Kategoriat
Kotimaa

Puolustusministeriö: Yhä harvempi nuori käynyt talvisodan

Snowball!Creative Commons License Evonne
(KÄKISALMI) Puolustusministeriön tilastokeskuksella teettämän tutkimuksen mukaan yhä harvempi nuori on käynyt talvisodan. Ministeriö pitää pitkän aikavälin trendiä huolestuttavana, mutta muistuttaa, ettei talvisodan käyvien nuorien määrän odoteta enää tulevina vuosina laskevan.
”Raja railona aukeaa, edessä Aasia, itä: takan länttä ja Eurooppaa, vartioin, vartija, sitä” muistuttaa tiedotusosaston päällikkö Raatteentie Tiihonen, ”Tulkoon hurttina aroiltaan, mahtuvat multaan tänne: Kontion rinnoin voimakkain ryntään peitsiä vasten, naisen rukkia puolustain ynnä kehtoa lasten.”
Talvisodan käyneiden nuorten osuus ikäluokasta 16-28 vuotta oli tammi-huhtikuussa 0 prosenttia. Muutosta edellisvuoteen ei ollut.

6 vastausta aiheeseen “Puolustusministeriö: Yhä harvempi nuori käynyt talvisodan”

On hienoa että talvosotaan osallistuneiden nuorten määrä ei ole enää vähentynyt. Puolustusnimisteriön kannattaa panostaa asiaan lähinnä realistisen tietokonepelin puitteissa. Esimerkiksi lakkautetun teurastamon kylmävarastoon voitaisiin luoda melko realistiset olosuhteet, ja kuulapelien harrastajat varmaan maksaisivat päästessään ryssän roolissa ammuskelemaan koneen ääressä palelevia pelaajia mielin määrin. Pelaajilla olisi tietenkin jalassa sukset joihin on integroitu antureita, ja cajander-peliasussa on samoin suuri määrä antureita ja sähköshokkipisteitä.

(Ristijärvi) Nuorison kirkkoon liittyminen on ikävästi yleistymässä, toteaa Yhtyneiden Satanistien liiton ylikabbalisti Seppo Saatana. ”Ei tunnu edes veriuhri piisaavan Mel Gibsonin väkivaltaelokuvan Passion of Christ riivaamille nuorille, helvetti. Osasta tulee pelkkiä wiccalaisia ja aika moni jättää muutoinkin uhrautumisensa vaan pikkusormeen”, valittelee Saatana. ”Rippileirille livistetään että mustan kaavun helmat vaan vilkkuu. Pitää satsata jatkossa enemmän iltapäiväkerhotoimintaan ja järjestää hevikaraokeja taajemmin, gryöth groz-ikku nazgulg gulg”, mörisee loveen lankeava satanisti.

(Viborg) ”Onnsse nyt perrrschele, viischi rrrrasskasta vuotta meidän suku polvemme piti arrrmottomaschi taisstella ennenkuin rrrryssschä suostui verrischesti ottamaan Karrrjalan”, mutisee kunnioitettu kansan kaappikello Heinrich Rrrotwailer. ”Kyllä sche nyt nähdään miten veltokschi on mennyt, ei enää pärrjätä Eurroviissuissakaan ja jääkiekossta en edes puhu”, Rrrotwailer urahtaa haudantakuisen jämerrällä äänellään.

Mitä jos Suomeen järjestettäisiin sellaiset vuotuiset talvisota-muistelo-karkelot, jossa jokaiselle osallistujalle annettaisiin oikeat aseet, oikeat panokset ja oikea kuolema. Ihan vaan sillein leikkimielessä tietenkin. Nirri pois naapurin Rane-ryssältä! Vanhukset ja lapset voisivat yhdessä sotia toisiaan vastaan: rinta rinnan ja hammas tekohampaasta. Olis siinä väestönkasvullakin ihmettelemistä.

Onneksi ilmastonmuutos pitää huolen siitä että seuraavassa talvisodassa pärjää shortseilla ja t-paidalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Sähkeitä rinnakkaistodellisuudesta maanantaiksi

Jalkapallojuhlan tuntua - Turun Kauppatorille viritellään jättimäistä screeniä keskiviikkoisen Mestarien liigan loppuottelua silmälläpitäen. TPS:n ja IFK Göteborgin keskiviikkoista hegemoniakamppailua jännittämään...

Close