Kategoriat
Kotimaa

Valtakunnansovittelijalla kiire

(KIVI, PAPERI, SAKSET) Valtakunnansovittelija Juhani Salonius on eräs kesän kiireisistä miehistä. Kun muut virkamiehet nautiskelevat kesäkeleistä hirsimökeissään, Salonius hikoilee pitkää päivää Paperin neuvottelupöydässä. Lehti piipahti Saloniuksen puheilla utelemassa viimeisimpiä kuulumisia.
”No tässä on paperin lisäksi yritetty sovitella muutamia muitakin juttuja. Ehkä kiinnostavammasta päästä on tämä muna–kana-kiista, joka on yhä ratkaisematta”, Salonius kertoo. Varsinaisia valtakunnansovitteluja on viime vuosina ollut yhä vähemmän. Viimeksi Salonius oli sovittamassa Jugoslavian seuraajavaltioita Balkanille ja sitä ennen Itä-Saksaa Länsi-Saksan oheen.
Kesäisempiäkin askareita on riittänyt. ”Minulla on koon 44 jalka ja sen sovittaminen kahta numeroa pienempiin sandaaleihin onkin melkoinen saavutus”, Salonius sanoo. Vapaa-aikanaan hän on sovittanut Sibeliuksen ja Mozartin teoksia polyfonisiksi soittoääniksi. ”Se on minulle sopivaa puuhastelua”, mies sutkauttaa.
”Jonkin verran sovittamista on ollut myös siittimessä tuonne vaginaan”, tokaisee hän lopuksi.

5 vastausta aiheeseen “Valtakunnansovittelijalla kiire”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Pakkanen yllätti autoilijat

(ALLEGRO) Juhannuksen paluuliikenne oli muuttua kaaokseksi nelostiellä sunnuntai-iltana. Täysin ennalta varoittamatta kirjailijana ja kolumnistina tunnettu Jukka Pakkanen hyppäsi pusikosta ajotielle,...

Close