Kategoriat
Sähkeet

Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksiä

Pirkosta eroaminen saattoi loukata — Hämeenlinnan hallinto-oikeus katsoi, että Tampereen kaupungin liikennelaitoksen päätös kieltää ”Eroa Pirkosta”-verkkosivun mainostaminen linja-autoissa ei ollut lainvastaista. Oikeuden mielestä mainos sisältää ehdotuksen erota Pirkosta, ja mainoksen julkaiseminen saattaa loukata. ”Enemmän kuin uskonnon- ja omantunnonvapautta, minä pidän ranskalaisesta ruuasta”, päätöksessä todettiin.
Lihasta eroaminen saattoi loukata — Hämeenlinnan hallinto-oikeuden mielestä Tampereen liikenne- ja viestintäministeriön päätös kieltää ”Erota veri lihasta ennen palvaamista”-www-sivun mainostaminen linja- ja diagonaaliautoissa ei ollut lainvastaista. Oikeuden mielestä mainos sisältää rivoja viittauksia eroamiseen, ja mainoksen julkaiseminen saattaa loukata. ”Enemmän kuin Tampereen linja-autoista, minä pidän Jacques Chiracista”, päätöksessä luki.
Eroaminen saattoi loukata — Hämeenlinnan hallinto-oikeus päätti 3,0 promillen humalassa, että Tampereen kaupungin liikennepuistolaitoksen päätös kieltää ”Eroa”-verkkojulkaisun mainonta polkuautoissa ei ollut lainvastaista. Oikeuden päätöksessä todetaan, että mainos sisältää ehdotuksen, tällaisen reklaaminen julkaiseminen suattaapi hyvinnii loukata ja onpas rouvalla muhkea peräsin. ”Enemmän kuin alligaattoreista, Cthulhu f’tagn”, oli päätökseen kirjattu neitsyen verellä.

9 vastausta aiheeseen “Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksiä”

Tokkopa tuolla sentään uskonnonvapauden kanssa mitään oli tekemistä. Luulisi, ettei uskonnonvapauden puolestapuhujien tarvitsisi aatettaan tyrkyttää? Eivätkö ihmiset saakkaan uskoa mihin haluavat? Tästähän tulee aivan mieleen jotkut uskonlahkot, seuraavaksi nämä ”vapaa-ajattelijat” ryhtyvät varmaan kiertämään ovelta ovelle.
Kai tuo uskonnonvapaus on sitten vain sellainen yhden suunnan juttu.

Kyllä vaan on uskonnonvapauden kanssa tekemistä. Kirkosta eroamisen tekeminen mahdollisimman helpoksi on uskonnonvaputta, jos mikä! Mainoksen tarkoitus on vain kertoa ihmisille, että tällainenkin paikka kirkosta eroamisen suorittamiseksi on olemassa.
Valitettavasti uskonnonvapauden puolestapuhujien täytyy tyrkyttää aatettaan maksettujen mainosten avulla kilpaillakseen valtiovallan rahoittaman valtionkirkon massiivisen mainostuksen kanssa. Pelkästään kirkon harjoittama, itselleen tietysti pelkästään myönteinen yksipuolinen mainonta vääristäisi ihmisten käsitystä uskonnonvapaudesta esimerkiksi sellaiseksi, että vapaa-ajattelijoita luullaan uskovaisten vastakohdaksi, jonkinlaisiksi uskovaisiksi itsekin.
Kukaan ei ole pakottanut ketään kirkosta eroamaan tässäkään mainoksessa, joten ihmiset saavat myös vapaa-ajattelijoiden mielestä edelleen uskoa mihin haluavat. Mutta kun valtiovalta, ja nyt näköjään bussifirmakin, viestittää ihmisille mikä on hyvää aatetta ja mikä huonoa, niin silloin toimitaan väärin. Etiikastaan päättävät ihmiset itse, sitä ei ylhäältä määrätä. Tasa-arvoa loukkaavat aatteet, kuten luterilaisen kristinuskon naisvihamielisyys ja uusimpana kirkkohallituksen määräämä kielto käyttää keinohedelmöitystä lapsen saamiseksi, ovat eri asioita, niihin toki tulee puuttua.
Seuraavaksi varmaan Tampereen liikennelaitos ryhtyy palkkaamaan bussipappeja matkustajien sielunpuhtaudesta huolehtimaan.

Joni ja muut ovat kai jollakin asialla, mutta vähän väärällä foorumilla. ”Luterilaisen kirkon naisvihamielisyys” oli hauska, hymyilytti. Enemmän kuin Pirkosta eroamisesta, pidän ranskalaisista presidenteistä.

Mitä tekee Jehovan todistajan ja ateistin yhteinen lapsi?
Soittelee ovikelloja ilman syytä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Paikassa liikkuvat sähkeet

Tekijänoikeuslaki vastatuulessa -- Opetusministeri Tanja Karpela siirtyi muutaman metrin takavasemmalle uuden tekijänoikeuslain valmistelun leväperäisyyden paljastuttua. Ministeri yritti ensin piiloutua halkovajan...

Close