Kategoriat
Politiikka

Kaikki tyypit: Ranskan kansanäänestyksen tulos väärä

Politiikan toimijat kautta Euroopan ovat tuominneet jyrkästi Ranskalaisten tavan äänestää EU:n perustuslaista. Sunnuntain kansanäänestyksessä perustuslaki hylättiin. Eduskunnan puhemies Paavo Lipposen mukaan kyseessä on esimerkki, josta on opittava:
”Kyllä se tässä nähdään. Kansa äänestää joskus ihan väärin. Juuri tämän vuoksi ainakaan Suomessa ei missään tapauksessa tule kansanäänestystä pitää mistään asiasta.”
Samoilla linjoilla oli myös Ruotsin pääministeri Göran Persson:
”Kyseessä on vakava takaisku demokratialle. Pienissä piireissähän näistä asioista pystyy sopimaan mukavan kivuttomasti, mutta jälleen kerran nähtiin, että suurten joukkojen ottaminen mukaan päätöksentekoon kriisiyttää demokratian toiminnan heti.”
Kaikkien maiden pääministerit haluavat kuitenkin muistuttaa, että perustuslaissa sinällään ei ole mitään vikaa.
”Ei ole”, sanovat kaikki sievästi kaanonissa:
”Ei ole-ee-ee”
”Ei ole-ee-ee”
”Ei ole-ee-ee-eee!”
”Säkenöivästä voimasta!”

2 vastausta aiheeseen “Kaikki tyypit: Ranskan kansanäänestyksen tulos väärä”

Ranskan uudeksi kansaksi namibialaiset
Ranskan uudeksi kansaksi on nimitetty namibialaiset. Aiemmin Namibiassa asuneiden namibialaisten nimityksestä kertoi väestörekisteri.
Ranskan presidentti Jacques Chirac hyväksyi entisen kansan, ranskalaisten, eronpyynnön tiistaina. Syynä oli sunnuntain hallitusäänestys EU:n perustuslaista, joka päättyi kansalle kirvelevään tappioon. Hallituksesta 100 prosenttia äänesti sopimuksen puolesta.

Ranskan vaalilaki onkin muutettu, ja vastedes hallituksen jäsenten äänet ovat A-ääniä ja muiden äänet B-ääniä. Yksi A-ääni on 10 miljoonaa B-ääntä, ja uusintaäänestys tuleekin tuottamaan halutun tuloksen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Sunnuntaiaamun haastekonsertin sähkeitä

Paljon onnea - Makkosen perhe Siilinjärveltä haastaa naapurinsa käräjäoikeuteen orapihlaja-aidan hinnalla. Toivekappaleena kortissa on Matin ja Tepon "Et voi tulla...

Close