Kategoriat
Kotimaa

Ranskalainen ruoka ei suomalaisten suosiossa

(ESCOFFIER) Käsittämättömät mittasuhteet saavuttanut väittely suomalaisesta ruuasta jatkuu kiihkeänä. Jacques Chiracin sekä Silvio Berlusconin alentavat kommentit herättävät kaunaa muun muassa noin vuonna 313 kuolleessa keisari Diocletianuksessa.
”Anuksessa, hih hih”, kommentoi viaton sivustakatsoja.
Lisäksi hyvin kiihtyneessä mielentilassa on suomusjärveläinen Franz Biberkopf, joka juuri huomasi kesämökkinsä saunan syttyneen tuleen.
”Ennemmin kuin Jacques Chiracia, käytän sammutustöissä kaivovettä”, Biberkopf sanoi (ja miten sanoikaan).

8 vastausta aiheeseen “Ranskalainen ruoka ei suomalaisten suosiossa”

Berlusconin ja Chiracin kohtuuton kritiikki sai alkunsa kiskolaiskokki Yrjö Purjola-Hörlingerin väärinkäsityksestä miesten tapaamisessa viime kesäkuussa. ”Vitustako minä tiedän, mitä ne multa haluaa, se mustapukuinen herra sano mulle ihan selvästi, että silvo broccoli ja saksirapu, ja niinhän mä sitte tein appeen niille, saivatpahan mitä tilasivat”, kommentoi Yrjö tapahtunutta.
Herrat Berlusconi ja Chirac eivät myöskään olleet tyytyväisiä suomalaiseen jälkiruokaan. ”No mitäs tulevat vittuilemaan päin naamaa, että ruoka ei maistunu. Mää sitten paskansin kunnon krapulaiset niitten lautasille ja syötin sitä niille suklaakiisselinä marjoilla. Oppivathan ahriikan pojat olemaan vittuilematta suomalaiselle osaamiselle,” kommentoi Yrjö napakasti. Kysyin vielä Ykän aikeista jatkaa valtiovieraiden kestitsemistä suomalaisella ammattitaidolla. ”Kiitoksia vaan kaffeesta, mää lähden ny paariin, että mä pystyn huomenna taas menee töihi, saatana ei siitä mitään selvinpäin tuu”, kuului Yrjön vastaus, joka jäi myös tilaisuuden viimeiseksi.
Huhujen mukaan setä-Silvio ei ollut myöskään tyytyväinen suomalaiseen vieraanvaraisuuteen. Hänen tiedetään halunneen kovasti presidentti Halosen munkkeja, mutta sai tyytyä jämäkkään korvapuustiin. Puhelimitse saatu Berlusconin kommentointi jäi asiaköyhäksi italialaisen rasvaletin katkeraan ja vuolaaseen kiroamiseen itsetuntonsa raunioilla. Chiracin vastine jäi niin ikään uupumaan, sillä hän kertoi lyhytsanaisesti puhelimessa, ettei aio keskustella ruuasta tai ylipäänsä mistään Suomen Neuvostotasavallan kansalaisen kanssa. Loppuun hän vielä lisäsi ”Mee syöttää sitä paskaas Gorbatshoville, vitun kommari.”

Söin lauantaina ranskalaisia perunoita mäkkärissä, maistuivat ihan hyvälle. Eivät tietenkään vedä vertoja t…eille, olivatpa ne minkämaalaisia tahansa kunhan eivät ihan rupsahtaneita.

Ranskalaiset perunat ovat kyllä ihan perunasta. Mutta missä vitussa kalakukossa on kukkoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Touretten sähkeet lauantaiksi

Kunnallisverotus puhuttaa - Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen projektipäällikön Jukka Peltomäen esitys uudeksi märkiväksi kuntamalliksi on herättänyt runsaasti vitun keskustelua. Perkele! Perustussaatananlaki...

Close