentään vaihtoehtona myös erota kirkosta (http://www.eroakirkosta.fi/), mutta yrityksien on pakko kuulua kirkkoon (eli maksaa kirkollisveroa). Eipä kuitenkaan ole Nokiankaan pääkonttoria useinkaan sunnuntaimessuissa näkynyt.. Minä maksan palkassani sen, että yritys, jolle teen töitä kuuluu kirkkoon.
Mielestäni yritysten pitäisi myös voida erota kirkosta, tämä tarkoittaisi automaattisesti lisää palkkaa kaikille, tai voitaisiin palkata lisää työntekijöitä. Tästä ihmisest saisivat lisää fyffeä, ja kilpailukyky taas nousisi. Neljäs vuosi putkeen kilpailukykyisimpänä valtiona pitää taata – kirkko kumoon!

Yksityistetään Suomen kirkkoinstituutio!
Sillähän siitäkin päästäisiin, kun uudet Isot Pomot hankkiutuisivat palkollisista eroon henkilöstön uudelleenjärjestelyn ym. eufemismeilla verhottujen toimenpiteiden nimissä.

Henkilökohtaisesti veikkaisin syyksi kirkkorakennusten kehnohkoa äänieristystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti ulkoistaa huumorituotantonsa EU-viranomaisille ja -edustajille

(STRASBOURG) Samizdat-konserniin kuuluva Lehti luopuu omasta huumorituotannosta. Jatkossa huumori tuotetaan sellaisenaan pääasiassa EU-parlamentilta ja unionin virkamiehiltä. Tarjouksia otetaan kuitenkin vastaan...

Close