Kategoriat
Kotimaa

Finnairin liput tulevaisuudessa kilohintaan

Iso läski maksaa lennostaan enemmän kuin pieni sintti
(HELSINKI) Finnair muuttaa lentolippujen hinnoittelua Euroopan lennoilla. Aikaisemmin matkakohteen ja -pituuden sijaan lentolipun hinta määräytyy myös matkustajan painoindeksin ja tavaramäärän mukaan. Matkalippuhintatiedottaja Mikko Vähäruokainen kertoo, että tällä tavalla suomalaisia kannustetaan sekä matkustamaan että pudottamaan painoaan.
”Kyse on siitä, että tämä järjestelmä – kuten yhteiskuntamme yleensäkin – suosii laihoja ja sitä kautta kauniita ihmisiä. Myös Suomi-kuva maailmalla paranee, kun ylipainoisilla ei ole varaa matkustaa maailmalle pilaamaan mainettamme”, Vähäruokainen sanoo.
Uudessa laskutussysteemissä matkan hinta määrittyy ihmisen painoindeksin mukaan. Normaalipainoisilla hinta on vakio ja määräytyy kuten ennenkin. Alipainoiset sen sijaan saavat alennusta sen mukaan, mitä kauempana he ovat normaalin painoindeksin (20-25) alarajasta. Alennuksen määrää ei vielä ole päätetty.
Lievästi ylipainoiset (25-30) maksavat jokaisesta normaalin painorajan ylittävästä desimaalista kahden euron lisämaksun. Huomattavasti ylipainoiset (30-35) maksavat vastaavasti viisi euroa paitsi silloin, kun ovat pukeutuneet keltaiseen paitaan tai cowboy-bootseihin.
Vaikeasti ylipainoiset (35-40) ja sairaalloisesti ylipainoiset (yli 40) pääsevät ainoastaan mukaan niin sanotuille läskilennoille, joissa ylimääräistä hintaa lipulle tulee automaattisesti tuhat euroa, jolleivat he suostu esittämään lippuluukulla pätkiä Moulin rouge -elokuvasta.
Lisäksi lippujenmyyjä voi halutessaan antaa matkustajille ns. ”pärstäalennusta”, kuitenkaan ei enempää kuin kymmenen prosenttia matkan kokonaishinnasta. Vähäruokaisen mukaan lipun hinta onkin tulevaisuudessa melko mielivaltaisesti laskettu.
Naisasialiike on jo hörähtänyt uudesta hinnoittelusysteemistä. Sen mukaan hinnoittelu sortaa naisia, joilla luonnostaan on enemmän rasvaa kehossaan.
”No yksi totuus vielä on, että tällä kampanjalla haluamme pitää suomalaiset naiset Suomessa”, Vähäruokainen sanoo ja katsoo kaiholla ohikäveleviä opiskelijatyttöjä.

7 vastausta aiheeseen “Finnairin liput tulevaisuudessa kilohintaan”

Ihan oikeasti painon mukaan niistä lipuista kannattaisikin laskuttaa, koska juuri painosta ne kulut lentoyhtiölle tulevat. Ainoa este on juuri liika poliittinen korrektius. Huomaa kyllä ettei kirjoittaja ole joutunut istumaan valaan vieressä joka tarvitsisi vähintään kolme paikkaa muttei suostu ostamaan niitä.

Tosissaan lentoyhtiöiden pitäisi ottaa sellainen käytäntö että matkatavaroiden kiloraja määräytyy matkustajan painon mukaan. Eli mitä läskimpi matkustaja, sitä vähemmän matkatavaroita, tai sitten lisämaksuja. Vituttaa itse yrittää karsia matkatavaroita alhaisten kilorajojen sisään, kun voisin olla kerännyt ympärilleni 50 kiloa läskiä jonka kuljettamisesta ei perittäisi mitään. Mutta kun en ole!

Vastaus osuvasti valitulle nimimerkille ”Näin on”:
Mikset ole? Uskon myös sinun siihen kykenevän mikäli tahtoa ja motivaatiota löytyy. Helppoa se ei ole. Varsinkin alussa saattaa dieetiltä helposti lipsahtaa paastoamisen puolelle, mutta muista ettei yksi pieni lipsahdus kaikkea pilaa. Tsemppiä yritykseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Jalkapallo-osaamisesta Suomen seuraava vientihitti

(VIIMEISET 10 MINUUTTIA) Suomi on noussut viime vuosien aikana maailmankartalle etenkin musiikkiviennin uutena vahvana tekijänä, ja menestysreseptiä aiotaan soveltaa myös...

Close