Kategoriat
Kulttuuri

Budjetti sekoittaa fanien päät

(HELSINKI) Valtiovarainministeriö julkaisee huomenna ehdotuksen valtion budjetiksi ensi vuodelle. Kaikkein innokkaimmat ”budjetistit” jonottavat kuitenkin jo nyt omaa kappalettaan ministeriön kirjaamon ovella. Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Se ja Se listaa uuden budjetin suosion syiksi tutut hahmot, kuten alijäämä ja leikkaukset.
”Suuri osa Faneista on kulkenut jo pitkän tien näiden hahmojen kanssa, ne ovat jo tulleet ikäänkuin ystäviksi. Kyllä monille uuden budjetin ilmestyminen on koko vuoden kohokohta” myhäilee Se ja Se.

Juhlan aihetta

”Oma suosikkihahmoni on ehdottomasti veronkevennys. Se on hyvin kirjoitettu, sillälailla näyttää hyvältä, mutta oikeasti hankkii pirusti hankaluuksia kaikille” kertoo makuupussilla yön yli jatkuvaan odotukseen varustautunut Turo. Turo ystävineen aikoo ensin lukea uuden budjetin huolella ja sitten kenties järjestää pienet juhlat.
”Pukeudumme ehkä valtiovarainministeriksi ja tärkeimmiksi ministeriön virkamiehiksi ja ihan vaan juttelemme eri hallinnontasojen kehittämismäärärahoista” summaa Turo tulevia päiviä.
Valtiovarainministeriö ei toistaiseksi ole ilmoittanut, milloin budjetista ilmestyy suomenkielinen laitos. Suomentajalle kuitenkin halutaan antaa riittävästi aikaa työhön, jotta alkuteoksen lentävä mielikuvitus ja rikas kieli voidaan säilyttää.

8 vastausta aiheeseen “Budjetti sekoittaa fanien päät”

Nyt mä löysin kuinka musta voi tulla kirjailija kun toi laulaminen alkaa tökkii:
htttp://www.jiipeekoo.vuodatus.net

(HELSINKI) Valtionveroministeri Antti Kallionotkelma on ehdottanut eduskunnan virkistystoiminnan rahoittamiseksi uutta elinvuosiveroa. Vero koskisi kaikkia kansalaisia, jotka kuuluvat elävien kirjoihin vuoden ensimmäisenä päivänä. ”Työryhmässä laskettiin, että noin tuhat euroa vuodessa olisi sopiva pyöreä luku – loppu rahoilla järejestettäisiin ministeriön pikkujoulut Kuun pimeällä puolella”
Erityinen piirre ehdotuksessa on se, että vero voitaisiin periä myös takautuvasti jokaisesta jo eletystä elinvuodesta. Esimerkiksi kun vero tulee hyväksytyksi, aikoo 70-vuotias eläkeläinen maksaa jo käytetyistä elinvuosista nykyrahaksi muutettuna 1,408,039 euroa.
Veroministeri olisi kuitenkin valmis tulemaan vastaan maksuvaikeuksiin joutuvia luomalla erityisen maksusovitteluohjelman. Ohjelman avulla voitaisiin
vähentää verovelkoja ennakkoperimällä mm.
lapsilisiä, opintotukia sekä eläkkeitä. On myös ehdotettu, että luopumalla henkilökohtaisista oikeuksista julkisiin palveluihin, kuten terveydenhuoltoon, olisi mahdollista saada verohelpotusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Siirtosähkeet tiistaille

Päivän siirto, Go - Risto Holappa, Kiina: musta kivi viidenteen risteykseen vasemmalta neljännellä rivillä itsestä päin lukien. Klassinen avaus jättää...

Close