Kategoriat
Paavi Ulkomaat

Seksuaalivähemmistöt, feministit ja aids-työntekijät jäävät kaipaamaan paavia

(VATIKAANI) Ihmisoikeusjärjestöt ympäri maailman ovat ilmaisseet huolensa monien vähemmistöjen asemasta paavin nyt jo väistämättömältä näyttävän poismenon johdosta. Paavi Johannes Paavali II tunnettiin väsymättömänä vähemmistöjen tukijana; erityisesti hänen työnsä homojen, lesbojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta muistetaan hyvin kaikkialla maailmassa.
Paavin työ ei suinkaan kuitenkaan rajoittunut vain seksuaalivähemmistöjen pariin. Esimerkiksi sukupuolten tasa-arvon alueella hän teki jatkuvaa vaikutustyötä. Myös kaikki aidsin vastaisten kampanjoiden järjestäjät sekä perhesuunnittelun kouluttajat kehitysmaissa muistavat paavin toimia ja puheita lämmöllä.
”Paavin vahvan toiminnan kauaskantoisuutta osataan tuskin vielä edes kunnolla arvioida. Hänen voimakkaiden kannanottojensa vaikutukset esimerkiksi kondomien käytön yleistymisen tiimoilta ovat kuitenkin vertaansa vailla”, muistutettiin WHO:n eilisiltana julkaisemassa tiedotteessa.

4 vastausta aiheeseen “Seksuaalivähemmistöt, feministit ja aids-työntekijät jäävät kaipaamaan paavia”

Niin hauskaa kun juttu onkin, niin voi olla että vatikaanilla kyseessä on paljon synkemmät ajat tulevan paavin alaisuudessa, mikäli johtoon valitaan joku italialainen puritaanikääkkä. Sanotaan mitä vaan, niin kyllä nykyinen äijjä on ollut suht reformipaavi, jos vertaa koko katolisen kirkon historiaa…

amerikkalaisen taustanauretun tilannekomiikan puolesta sarkasmia vastaansanoo:

Etkö lukenut kirjoitusta. Siinähän nimenomaan kehuttiin ”reformi”-Paavia.

Jeh, vaan ei huonoutta pidä antaa anteeksi vain koska joku vielä huonompi kenties löytyy aikojen saatosta.
Paavit vaihtuu mutta paaviuden syvin olemus pysyy. Ja lääkäreillä riittää töitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Satamalakko ei pelota hollantilaiskapteenia

(HELSINKI) Suomen satamia huhtikuun puolivälissä uhkaava lakko on saamassa ensimmäisen uhmaajansa jo pari viikkoa ennen määräaikaa. Kapkaupungista kohti Helsinkiä tällä...

Close