Kategoriat
Arkisto

Lehden sähkeet 65 vuotta sitten

Neuvostoliittolaiset vapauttajat otettu riemulla vastaan Karjalassa – Viipurin, Käkisalmen ja Sortavalan kaupungeissa on innokkaasti kaadettu vanhan diktatuurin muistomerkkejä. Kaikilla Neuvostoliiton vapauttamilla alueilla on juhlittu yötä päivää, etenkin evakkoreutkueista on iloinen laulu kantautunut yli koko tienoon.
Stalin lupaa hyvinvointia ja demokratiaa kaikille vapautetuille alueille – Neuvostoliiton kunniakkaan armeijan vapauttamilla alueilla valmistaudutaan jo ensimmäisiin demokraattisiin vaaleihin pitkään toviin. Vaaleja varjostaa väkivallan uhka, mutta kansan syvien rivien uskotaan saapuvan uuurnille, kunhan alueille siirretään asutusta.
Lehti torjuu ehdottomasti opportunismisyytökset – ”Pidämme kaikkia kollaboraattorivihjauksia mauttomina valheina” toteaa Lehden päätoimittaja. Lehden julkisuuteen laskeman tiedotteen mukaan se ei missään oloissa tule luopumaan journalistisesta lahjomattomuudestaan ja seisoo tukevasti itsenäisen Suomen asialla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Suomi vaatii Venäjältä talvikodan uusintaottelua

(SIPERIA) Suomi vaatii Venäjältä (ent. Neuvostoliitto) talvikodan uusintaottelua. Tasan 65 vuotta sitten päättyneen ottelun voitti viimeksi altavastaajana kisaan lähtenyt Suomi...

Close